VIDEO: / Kakva 'bitka za Manchester'!

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su gradskog rivala City na njegovu Etihad stadionu u dvoboju trećeg kola FA Cupa 3:2.

8.1.2012.
17:07
VOYO logo

Dvoboj se katastrofalno otvorio za domaću momčad. U desetoj minuti je Giggs u brzom protuudaru razigrao Valenciju na desnom krilu, a na Ekvadorčev je oštar centaršut sjajnim skokom i pogotkom glavom reagirao Wayne Rooney.

Lopta se od grede odbila u gol rumunjskog vratara domaćih Cotela Pantilimona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očaj se za momčad Roberta Mancinija nastavio praktički već u sljedećoj minuti, kada je kapetan Vincent Kompany isključen zbog preoštrog uklizavanja na Naniju. Rezultiralo je to još dvama golovima u Pantilimonovoj mreži do kraja prvog dijela premda domaći u međuvremenu nisu bili bez prilika. Unitedov golman Anders Lindegaard sjajno je obranio neugodan udarac Sergija Agüera. U 30. je minuti nakon neodlučne intervencije domaćih obrambenih igrača iz lijepog poluvoleja na 2:0 povisio Danny Welbeck, dok je Rooney u 40. minuti zabio svoj drugi gol. Ponovno je bio precizan glavom nakon što mu je Rumunj obranio 11-erac. Najstrožu je kaznu skrivio Kolarov zakašnjelim uklizavanjem u noge Welbecku. Mancini je, napravivši dvije defenzivne izmjene, na poluvremenu uspio konsolidirati svoju momčad, a Kolarov se iskupio za pogrešku s karja poluvremena lijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Zabio je srbijanski reprezentativac prebacivši živi zid, s oko 25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 59. je minuti utakmice u igru za gostujući sastav ušao Paul Scholes zamijenivši Nanija. Bio je to prvi nastup 37-godišnjeg povratnika iz mirovine nakon finala Lige prvaka na Wembleyju 29. svibnja prošle godine. Pet minuta nakon njegova ulaska Milner je Scholesu oteo loptu na desnoj strani domaćeg napada i ubacio pred gol gdje je Sergio Agüero iz drugog pokušaja smanjio na 3:2. Zabio je Argentinac svoj 17. pogodak ove sezone za City. Na istom je broju nakon dvaju nedjeljnih pogodaka i najbolji Unitedov strijelac Rooney. City je oštećen u 82. minuti utakmice, kada sudac Chris Foy nije 11-ercem sankcionirao igranje rukom Phila Jonesa na gol-liniji. U trima ovosezonskim utakmicama gradskih rivala palo je čak 17 golova, ili gotovo šest po utakmici.

Cheslea je tek u završnici dvoboja slomio otpor drugoligaša Portsmoutha i po 14. put za redom izborio 4. kolo FA Cupa pobjedom od 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo su se nogometaši Chelseaja mučili sa 17-plasiranim sastavom druge lige, da bi na koncu ubilježili visoku pobjedu. Sve do posljednjih 10-tak minuta dvoboja na Stamford Bridgeu rezultat je bio 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mata je zabio u 48. minuti. U završnici je sve riješio Ramires pogocima u 84. i 87. minuti, da bi svojim 20. golom u ovom natjecanju konačan rezultat u trećoj minuti sudačkog dodatka postavio Frank Lampard.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo