VIDEO: / U Hrvatskoj su ga zaboravili, a u Francuskoj uziva zvjezdani status!

Sjecate se Drage Vabeca? Ljubitelji zagrebackog Dinama, posebice oni stariji, moraju znati njegovo ime koje je u hrvatskim prostorima zaboravljeno. U Francuskoj je drugacije.

3.12.2014.
14:07
VOYO logo

Dinamov voda navale Vabec je bio citav niz godina, od 1968., pa vise-manje sve do 1979. godine kada je presao u Brest. U zapadnom dijelu Francuske, u regiji Bretanji, Vabec je, pak, igrao od 1979. do 1983. godine i odusevljavao je tamosnje nogometne navijace.

Proslog petka je Vabec uoci utakmice druge francuske lige izmedu Bresta i Creteila izveo pocetni udarac, te je pozdravljen ovacijama s tribina, a navijaci su na tribinama razvili transparent na kojem je stajalo: "Drago Vabec, sin Hrvatske i Bresta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opcenito mu je prosli tjedan odano i veliko prizanje u vidu objave aotobiografije i dokumentarnog filma na DVD-u o njegovoj karijeri.

U izboru francuskih dnevnika Ouest Francea i Le Telegrammea danas 64-godisnji Vabec je izabran za najboljeg igraca u povijesti Bresta u kojem je igrao na poziciji lijevog krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/egUlJDYt6o0

"Kad bi danas igrao nogomet, Drago Vabec bi nesumnjivo bio u nekom velikom europskom klubu poput Juventusa, Manchester Cityja ili Manchester Uniteda, a ne u malom francuskom klubu Brestu", napisao je Le Telegramme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brest je posljednji put u elitnom razredu francuskog nogometa igrao prosle godine, a njegove su boje kroz povijest branili ugledni igraci poput Francka Riberyja, Paula Le Guena, Vincenta Guerina, Davida Ginole, Nolana Rouxa i Julia Cesara.

U njihovoj konkurenciji najbolji je bio Vabec, popularni Of.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo