PREDSTAVLJENO POJAČANJE

WOLFSBURG SE POHVALIO BREKALOM: ‘U njemu smo dobili brzog igrača pred kojim je sjajna budućnost’

Bundesligaš Wolfsburg potvrdio je tijekom nedjelje da je sa 17-godišnjim hrvatskim nogometašem Josipom Brekalom potpisao ugovor kojim ga je za sebe vezao do kraja lipnja 20121. godine.

Iako njemački klub putem službenih internetskih stranica tvrdi da su oba kluba dogovorila da potankosti ugovora neće objavljivati, pretpostavlja se da je cijeli posao kompletiran za deset milijuna eura, od čega će polovica Dinamu biti proslijeđena odmah.

Slijedi mu razvoj

“Sretni smo što je odlučio pristupiti nama. Riječ je o iznimno talentiranom igraču kojem predstoje razvoj i sjajna budućnost. Kod nas će dobiti vrijeme koje mu je za to potrebno”, izjavio je sportski direktor kluba Klaus Allofs i potom prepustio riječ treneru Dieteru Hackingu:

“Vrlo je brz i posebno jak u situacijama jedan-na-jedan.”

Ostvarenje sna

Sam Brekalo kaže da mu se ovime ostvario san.

“Oduvijek sam želio igrati u Bundesligi, a ovo je klub koji mi može ponuditi sve potrebno za razvoj i to na najvišoj mogućoj razini. Čelni ljudi kluba potrudili su se dati mi do znanja da me žele ovdje, a ja se radujem što ću biti dio ove jake momčadi i u njoj se nastaviti razvijati.”

Brekalo je ove sezone odigrao ukupno jedanaest utakmica za Dinamo, ali i oduševio igrama u juniorskoj Ligi prvaka i Svjetskom prvenstvu nogometaša do 17 godina.

Povratak na Net.hr