OPROŠTAJ IKONE / VIDEO Vrsaljko otvorio dušu za RTL i otkrio koji mu je najemotivniji trenutak s Vatrenima: 'Uvijek ću biti na raspolaganju'

Image
Foto: profimedia.hr

Vrsaljko se u petak obratio hrvatskoj sportskoj javnosti dirljivim pismom, a nešto kasnije je za RTL podijelio svoje impresije i kratko se osvrnuo na najljepše trenutke u reprezentaciji

26.8.2022.
18:31
profimedia.hr
VOYO logo

Šime Vrsaljko je odlučio da više neće nositi "kockasti" dres, vijest je to koju nitko nije očekivao. Za Hrvatsku je odigrao 52 utakmice, a debitirao je 2011. godine kada su Vatreni svladali Češku. Ovaj je karizmatični Zadranin bio godinama ključan kotačić hrvatske reprezentacije, a svima će u sjećanju ostati njegov golem doprinos prilikom osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vrsaljko se u petak obratio hrvatskoj sportskoj javnosti dirljivim pismom, a nešto kasnije je za RTL podijelio svoje impresije i kratko se osvrnuo na najljepše trenutke u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

"Svaki profesionalac, svaka individua u datom trenutku zna kako se osjeća i što očekuje od sebe na svakom treningu i utakmici. Mislim da je to jedan proces u kojem sam ja donio odluku da je to najiskrenije i najkorektnije prema suigračima, reprezentaciji i sebi", kazao je na početku razgovora Vrsaljko, a onda se prisjetio trenutka kojeg će se sjećati s najvećom emocijom.

'To je jedno iskustvo i priča koja traje'

"Teško je izabrati trenutak. Hrvatska reprezentacija nije trenutak, to je jedna obveza, odgovornost i emocija koja traje već punih 16 godina. To me prati od U14 reprezentacije pa do danas. To je jedno iskustvo i priča koja traje. Ali kada bih morao izabrati to je definitivno pobjeda protiv Engleske i plasman u finale Svjetskog prvenstva", konstatirao je dugogodišnji desni bek Vatrenih pa onda nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bilo je puno, previše lijepih trenutaka. Taj doček koji je uslijedio i sve ostalo je posljedica trenutka kada smo ušli u finale Svjetskog prvenstva. To je više od ispunjenja dječačkih snova, Bog mi je dao i više nego što sam tražio i sad bi bilo nezahvalno da idem trenutak po trenutak. Dočeci u Zagrebu i Zadru su nešto nezaboravno', kazao je.

'Sve bih opet ponovio'

U njegovom oproštajnom pismu posebno je dirljiv dio u kojem je konstatirao da mu nije žao što je žrtvovao koljeno za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponovio bih sve to. Kad već pričamo o mome koljenu, treba reći da ta priča već dugo traje. Godinu dana prije Svjetskog prvenstva se dogodila ta teška ozljeda i u tom trenutku je zahtjevala operativni zahvat, ali ja sam se odlučio da neću jer sam znao da ću gubiti prilike za Svjetsko prvenstvo. Napravio sam to iskreno, iz iskrene želje i na kraju se pretvorilo u jednu bajku. Ne žalim ni za čim i to me ojačalo kao čovjeka i profesionalca", otvoreno priznaje Šime Vrsaljko.

S obzirom da izbornik Dalić rado u svoj stožer dovodi iskusne bivše reprezentativce zanimalo nas je na kraju razgovora postoji li mogućnost da se okuša i kao član stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to reći. Nezahvalno je pričati o tome. Ne znam koliko će trajati moja nogometna karijera i ne bih htio nagađati. Planiram još igrati, a ne znamo što će nam život donijeti, ali ako me reprezentacija ikad bude trebala ja ću joj biti na dispoziciji", zaključio je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo