ZA NE POVJEROVATI: / Eduardu zabranjen transfer jer nije dovoljno dobar za australsku ligu!?

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Australski nogometni savez (FFA) odbio je izdati dozvolu Sydney Wanderersima za dovođenje bivšeg hrvatskog reprezentativca Eduarda di Silve.

22.12.2016.
11:31
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Razlog je upravo nevjerojatan: za FFA Eduardo nije igrač dovoljno velikog ugleda! Čovjek koji je odigrao 64 utakmice i postigao 29 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju, nastupio na Euru 2008. i Svjetskom prvenstvu 2014. godine, bio član slavnog Arsenala i četiri puta ukrajinski prvak sa Šahtarom... nije dovoljno visoka klasa za australsku ligu?!

Image
ISTINA O PREGOVORIMA S DINAMOM: /

'Ljutit sam jer je sve otišlo u nekom drugom smjeru'

Image
ISTINA O PREGOVORIMA S DINAMOM: /

'Ljutit sam jer je sve otišlo u nekom drugom smjeru'

Suksomkit je klasa, Eduardo nije

O čemu se zapravo radi? Sydney Wanderersi već imaju u sastavu maksimalnih pet stranaca i novoga mogu prijaviti samo kao tzv. gostujućeg igrača. Prema kriterijima FFA-a, to je igrač koji donosi posebnu korist, odnosno ugled ligi u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo to, čini se, nije, ali zato jesu Tajlanđanin Sutee Suksomkit (!) i Talijan Benito Carbone koji nikad nije igrao za reprezentaciju. Njima je FFA prijašnjih godina izdavao dozvole, podsjeća australski Daily Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori s Dinamom

Eduarda je u Wandererse želio dovesti trener Tony Popovic, Australac hrvatskog porijekla, ali FFA mu je pokvario planove. Jedini način da prijavi hrvatskog Brazilca je da uruči otkaz nekome od stranaca u momčadi, ali to nije realna opcija.

Eduardo se posljednjih tjedana intenzivno spominjao u kontekstu mogućeg povratka u zagrebački Dinamo. Do dogovora nije došlo, nagađalo se zbog financijskih uvjeta, ali sam Dudu je potvrdio kako službenu ponudu od Dinama nije ni dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo