nikad viđeno /

VIDEO Novi presedan uzrokovan VAR-om: Isključio ga, vratio ga iz svlačionice, pa mu opet dao crveni!

Image
Foto: Twitter

Nakon što je pokazao igraču drugi žuti karton, poljski sudac konzultirao se s VAR-om nakon kojeg je potegnuo presedan po pitanju suđenja na nogometnim travnjacima

18.2.2019.
16:53
Twitter
VOYO logo

Rijetko viđena situacija odigrala se ovog vikenda u poljskom nogometnom prvenstvu. 

U susretu 22. kola drugoplasirana Legia je na domaćem terenu izgubila 2:0 od Cracovie i tako kompromitirala svoje šanse u borbi za naslov prvaka, pošto im vodeća Lechia iz Gdanjska sada bježi četiri boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek o kojem se najviše pričalo nakon susreta je poljski sudac Piotr Lasyk, koji je autor povijesnog presedana na nogometnim terenima po pitanju sudačkih odluka. 

Lasyk je podijelio deset žutih kartona, a domaćeg je stopera, Francuza Williama Remyja isključio dva puta! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legia je gubila 2:0 kad je u 74. minuti Remy izgubio živce pa udario Španjolca iz redova Cracovije Javija Hernandeza, koji je bio strijelac oba pogotka. Lasyk je odmah posegnuo u džep i pokazao Remyju drugi žuti karton. 

Ipak, nakon što je Remy već otišao u svlačionicu, Lasyk je odlučio preispitati svoju odluku i konzultirati se sa pomoćnim sucima iz VAR sobe.

Nakon konzultacija, naredio je delegatima da vrate Remyja na teren. Iako su se domaćini ponadali korekciji odluke, a Remy je i sam potrčao nazad na travnjak, dogodilo se upravo suprotno. Sudac je očito zaključio kako je potez Remyja bio grublji no što je prvotno mislio, pa mu je, kad se vratio na teren, umjesto drugog žutog pokazao izravni crveni karton. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz Remy je tako dobio dva žuta i crveni karton. Situacija kakvu svijet nogometa ne pamti, iako se sjećamo slične situacije sa SP-a 2006. godine, kad je engleski sudac Graham Poll hrvatskom braniču Josipu Šimuniću u susretu protiv Australije pokazao tri žuta kartona prije no što ga je poslao u svlačionicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo