ZABORAVLJENI HAJDUKOVAC U POTPUNOSTI SE PREPORODIO: / Na Poljudu je doživio veliku sramotu, ali sada je jedan od najboljih u ligi

Image

U Pogonu je već dvije i pol godine i u potpunosti se preporodio

23.2.2021.
16:54
VOYO logo

Sada već davne 2017. godine, Hajduk je igrao svoju posljednju utakmicu doigravanja za neko europsko natjecanje. Na Poljudu je gostovao jaki Everton, a utakmica je to koju Splićani neće pamtiti po dobrom, a jedan čovjek pamtit će ju do kraja života.

Hajduk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u Splitu, Josip Radošević je tada zabio za vodstvo, ali već u prvim sekundama drugog poluvremena uslijedio je šok. Islanđanin Gylfi Sigurdsson opazio je da je vratar Hajduka, Dante Stipica, izašao sa svoje crte i testirao je svoju preciznost te gotovo s centra pogodio gol. Završilo je tada 1:1, a Hajduk je ispao zbog 2:0 poraza u Liverpoolu, ali nakon te utakmice tragičar Stipica praktički si je osigurao odlazak s Poljuda jer naslijedio ga je vrlo brzo Karlo Letica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipica je na kraju sezone otišao bez odštete, tiho i ispod radara upamćen kao čovjek koji je primio gol s centra na Poljudu. Otišao je nakon toga u bugarskog velikana CSKA iz Sofije, a poslije samo jedne sezone prelazi u poljski Pogon Szczencin.

Image
Image

24.08.2017., stadion Poljud, Split - Druga utakmica doigravanja za ulazak u UEFA Europsku ligu, HNK Hajduk - Everton FC. Dante Stipica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Pogonu je već dvije i pol godine i u potpunosti se preporodio. Stipica je ove sezone u top-formi, ušao je u najbolje godine, sada mu je 29. godina, a nije primio gol čak 496 minuta. Najbolji je vratar poljske lige i u dosadašnjih 18 utakmica u čak 12 njih je sačuvao mrežu netaknutom. Stipica je tako srušio i novi klupski rekord, a njegov je Pogon sada na drugom mjestu jake Ekstraklase i zaostaje samo bod za vodećom Legijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo