Vrijedi li mrcvarenje Dinama deset milijuna eura?

Dinamo je na dobrom putu da obori sve rekorde Lige prvaka, ali nažalost - one negativne.

4.11.2011.
8:49
VOYO logo

Nakon što je Dinamo iščupao poraz od 'samo' 2:0 u Švedskoj protiv Malmöa, veliko slavlje je moglo početi. 12 dugih godina bez najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi konačno je okončano.

Groznica Lige prvaka započela je onog dana kada su kuglice u Nyonu 'odlučile' kako će Dinamo svoju europsku snagu u toliko željnoj Ligi prvaka morati ispitati protiv Reala, Lyona i Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.rutube.ru/6c775732c753ac0e504b6aad15380269

"Nećemo biti kanta za napucavanje. Nećemo biti kao Partizan prošle sezone", najavljivali su iz Maksimirske 128, ni ne sluteći kako će se, nažalost, limitirani Dinamo ipak naći u situaciji da postane jedna od najgorih momčadi koja je ikada zaigrala u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ćemo se za treće mjesto, svoju šansu ćemo tražiti protiv Ajaxa", bile su riječi Krune Jurčića nakon opjevanog maksimirskog poraza protiv Reala. No, taj isti Ajax utrpao im je u dvije utakmice čak šest komada.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/0pgVnyOy6FHhpzth9ysA/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sada se Dinamo našao u nezgodnoj situaciji. Nakon četiri kola i poraza od Reala (0:1), Lyona (0:2), te Ajaxa (0:2 i 0:4), hrvatskom prvaku prijeti sudbina nekih momčadi koji su, povijest je pokazala, potpuno zalutale u Ligu prvaka u kojoj su dobili onaj neslavan nadimak - kanta za napucavanje.

Samo najzagriženiji nogometni zaljubljenici prisjećaju se nastupa moskovskog Spartaka koji je u sezoni 2002./2003. postao apsolutni rekorder negativne statistike. Uz šest poraza protiv Valencije, Liverpoola i Basela upisali su nevjerojatnu gol razliku 1:18. Slijede ih Bugari, točnije Levski iz Sofije koji je u sezoni 2006./2007. protiv Chelseaja, Barcelone i Werdera uspio biti bolji za svega jedan primljeni pogodak manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7M7RtSjFDwtKV5iqnzn2/mov/1

Čak 19 pogodaka u šest utakmice prošle je sezone primila Žilina, no Slovaci su u skupini sa Chelseajom, Marseilleom i Spartakom uspjeli postići tri pogotka. Uz isti broj primljenih pogodaka, ali jednim postignutim više, prošao je Dynamo Kijev u sezoni 2007./2008 u također teškoj skupini s Manchesterom, Romom i Sportingom. Minus od 14 pogodaka ostvario je i mađarski Debrecen koji je prije dvije godine u skupini sa Lyonom, Liverpoolom i Fiorentinom, kao i Žilina i Dynamo, 'popio' 19 komada, ali je uspio zabiti čak pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jedna momčad pošle sezone stradala u Ligi prvaka. Bio je to beogradski Partizan koji je u skupini s Arsenalom, Šahtarom i Bragom izgubio svih šest susreta uz gol razliku od 2:13. Jedina momčad koja nije uspjela postići pogodak u šest kola Lige prvaka bila je Maccabi Haifa koja je prije dvije godine u skupini s Juventusom, Bayernom i Bordeauxom ostala na nuli, no Izraelci su bili 'tvrd orah' u obrani, primili su svega osam pogodaka.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1o7vF36tfvXtFdPZ
szólj hozzá: Din 0-1 Rea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo trenutno osim nule u rubrici bodovi ima gol razliku od 0:9. Slijedi gostovanje na Santiago Bernabeu gdje samo rijetki uspiju primiti manje od četiri-pet komada, a europski će put završiti na Maksimiru protiv Lyona kojem bi taj susret mogao biti ključan za prolaz među šesnaest najboljih.

Stoga, teško je ne pomisliti kako je Dinamo na dobrom putu da obori dosadašnje rekorde Lige prvaka, ali nažalost - one negativne. Pitanje koje se jednostavno nameće na kraju jest, vrijedi li postati 'kanta na napucavanje' za desetak milijuna eura koliko će Modri utržiti ulaskom u najelitnije klupsko nogometno natjecanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo