HM, NELOŠ POSAO / Vrlo zanimljiv transfer Dinama. Prodaju nepotrebnog igrača u Škotsku, a ono što najviše upada u oči je odšteta

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Prijelazni rok je tek počeo i Dinamo tek kreće sa čišćenjem svlačionice

11.7.2022.
15:56
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je ovoga ljeta, a prijelazni rok je, de facto, tek počeo, obavio možda i najbolje poslove unazad nekoliko godina. Dinamo je doveo nekoliko pojačanja i to spektakularnih, a pritom je financijski i dalje u plusu.

Ovoga ljeta doveli su Josipa Drmića, drugog topnika lige i glavnog igrača Rijeke, priuštili su si Boška Šutala iz Atalante za golemih četiri milijuna eura i još su iskrcali 2.5 milijuna eura za Roberta Ljubičića iz Rapida. Dakako, Dinamo je financijsku konstrukciju zatvorio prodajom Bartola Franjića u Wolfsburg za 7.5 milijuna eura, a još im je pristigla lova od transfera Kristijana Jakića, 3.5 milijuna eura (Eintracht) i Petra Stojanovića, 1.5 milijuna eura (Empoli).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kao što smo rekli, prijelazni rok je tek počeo i Dinamo tek kreće sa čišćenjem svlačionice. Već je dogovorena posudba Denija Jurića u Goricu, a nadomak transfera je i Komnen Andrić koji je na meti francuskog Clermonta.

Spominje se još i eventualni odlazak Marka Tolića, za kojeg je navodno zainteresirana Mallorca, ali ipak najzanimljiviji transfer mogao bi biti onaj Marijana Čabraje. Dinamo je Čabraju doveo pretprošle zime iz Gorice za nemalih 1.6 milijuna eura, tada je pozicija lijevog beka bila deficitarna u Dinamu i Modri su doveli Čabraju, koji je bio ponajbolji igrač lige na toj poziciji, i bio je među mladim Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zanimljiv transfer

Međutim, Čabraja nikada nije dobio šansu u Dinamu, konkurencija je bila velika, tu su bili Petar Bočkaj, Daniel Štefulj, Bartol Franjić i Marin Leovac. Potonja dvojica više nisu u klubu, ali Ante Čačić je odlučio na lijevom beku, ove sezone, koristiti Roberta Ljubičića, koji je prema profilu centralni vezni, no odlično igra i beka.

Čabraja je tu ispao iz jednadžbe i traži mu se novi klub, a kako pišu škotski mediji to bi mogao biti Hinernian. Ono što je u tom transferu najzanimljivije jest odšteta, odnosno, izostanak iste. Čabraja ima plaću oko 200 tisuća eura po sezoni u Dinamu i ugovor do 2026. godine, i njegov otkup bio bi izdašan, a Dinamo si, očito, samo želi rasteretiti budžet za plaće i dat će Čabraju bez odšetete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, postoji i jedna caka. Naime, Dinamo će od Hibsa, navodno, tražiti i 40 posto od budućeg transfera. Dakle, mogli bi na njemu, ako Čabraja ostvari dobru karijeru u Škotskoj, kao što je recimo Josip Juranović ostvario u Celticu, zaraditi puno više od tih 1.6 milijuna eura. I to na igraču koji uopće nije potreban klubu i nije niti blizu prve ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo