ZA PLAĆU OD 6 MILIJUNA EURA: / Slavni trener dovodi nekadašnjeg dinamovca?!

Image
Foto: Instagram @iamsammir

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Sammir u ovom je trenutku član kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga, u čijem dresu briljira.

25.1.2016.
9:45
Instagram @iamsammir
VOYO logo

Sammirov menadžer Andy Bara otkrio je Večernjem listu da su u utrci za dovođenje njegova klijenta dva velika kineska kluba. Jedan je Hangzhou Greentown, a drugi Shanghai SIPG čiji je trener proslavljeni Šveđanin i bivši engleski izbornik Sven-Goran Eriksson. Nadalje, navodno bi Sammir, ako dođe u Erikssonov klub, imao plaću od čak šest milijuna eura po sezoni.

"Prepoznaju me na ulici"

"Najprije, u Kini mi je sjajno, zadovoljan sam uvjetima u svome klubu i za sada nisam razmišljao o preseljenju. Ondje sam zvijezda, navijači me vole, čekaju me poslije treninga, prepoznaju na ulici", prokomentirao je Brazilac s hrvatskom putovincom situaciju u Kini kojom je, čini se, jako zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sammir je u dosadašnjoj karijeri upisao sedam nastupa za Vatrene, a nada se još kojemu. No svjestan je da će to biti jako teško jer dok igra u Kini neće biti na radaru hrvatskog izbornika Ante Čačića koji ove godine vodi reprezentaciju na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić nije zvao

"Čačić je u Dinamu pokazao da je dobar trener i vjerujem da može biti uspješan s reprezentacijom. Pitate li me jesmo li se čuli, odgovor je ne. I iskreno, koliko god ja priželjkivao povratak u reprezentaciju, svjestan sam da će se to teško ostvariti. Ne zato što nisam dovoljno kvalitetan, nego zato što sam daleko od izbornikova fokusa. On, na žalost, nema uvid u moje nastupe u Kini. Bio sam dio reprezentacije i znam koliko je jaka. Hrvatska ima takvu igračku raskoš koja je u stanju pobijediti i najjače svjetske reprezentacije. Ako ih krene, otići će jako daleko na EP-u", završio je Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo