VRATAR ISLANDA: / 'Ne zanima me što sam ušao u nogometnu povijest, a ako se to dogodi onda smo u maloj prednosti pred Vatrenima'

Image
Foto: AFP

Islandska nogometna reprezentacija posljednji je ispit za Vatrene u skupini D SP-a u Rusiji

25.6.2018.
10:32
AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometaši igrat će u osmini finala Svjetskog prvenstva, no prije nokaut faze turnira preostalo im je odraditi posljednju utakmicu u grupi. Ispit koji će polagati kombinirani sastav igrača koji su dosad ponijeli teret i onih koji će debitirati na Mundijalu na rasporedu je u utorak. S druge strane centra pred prvi zvižduk stajat će izabrana vrsta Islanda.

Dio nje je i vratar Hannes Halldorsson, inače golman danskog Randersa, koji je u ogledu protiv Argentine obranio jedanaesterac Lionelu Messiju i sačuvao konačnih 1-1. Svjestan je da je time postao jedan od rijetkih golmana koji su zvijezdi svjetskog nogometa uskratili radost pogotka s bijele točke, ali, priznao je Sportskim novostima, ne zamara se tim podatkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Još imamo šanse'

"Istina, nema puno onih koji su tom velikom igraču obranili jedanaesterac na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice protiv Argentine, dobio sam mnogo poruka, čestitki, mobitel mi je bio zatrpan. Međutim, više o tome ne mislim, nakon toga smo izgubili od Nigerije, a sad sam fokusiran na utakmicu s Hrvatskom. Zato uopće na razbijam glavu time jesam li ušao u nogometnu povijest obranivši jedanaesterac Messiju. Iskreno, još sam razočaran što smo izgubili od Nigerije", kazuje uvjeren da Island može do pobjede protiv Hrvatske i osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još smo živi, još imamo šanse! Mora nam se, naravno, poklopiti rezultat s utakmice Argentine i Nigerije, ali idemo prvo dobiti vašu reprezentaciju. Ma, baš mi je krivo zbog tog poraza od Nigerije. U prvom poluvremenu smo bili bolji, nisu nam uputili udarac u okvir vrata. Međutim, kad smo primili prvi pogodak iz kontranapada, utakmica je krenula u sasvim drugom smjeru. Skroz smo se otvorili i za to platili skupu cijenu, još jedan pogodak smo primili iz kontre... Nije bilo onako kako smo zamišljali, ali takav je nogomet, nekad ne ide sve po planu, a svaki postignuti pogodak mijenja utakmicu. Sutra protiv Hrvatske idemo na pobjedu, pa što bude, mi čvrsto vjerujemo da možemo dobiti vašu odličnu reprezentaciju."

Hrvatska je puna svjetskih klasa

Hrvatska i Island u posljednje vrijeme često se susreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U četiri utakmice dva puta smo izgubili, jednom dobili, jednom je bilo neodlučeno. Sve te utakmice uvijek su bile izjednačene. Ne, nemamo mi nikakav recept za Hrvatsku. Kako bi imali? Tko to ima recept za Hrvatsku? To je fantastičan momčad. Vidio sam kako ste demolirali Argentinu s 3-0. Međutim, mi imamo samo jedan put, a taj jednostavno mora biti pobjednički, moramo pobijediti i ništa nas drugo ne zanima."

Na konstataciju da će Hrvatska u ogledu protiv Islanda zaigrati bez nekih zvijezda momčadi odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To vi kažete... Ja ne znam s kakvom će momčadi Hrvatska istrčati protiv nas. Dobro, ako će zaista nedostajati toliko igrača koliko kažete, to bi mogla biti neka naša mala prednost. Međutim, tko god umjesto njih je svjetska klasa!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo