VIDEO: / Nevjerojatno je što su Splićani promašili!

Split je u 3. pretkolu kvalifikacija Europske lige odigrao 0:0 protiv Fulhama, ali da je iskoristio svoje prilike, bio bi to dan za pamćenje u povijesti Radničkog kluba.

29.7.2011.
0:29
VOYO logo

Dugopolje. Stadion: SC Hrvatskih vitezova. Sudac: Sergej Karasev (Rusija).

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Šimić, Vitaić, Baraban, Milović, Erceg, Marčić, Golubović, Križanac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fulham: Schwarzer, Hangeland, Baird, Riise, Johnson, Murphy, Duff, Hughes, Etuhu, Zamora, Briggs Gosti iz Engleske imali su i više nego ugodna iskustva gostujući na ovim prostorima. Prije devet godina u istoj su sezoni iz Europe izbacili i Hajduk i Dinamo, a o razlici u ugledu dvaju suparnika dovoljno govori činjenica da je Fulham prije dvije godine igrao u finalu Europske lige gdje je izgubio od Atletico Madrida (1:2).

No, u Dugopolju su izgledali kao prosječna momčad HNL-a i zapravo presretni odlaze kući remijem sa Splitom u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige. Zanimljivom 3-4-3 formacijom iznenadio je stari lisac Ivan Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Splita djelovala je kompaktno i uvijek su u sredini imali igrača više i stalno su bez problema iznosili loptu na polovicu Fulhama. U fazi obrane jednostavnim vraćanjem dvaju bočnih Marčića i Budiše u zadnju liniju Fulham nije mogao napraviti ništa. Fascinantna je bila lakoća kojom je zadnjim redom upravljao Ivica Križanac.

Sjajnu prigodu u 6. je minuti propustio Ante Erceg kada je sjajno ušao iza zadnje linije Fulhama, izbjegao zaleđe, no predugo se namještao i loptu poslao pokraj lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrnaest minuta kasnije mirnoće je nedostajalo Ivanu Barabanu koji je na dvadesetak metara krivo predao loptu. O dominaciji Splita dovoljno govori činjenica da je Fulham prvi udarac u okvir vratiju domaće momčadi uputio tek u 30. minuti. Martin Jol već je u 20. minuti poslao trojicu igrača na zagrijavanje. Osim pokušaja Johnsona iz mrtvog kuta u 39. minuti Fulham u prvom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio.

U prvom poluvremenu nitko od 81 navijača Fulhama nije mogao biti zadovoljan. U nastavku je Splićanima trebalo da opet uspostave igru, prijetili su udarcima iz daljine, no jasno je da je ovoj momčadi neophodan jedan pravi razigravač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam je kako je Katalinić ipak nešto ranije trebao uvesti Duju Čopa koji se ove sezone već pokazao kao pravo Splitovo pojačanje. Duje je dobio priliku zadnjih pola sata i našao se u nekoliko dobrih prigoda, a pred kraj susreta sjajno se oslobodio čuvara, bio je sam pred golmanom gostiju, ali je pucao jako, jako loše.

Varaždin u Bukureštu protiv Dinama od 0:2 do 2:2 Nogometaši Varaždina zadovoljni se vraćaju s gostovanja kod bukureštanskog Dinama nakon prve utakmice 3. pretkola Europske lige. S obzirom na kretanje rezultata, konačnih 2:2 ostavlja nadu da se u uzvratu može preskočiti favorizirane Rumunje. Početak utakmice dao je naslutiti kako se Varaždinci neće dobro provesti u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su poveli već u 6. minuti zahvaljujući autogolu Adama Sušca. Nove glavobolje za trenera Samira Toplaka došle su u 9. minuti kada je zbog ozljede teren napustio Karlo Šimek. U 16. minuti već je bilo 2:0 za Dinamo. Munteanu je izveo korner, a pred golom se najbolje snašao strijelac Moti.

Varaždin je na gostovanje doputovao bez trojice standardnih igrača, Punčeca, Glavice i Šafarića, a nastup Vugrinca bio je upitan do samog početka susreta. Ipak, popularni Vuga stisnuo je zube i unatoč ozljedi zaigrao od prve minute. I upravo je on bio pokretač velikog preokreta u samoj završnici prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je proigrao Sačera koji u 43. minuti smanjuje zaostatak na 2:1, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade sjajno izvedenim slobodnim udarcem donio izjednačenje. Bio je to četvrti pogodak kapetana Varaždina u ovosezonskoj Europskoj ligi. Nastavak susreta ponovno je donio veliki pritisak domaćina. U 56. minuti Torje je imao sjajnu priliku, ali njegov udarac zaustavila je vratnica.

Pet minuta kasnije Dinamo propušta iskoristiti dosuđeni jedanaesterac. Danciulescuov udarac brani Krklec, a niti odbijenu loptu kapetan Dinama ne uspijeva pospremiti u mrežu. Isti je igrač u 66. minuti napokon uspio zatresti mrežu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici Dinamo je stihijskim udarcima pokušao doći do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201107270470006 arti-201107280136006 arti-201107280672006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo