'ZABORAVITE RONALDA, MANDŽUKIĆ JE TAJ KOJI UNIŠTAVA SERIE A': / Kroničar opjevao neuništivog Hrvata koji svoj posao radi u tišini

Image
Foto: AFP

'Hrvat je taj koji zabija najvažnije golova za Juve a svi su ga opet bili otpisali'

12.12.2018.
18:07
AFP
VOYO logo

Novinar portala Unibet.co.uk i Juventusov kroničar Adam Digby posvetio je tekst hrvatskom nogometnom ratniku Mariju Mandžukiću s naslovom "Zaboravite Cristiana Ronalda, Mario Mandžukić je taj koji uništava Serie A".

Image
MANDŽO JE IKONA I - MUZA: /

Talijanski glazbenik posvetio mu pjesmu, ona postala hit među Juveovim navijačima

Image
MANDŽO JE IKONA I - MUZA: /

Talijanski glazbenik posvetio mu pjesmu, ona postala hit među Juveovim navijačima

U tekstu autor doslovno opjevava nogometni lik i djelo Mandže i ističe: "Hrvat je taj koji zabija najvažnije golova za Juve a svi su ga opet bili otpisali". Digby u svom tekstu piše kako je Mandžukić i dalje napadač svjetske klase, unatoč što su mu 32 godine na leđima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio biti samo nijemi promatrač

"On nije htio samo stajati gledajući kao nijemi promatrač i u drugoj polovici prošle sezone eksplodirao je i povukao Hrvatsku prema finalu SP-a. U finalu protiv Francuske uznemiravao je Samuela Umtitija i vratara Llorisa", stoji na početku teksta. Digbi, nadalje, ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sezona odmiće sve dalje, pojavila se nova nogometna tema. Mandžukić će učinkovito igrati gdje god, na bilo kojoj poziciji, a Ronaldo to baš i ne bi. Hrvat će gurati središnje braniče natrag kada je pobjednik Ballon d'Or-a igrao preširoko, a u Juventusu je briljirao i dao sve od sebe na lijevom krilu, njemu neprirodnoj poziciji. Kontrast stilova između trojice muškaraca nije mogao biti tvrđi, a stalna izmjena Marija Mandžukića s krila u napad postala je noćna mora za protivnike", objašnjava autor teksta i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dokazao da je najviši nivo današnjeg modernog nogometa'

"Dokazao je da je najviši nivo današnjeg modernog nogometa. Proveo je dvije sezone na lijevom krilu kako bi se igra Juventusa podredila Gonzalu Higuainu, a zatim je igrao sjajno na poziciji napadača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Kad je Higuain otišao u Milan, opet se činilo da će dolaskom Ronalda Mandžukić pasti u sjenu. Jer Juventus ima Dybalu, Douglasa Costu i Juana Cuadrada, međutim Mandžukić je i dalje udarna igla", misli Juventusov kroničar pa dodaje:

Image
Foto: AFP

Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates with Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic (L) after scoring during the Italian Serie A football match AC Milan vs Juventus on November 11, 2018 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

"Ronaldo je najbolji strijelac Juventusa s 11 golova, no one najvažnije zabija Mandžukić. Njihova suradnja je neprestano dobra i oni su noćna mora za sve protivnike, a Mandžukić nezaustavljiv za talijansku konkurenciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrće se potom na njegov karakter koji mu je znao stvarati probleme tijekom karijere...

'On je tip koji radi svoj posao u tišini

"Ali Mandžukić nije tip koji pada pod generalno mišljenje u obliku stereotipa ili nečeg sličnog. On je tip koji radi svoj posao u tišini. Čak ponekad iritira njegovo izbjegavanje medija, no za klub je on nedodirljiv i nezamjenjiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventusov trener Max Allegri nakon Mandžukićevog gola protiv Intera koji je donio Juventusu 14. pobjedu u 15 kola Serie A odmah je podcrtao jedno ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mario je veliki napadač. Nije slučajno da je osvojio trostruku krunu s Bayernom'

"Mario je veliki napadač. Nije slučajno da je osvojio trostruku krunu s Bayernom i da su oni patili nakon njegovog odlaska. On je igrač koji uvijek ostavlja svoj trag na terenu, čak i kad ima loš dan."

I baš zbog toga, smatra Digby, Juventus želi vezati Mandžukića do kraja karijere. Nudi mu, navodno, četverogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Juventus' Croatian forward Mario Mandzukic (C-L) celebrates with (From L) Juventus' Italian defender Giorgio Chiellini, Juventus' French midfielder Blaise Matuidi, Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo and Juventus' Portuguese defender Joao Cancelo after opening the scoring during the UEFA Champions League group H football match Juventus vs Valence on November 27, 2018 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Mandžukić igra najbolji nogomet u karijeri. U ovoj sezoni već je zabio osam golova u 16 utakmica u svim natjecanjima i nezamjenjiv je član udarne postave. Večeras bi od 21 sat trebao ponovno kao kapetan povesti igrače Juventusa na teren u Baselu protiv prvaka Švicarske Young Boysa u 6. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo