PREDSJEDNIK HAJDUKA OTKRIO / 'Vidjeli smo da nije ostvaren klik između Leke i igrača. A oko otpremine ćemo se dogovoriti. Neće biti problema'

'Ocijenili smo kako je Karoglan u ovom trenutku najbolje rješenje, ako bude li potrebe smijenit ću i njega ako dođe u pitanje osvajanje  titule prvaka'

24.10.2023.
14:44
VOYO logo

Novoimenovani trener Hajduka Mislav Karoglan, povratnik na klupu A momčadi Bijelih, izjavio je u utorak kako vjeruje da može ove sezone osvojiti naslov prvaka Hrvatske, a predsjednik kluba Lukša Jakobušić je istaknuo kako je dosadašnji trener Ivan Leko smijenjen jer ne vjeruje kako bi s njim momčad mogla do naslova.

Pressica trajala sat vremena

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ali svi "arhitekti" velikog Hajduka izašli su danas u Splitu pred novinare. Hajdučko sveto trojstvo na putu do toliko željenog naslova prvaka Hrvatske, kojeg čekaju, evo sad će biti 19. godina, stavili su se na raspolaganje novinarima za njihova brojna pitanja...

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovu godinu smo označili kao godinu u kojoj trebamo osvojiti titulu prvaka Hrvatske i sve sam podredio tom cilju te sam smijenio Leku jer teško je očekivati da on nakon nekoliko poraza momčadi može preokrenuti situaciju", rekao je Jakobušić na konferenciji za novinare..

Predsjednik Hajduka je naglasio kako smjena Leke nije šok-terapija nego nastavak kontinuiteta u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ocijenili smo kako je Karoglan u ovom trenutku najbolje rješenje, ako bude li potrebe smijenit ću i njega ako dođe u pitanje osvajanje  titule prvaka", kazao je Jakobušić koji je tijekom jednosatne konferencije za novinare više puta priznao kako on preuzima odgovornost za smjenu Leke te da to smatra i "osobnim neuspjehom" jer je Leku smatrao dugoročnijim trenerskim rješenjem. 

Image
JAKOBUŠIĆ I EKIPA /

'Ovo je ta sezona u kojoj idemo po titulu. Ako ju ne osvojimo, napustit ću Hajduk'

Image
JAKOBUŠIĆ I EKIPA /

'Ovo je ta sezona u kojoj idemo po titulu. Ako ju ne osvojimo, napustit ću Hajduk'

"Vidjeli  smo da nije ostvaren 'klik' između Leke i igrača, ali smo više puta stali uz njega jer on je 'brend', dobar je trener. Najbolnije nam je bilo što se Hajduk ove sezone nije kvalificirao dalje u Europi jer to je izvor zarade kluba", dodao je Jakobušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dogovorili smo se s Lekom oko otpremnine da ćemo se dogovoriti'

Leko je morao otići gotovo dvije godine prije završetka ugovora s Hajdukom. Na staru godinu 2022. potpisao je do ljeta 2025. S obzirom na to da puno ranije nije otišao svojom, nego voljom kluba, jasno je da ima pravo na prilično veliku otpremninu. To je velik i neočekivan financijski izdatak za Hajduk, pa je Jakobušić dobio pitanje o tome kako je to regulirano s odnedavno bivšim trenerom.

"Dogovorili smo se da ćemo se dogovoriti. Postoje određene stavke u ugovoru. Neće biti problema", odgovorio je Hajdukov predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o svojoj odgovornosti, Jakobušić je istaknuo kako mu sljedeće godine ističe mandat te da on sve radi u interesu kluba, ali ako tijela kluba ocijene njegov rad tako da treba otići, postoji procedura za to.

Karoglan drugi put na klupi Bijelih

Karoglanu je ovo drugo trenersko preuzimanje Hajduka. Prošle godine privremeno je na toj dužnosti do dolaska Leke kojeg on sad nasljeđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S velikim nestrpljenjem očekujem ponovno preuzimanje momčadi s kojom vjerujem da možemo biti prvaci  Hrvatske", kazao je Karoglan koji je najavio promjene u igri rekavši kako Marko Livaja mora lakše davati golove, što će mu suigrači omogućavati.

Također je rekao kako je primjetno da igrači Hajduka stoje u protivničkom kaznenom prostoru i on će to promijeniti. To je, inače, loša navika i Karoglan je dobio odriješene ruke za, više-manje - sve rezove i promjene, posebno one koje utječu na poboljšanje igre. Karoglan je i najavio da će biti nekih promjena u prvih 11, ali nije htio ništa više o tome govoriti, iz poštovanja prema Ivanu Leki, jer je tek otišao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako sam problem, maknite me'

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius je odgovarajući na novinarska pitanja koja su se odnosila na njega, istaknuo kako postoji procedura za njegovo micanje.

"Ako sam ja problem postoji procedura da me se makne. Ovo je moj projekt i moja momčad za koju vjerujem da  može biti prvak," poručio je Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo