Vugrinec uveo Varaždince u Europu!

Nogometaši Dinama i Varaždina igrat će u finalu Hrvatskog kupa.

20.4.2011.
22:29
VOYO logo

Pred oko 3.500 gledatelja u Koprivnici Dinamo je od samog početka imao jedan cilj, sačuvati prednost od 4:1 iz maksimirske utakmice. Slaven je teško dolazio u prilike, a ono malo što bi im pošlo za nogom, zaustavljao je raspoloženi Ivan Kelava.

Najveću priliku za domaćine u prvom dijelu propustio je Mujanović u 36. minuti, ali njegov udarac sjajno je obranio vratar Modrih. U drugom dijelu priliku za vodstvo Slavena promašio je Bagarić, koji je iz slobodnog udarca zamalo promašio vrata već svladanog Kelave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, iz prve prave prilike na utakmici Dinamo je poveo. S lijeve strane ubacio je Ibanez, točno na nogu Tomečaka, koji je s pet metara samo gurao loptu u mrežu.

Na varaždinskom stadionu pred oko 5.000 gledatelja domaćini su odmah od starta opsjedali vinkovačka vrata kako bi dostigli zaostatak od jednog pogotka. U petoj minuti Dino Škvorc je pogodio gredu, a minutu poslije Vugrinec je gađao malo pored vrata. Gosti su cijelo to vrijeme odolijevali Varaždincima i čekali svoju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dočekali su je u 37. minuti - Dino Kresinger je izašao sam ispred Krkleca, koji je pročitao njegovu namjeru. Na odmor se otišlo netaknutih mreža. U 47. minuti Varaždin je poveo. Glavina je pronašao Vugrineca koji je loptu lagano plasirao pored istrčalog Matkovića.

Nakon pogotka Cibalia je imala priliku doći do izjednačenja. Svoje prilike propustili su, prvo Bartolović, zatim i Radotić. Posljednjih 10 minuta dogodio se totalni kolaps gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Škvorc je prihvatio jednu odbijenu loptu, namjestio se i precizno opalio s 20-tak metara u sami donji kut Matkovićevih vrata.

Dvije minute poslije Prgomet je srušen u domaćem šesnaestercu, sudac je ostao nijem, a odmah na drugoj strani nakon pada Glavine, Fran Jović je svirao jedanaesterac te isključio gostujućeg igrača Parmakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poludio je gostujući trener Stanko Mršić protestirajući kod četvrtog suca za što je odmah udaljen s terena. Iz kaznenog udarca Vugrinec je pogodio za 3:0 i potvrdio prolaz svoje momčadi u finale.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo