ZA NJIH NAKON EURA VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: / Dva Hrvata među desetoricom igrača kojima je narasla vrijednost!

Image
Foto: AFP, GEORGES GOBET

Ugledni nogometni magazin FourFourTwo napravio je popis deset igrača kojima je porasla vrijednost tijekom aktualnog Europskog prvenstva u Francuskoj, a među njima su i dvojica Hrvata.

9.7.2016.
9:00
AFP, GEORGES GOBET
VOYO logo

Nimalo neočekivano, riječ je o Ivanu Perišiću i Marku Pjaci. Prvi je bio najbolji igrač Vatrenih na Euru, golom protiv Češke (2-2), te pogotkom i asistencijom u pobjedi protiv Španjolske (2-1) privukao je pažnju brojnih klubova. Drugi nije igrao puno, ali je protiv Španjolske i u deset minuta protiv Portugala u osmini finala oduševio svojim potezima.

'Može samo napredovati'

"S obzirom da je odigrao dobro na Euru 2021. i SP-u 2014., malo je iznenađenje da ga i prije nije ugrabio neki veći klub. Istina, konstanta mu je bila problem tijekom karijere - Borussia Dortmund ga je rado prodala Wolfsburgu 2013. - ali njegove su kvalitete očite. Uvijek je opasan u duelima i pred suparničkim golom. Nakon što je bio najbolji hrvatski strijelac u kvalifikacijama, na Euru je postigao dva pogotka u četiri utakmice. Iako je razočaran zbog ispadanja u osmini finala, njegova klupska karijera, s druge strane, može ići samo naprijed budući da se s njim povezuju klubovi poput Barcelone, Chelseaja, Liverpoola, Manchester Uniteda i PSG-a", piše FourFourTwo o Perišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dinamovca Pjacu ovih dana traje borba između Milana, Liverpoola i mnogih drugih, a nastup na Euru samo je povećao broj zainteresiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čačić možda žali'

"Pjaca je odigrao samo 103 minute na Euru, ali 21-godišnji krilni igrač je definitivno ostavio dobar dojam. Počeo je utakmicu protiv Španjolske i skupio više driblinga (7) od svih drugih, te bio konstantna prijetnja svojim direktnim i inteligentnim trkom. Hrvatski izbornik Ante Čačić možda žali što nije uveo Pjacu ranije u osmini finala protiv Portugala budući da je svojom desetominutnom cameo ulogom oživio momčad", piše FourFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da su među desetoricom igrača kojima je porasla vrijednost i Graziano Pelle (Italija), N’Golo Kante (Francuska), Robbie Brady (Irska), Joe Allen (Wales), Birkir Bjarnason (Island), Joshua Kimmich (Njemačka), Dimitri Payet (Francuska) i Arkadiusz Milik (Poljska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo