VIDEO: / Majstorija Messija za prekid Šahtarove serije!

Jedan trenutak genijalnosti najboljeg nogometaša današnjice bio je dovoljan za trijumf Barçe u Donjecku.

13.4.2011.
1:21
VOYO logo

Nakon što je pitanje putnika u polufinale Lige prvaka riješeno već u prvom susretu na Camp Nou, gdje je Barcelona slavila s ogromnih 5:1, u Donjecku se od rasterećenih momčadi očekivala kiša golova. No, dupkom pune tribine u Donbass Areni vidjeli su tek jedan pogodak, i to onaj u mreži domaćeg vratara Pjatova.

Upravo su Šahtarovi navijači davali ton utakmici u samom početku gurnuvši igrače Mircee Lucescua u totalni napad. U devetoj minuti Douglas Costa je imao veliku šansu, no Victor Valdes je sjajno obranio. Barçin golman se istaknuo i pet minuta kasnije kada je spriječio dobar pokušaj Jadsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7wZaCJmXc2zWgGyD

Lionel Messi je u Donjecku zabio svoj deveti gol u 10. nastupu ove sezone u Ligi prvakaSredinom prvog dijela probudila se i Barcelona koja je sve češće prijetila preko Messija, a upravo je omaleni Argentinac najzaslužniji za jedini pogodak na susretu. Dani Alves je u 43. minuti probio desni bok, pronašao najboljeg igrača gostiju koji je između trojice čuvara lakoćom pogodio mrežu Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti utakmice Lucescu je uveo Eduarda da Silvu (Darijo Srna nije zaigrao zbog ozljede), a prvi i jedini pravi udarac Dudu je uputio tek u 78. minuti, no lopta je otišla pored vrata. U 83. minuti hrvatski napadač je ubacio za Morena čiji udarac također nije bio precizan.

Do kraja susreta Barça je u laganom ritmu sačuvala pobjedu i nanijela Šahtaru prvi poraz na domaćem terenu u posljednjih 13 europskih utakmica, no bio je to ujedno i drugi domaći poraz Rudara iz Donjecka u zadnjih tjedan dana. Na Donbass Areni su ovoga vikenda u ukrajinskom prvenstvu poraženi i od kijevskog Obolona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo