Debakl HNS-a: Vatrene će dočekati prazan Maksimir?

Interes publike za utakmicu Hrvatske i Makedonije je mizeran, zasad je prodano svega sedam tisuća ulaznica.

7.9.2012.
7:33
VOYO logo

Očito su navijači izgubili vjeru u nogomet nakon brojnih skandala u hrvatskom nogometu, jer samo 7.000 prodanih ulaznica do dana utakmice Hrvatske i Makedonije govori da će Maksimir u najboljem slučaju zjapiti poluprazan.

Makedonija isto tako nije pretjerano atraktivan suparnik, ali očekivao se bolji odaziv publike. Pogotovo jer se radi o prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bismo tražili razloge slabe prodaje, sigurno bismo mogli istaknuti i loš start novog izbornika Igora Štimca. Poraz od Švicarske 4:2 na Poljudu vjerojatno je također pridonio nekako ravnodušnoj atmosferi pred ulazak u borbu za novo veliko natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, niti cijena ulaznica nije 'popularna'. Za najjeftiniji 'sjever' treba izdvojiti 60, 'istok' je 120, a 'zapad' od 200 do 250 kuna. Kalkulacija je jasna, ukoliko bi prosječna hrvatska obitelj otišla pogledati ovaj dvoboj, mogla bi bez problema potrošiti i 1.000 kuna. Za Makedoniju, malo previše. Kako bilo, ovo bi mogao biti novi debakl HNS-a. Kao i u Splitu, kad su ih dočekale uvrede i prazne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo