NAJAVILI I STADION / Vlada i HNS kreću u izgradnju kampa u Velikoj Gorici: Nosit će ime legendarnog bivšeg izbornika?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon godina spekulacija o tome hoće li ga Hrvatska ikada imati, danas je napokon pokrenut proces za izgradnju dugo očekivanog nogometnog kampa

3.7.2023.
10:05
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Vlada u svibnju je donijela odluku o darovanju zemljišta veličine 92.000 kvadratnih koje se nalazi u Velikoj Gorici, a na kojem će HNS napraviti dugo iščekivani trening kamp. Odluku su potpisali premijer Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Image
GLAVNA TEMA /

Što to Joška Gvardiola čini tako posebnim? Ove riječi bivšeg trenera Dinama o njemu odjeknule su u Engleskoj

Image
GLAVNA TEMA /

Što to Joška Gvardiola čini tako posebnim? Ove riječi bivšeg trenera Dinama o njemu odjeknule su u Engleskoj

"Nogometni kamp težnja je Saveza već 20 godina. Bit će dobra ostavština nakon ove generacije. Siguran sam da ćemo i dalje sve uveseljavati, tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, a tu će se preseliti i dio Saveza. Idemo izgraditi kamp, idemo u još bolju sportsku budućnost. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobjede", rekao je Kustić uz zahvalu svima uključenima u ovaj projekt, prenose 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić najavio izgradnju stadiona

"U dva i pol mjeseca riješili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp. Nogomet je ovo zaslužio, 1450 klubova sa 126.000 nogometašica i nogometaša govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku. Mi ovime nećemo stati, privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona", dodao je ministar graditeljstva Branko Bačić.

Plenković: Kamp radimo u suradnji s FIFA-om i UEFA-om

"Vlada je darovala zemljište, a kamp će biti i za druge sportove i sportaše. Ulaganja u obnovu infrastrukture idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda. Ovaj kamp bit će baza. Radimo ga u suradnji s FIFA-om i UEFA-om, hvala Zvoni Bobanu i Aleksandru Čeferinu na tome. Sva ta sredstva pomoći će budućim generacijama da rade u boljim uvjetima na koje su mnogi od naših nogometaša navikli u Europi", rekao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamp će nositi ime po Ćiri Blaževiću?

Očekuje se da bi izgradnja kampa trebala trajati godinu i pol do dvije, a cijeli kamp bi trebao biti gotov za pet godina. Imat će četiri nogometna terena, atletsku stazu te dvoranu koju će moći koristiti i drugi sportaši.

Navodno bi kamp trebao nositi ime po pokojnom izborniku hrvatske reprezentacije Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo