Za sve postoji razlog / Vječno prvo kolo HNL-a između Dinama i Lokomotive: Ne radi se o namještaljci, već o računici

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Postoji jednostavno objašnjenje zašto Dinamo često otvara sezonu upravo protiv Lokomotive. Naime, Prvak Hrvatske ima pravo birati

12.7.2022.
16:05
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni hrvatski prvak Dinamo u subotu igra 1. kolo HNL-a protiv gradskog rivala, Lokomotive. Dinamo traži pobjedu na početku sezone a Lokosi će dati sve od sebe da spriječe Modre da uzmu sva tri boda.

Ovo je već četvrti put u posljednjih sedam godina da Dinamo igra u prvom kolu protiv Lokomotive, a u prijašnja tri susreta slavio je Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Sve objašnjava matematička računica

Postoji jednostavno objašnjenje zašto Dinamo često otvara sezonu upravo protiv Lokomotive. Prvak Hrvatske ima pravo birati koji će broj uzeti za ždrijeb rasporeda prvenstva. Dinamo je kroz godine shvatio da mogu imati lakši raspored tijekom ljetnih kvalifikacija za europska natjecanja tako da uzmu broj tri, što sada rade.

Lokomotiva, kao drugi klub iz Zagreba, prema Bergerovom sustavu, mora biti udaljena pet brojeva kako se ne bi poklapala domaćinstva. Prema Bergerovom sustavu, treći i osmi klub automatski igraju prvo kolo prvenstva i tu leži sva filozofija oko ovog zanimljivog podatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo