Nogometna legenda okrivila Kovačića za primljeni gol

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić na meti je kritika nakon što je njegov Inter vrlo lako izgubio derbi utakmicu kod Juventusa s 3-1.

3.2.2014.
12:22
VOYO logo

Kovačić je igrao do 66. minute, a direktno je utjecao na primljeni prvi pogodak. Naime, u njegov prazni prostor, koji je po obrambenom položaju u tom trenutku morao pokrivati, utrčao je Lichsteiner, te je iskoristio sjajnu asistenciju Pirla za 1-0.

Kroz cijelo vrijeme trajanja akcije (dodavanje i postizanja pogotka) Kovačić je kao ukopan ostao na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj situaciji nije toliko inzistirao Walter Mazzarri, trener Intera, ali je itekako kritizirao Kovačića poslije utakmice. Inače, vrijedi znati da je sve do Juventusa Mazzarri bio najveći Kovačićev navijač i najjača podrška.

"Mnogo više sam očekivao od Kovačića večeras. Stavljen je u udarnu momčad, dočekao je ogled potpuno spreman, a on je pokazao vrlo malo", rekao je za Sky Sport Italiju Mazzarri, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kovačić mora biti hrabriji u izlascima prema naprijed, kao što mora dobivati daleko više duela, te mora daleko bolje taktički shvaćati igru. Vrlo malo sam od njega dobio u ovoj utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je oštriji bio legendarni talijanski nogometaš Gianluca Vialli koji je Kovu okrivio za prvi gol.

"Mateo je još uvijek neiskusan igrač, a osim toga, nije branič. Kad je Pirlo primio loptu, Kovačić se morao vratiti, ali nije to napravio, nije pokrio suparničkog igrača i Inter je primio gol", rekao je Vialli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji talijanski nogometaš i trener Gianluca Vialli ustvrdio je da je za prvi primljeni gol Intera u nedjeljnom derbiju protiv Juventusa krivo neiskustvo hrvatskog veznjaka Matea Kovačića.

Juve je u 22. kolu Serije A pobijedio ''nerazzurre'' s 3-1, a uvodni je pogodak u 16. minuti postigao Stephan Lichtsteiner, iskoristivši sjajnu asistenciju Pirla i lošu reakciju 19-godišnjeg Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mateo je još uvijek neiskusan igrač, a osim toga, nije branič. Kad je Pirlo primio loptu, Kovačić se morao vratiti, ali nije to napravio, nije pokrio suparničkog igrača i Inter je primio gol", objasnio je Vialli.

Kovačića je nakon derbija kritizirao i trener Walter Mazzarri, a na zub ga je uzela i ugledna Gazzetta dello Sport, napisavši da hrvatski nogometaš ''ima nogu'', ali mu nedostaju ostale kvalitete da bi bio kompletan veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo