VIKEND VATRENIH / Vlašić i Budimir strijelci, Ivanušec podignuo formu. Jakić Kovaču potpisao otkaz

Image
Foto: Pixsell

Svakog tjedna do Europskog prvenstva donosimo vam izvještaj s europskih travnjaka o nastupu Vatrenih minulog vikenda

18.3.2024.
15:22
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se nakon gotovo četiri mjeseca u ponedjeljak u Zagrebu, a mi vam donosimo u kakvoj su formi reprezentativci Zlatka Dalića stigli u "obiteljsko" okruženje.

Image
OKUPLJANJE VATRENIH /

Zlatko Dalić: 'Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno'

Image
OKUPLJANJE VATRENIH /

Zlatko Dalić: 'Zvat ću nekog s pretpoziva, a s Perišićem razgovarat da ne žuri jer može biti kobno'

Kapetan Luka Modrić sa svojim je Real Madridom u pobjedi protiv Osasune (4:2) Ante Budimira igrao 19 minuta, a imao je i jedan zapažen pokušaj za ugroziti gol domaćih, koji je obranio vratar. Budimir se s druge strane sjajno snašao u gužvi nakon jednog udarca iz kuta i pogodio u mrežu "Kraljeva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić je zabio u pobjedi Torina u Udinama, a pogodio je i stativu u prvom poluvremenu. Luka Ivanušec je u Nizozemskoj drugi vikend zaredom asistirao i podigao formu u pravom trenutku. Njegovi kolege iz reprezentacije, a rivali iz Ajaxa, Borna Sosa i Josip Šutalo, bili su van zapisnika u remiju protiv Sparte Rotterdam.

Livaković imao buran vikend

Za reprezentativni turnir u Kairu pozvana su čak četiri vratara, a nominalno prvi, Dominik Livaković imao je buran vikend na gostovanju u Trabzonu. Iako je njegova momčad pobijedila s 3:2 i ostala u borbi za titulu, Livaković je dobio šakom u glavu od navijača domaćih, te su s tribina pogodili kovanicama, a ozlijedio je i gležanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nediljko Labrović je u Koprivnici protiv Slaven Belupa zadržao mrežu čistom, kao i Ivica Ivušić, bivši vratar Osijeka na privremenom radu za ciparski Pafos. Dominiku Kotarskom je posljednja utakmica koju je branio bila ona protiv Dinama, gdje je s nekoliko sjajnih intervencija pogurao "Modre" prema katastrofi (5:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog pauze u grčkom prvenstvu osim Kotarskog, ovog vikenda nije igrao ni Domagoj Vida, koji je zabio već sedam golova ove sezone u svim natjecanjima, više od pojedinih napadača... Josip Juranović nije sudjelovao u pobjedi Union Berlina protiv Werdera, ostavio ga je Nenad Bjelica na klupi. "Jurin" problem je što na njegovoj poziciji igra dugogodišnji kapetan, pa minute moraju dijeliti. Andrej Kramarić je za Hoffenheim odigrao nešto manje od pola sata i nije imao opipljiv učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakić s dva pogotka dokrajčio Kovača

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić su igrali cijeli susret za Manchester City koji je protiv Newcastlea (2:0) ovjerio kartu za Wembley i polufinale FA Cupa. Josip Stanišić je igrao svih 90 minuta u novoj pobjedi Bayer Leverkusena, ovaj put na gostovanju kod Freiburga (3:2). Marin Pongračić je dobio žuti karton u Salernu u pobjedi (1:0) svog Leccea nad Salernitanom, za koju su 90 minuta igrali Toma Bašić i Domagoj Bradarić.

Martin Erlić je također u prijestolnici Italije imao težak zadatak, ali 90 minuta je sjajno čuvao Romelua Lukakua u minimalnom porazu Sassuola kod Rome. Mario Pašalić se susret s Fiorentinom odgodio, o čemu smo već pisali. Martin Baturina se ozlijedio protiv Rudeša na "Kranjči", a upisao je asistenciju kao i Bruno Petković. Marko Pjaca je igrao 90 minuta u pobjedi Rijeke protiv Slaven Belupa (1:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović, jedini Vatreni koji ne igra u europskim ligama, za svoj Al Nassr je odigrao cijeli susret u pobjedi na gostovanju kod Al Ahlyja. Lovro Majer je igrao 13 minuta u posljednjoj utakmici pod paskom Nike Kovača za Wolfsburg, a bivši igrač Dinama Kristijan Jakić s dva je pogotka za Augsburg dotukao sve nade Vukova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo