VIDEO: / Petrićev HSV doživio debakl!

U 18. kolu njemačke nogometne Bundeslige aktualni prvak, Borussia Dortmund, je na Imtech Areni deklasirao domaći HSV s 5:1. Bayer je, pak, s 3:2 u Leverkusenu pobijedio Mainz,

22.1.2012.
18:38
VOYO logo

Bundesligaški klub hrvatskog reprezentativca Mladena Petrića, kao i potencijalnog Vatrenog Ive Iličevića, upisao je prvi poraz u ligi od dolaska novog trenera, Thorstena Finka, na klupu. Sve je nizbrdo za domaćine krenulo već u 16. minuti kada je Kevin Großkreutz, na asistenciju Shinjija Kagawe, zabio za vodstvo gostiju. Svega 21 minutu kasnije već je bilo 2:0, a pogodak, svoj 13. ove sezone, postigao je Poljak Robert Lewandowski. S dva gola prednosti se otišlo na predah.

U nastavku je drugi Poljak Jakub Błaszczykowski s dva uzastopna pogotka u 58., odnosno 76. minuti, podigao rezultat na 4-0, da bi u 83. ponovno Lewandowski zabio posljednji gol aktualnih prvaka za 5:0. Inače, ovo je tek drugi put u povijesti Bundeslige da su poljski nogometaši postgli četiri gola u jednoj utakmici. Počasni gol za domaćine u 86. minuti zabio je Peruanac Paolo Guerrero. Mladen Petrić ušao je u igru u nastavku utakmice umjesto srbijanskog igrača Gojka Kačara, dok Ivo Iličević nije ni bio u sastavu zbog ozljede. U pobjedničkoj momčadi Ivan Perišić nije ulazio u igru. Ovom pobjedom Borussia se izjednačila na vrhu ljestvice Bundeslige zajedno sa Bayernom i Schalkeom. Sve tri momčadi imaju po 37 bodova, dok četvrta Borussia Mönchengladbach zaostaje svega jedan bod. Bayer Leverkusen i Mainz će kasnijom utakmicom kompletirati 18. kolo njemačkog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo