VIDEO: / Šok u Njemačkoj! Ovo se Bayernu nije godinama dogodilo!

Nogometaši Manchester Cityja savladali su aktualnog europskog prvaka Bayern 3:2 na njegovoj Allianz Areni u posljednjem, 6. kolu skupine D Lige prvaka.

10.12.2013.
23:12
VOYO logo

Nanijeli su tako bavarskom sastavu prvi ovosezonski poraz u natjecanju, revanširavši im se za poraz na Etihadu. Usprkos porazu, Bayern je zbog bolje gol-razlike izborio osminu finala kao prvoplasirana momčad u skupini.

Bayern je sjajno otvorio utakmicu i već nakon 12 minuta na semaforu je bilo 2:0 za domaćine nakon golova Thomasa Müllera i Marija Götzea. Za potonji je gol Götzeu, koji je postigao s ruba peterca, asistirao hrvatski reprezentativac Mario Mandžuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2:1 smanjio je u 28. minuti David Silva također s ruba peterca nakon dodavanja glavom Jamesa Milnera. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku je City uspio preokrenuti u svega tri minute. U 59. minuti Dante je u kaznenom prostoru oborio Milnera, a siguran izvođač s bijele točke bio je Aleksandar Kolarov, dok je u 62. minuti sam Milner poentirao nakon dodavanja Jesusa Navasa.

Mandžukić je igru napustio u 68. minuti, a Bayern nije primio tri gola kod kuće u bilo kojem natjecanju od poraza od milanskog Intera u ožujku 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/HdCPoRaHxSo

U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je savladala CSKA na domaćem travnjaku 2:1 golom Tomasa Wagnera u posljednjoj minuti i tako je izborila nastavak europskog natjecanja u Europa ligi zbog boljeg međusobnog omjera, odnosno gola više u gostima (u prvoj je međusobnoj utakmici CSKA slavio u Moskvi 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz skupine C od ranije je plasman u osminu finala kao prvoplasirana momčad izborio PSG, dok je drugi putnik u osminu finala grčki prvak Olympiacos koji je s 3:1 na domaćem travnjaku savladao Anderlecht. Bila je to utakmica u kojoj su domaćinima dosuđena čak tri jedanaesterca od kojih je tek jedan realiziran, onaj Alejandra Domingueza u petoj minuti sudačke nadoknade, a u kojoj su gostima isključena čak trojica igrača. Kako je Olympiacos dobio, malo je Benfici značila domaća 2:1 pobjeda nad PSG-om izborena golom Nicolasa Gaitana iz 58. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo