VIDEO: / Genijalni Messi razbio Mourinhovu pirju

Barcelona je pobjedom od 2:0 usred Madrida gotovo osigurala finale Lige prvaka.

28.4.2011.
1:47
VOYO logo

Real je u utakmicu krenuo bez previše rizika, a Barça također strpljivije nego ikad prije. Rezultat toga bilo je monotono i na trenutke negledljivo prvo poluvrijeme. Pokušaj Davida Ville s ruba šesnaesterca i jedna situacija u kojoj se našao Xavi u 25. minuti bilo je sve što je prezentirala Guardiolina megamomčad u prvih 45 minuta.

S druge strane, od Reala smo nešto i vidjeli. Nažalost, nisu u pitanju bile majstorije Ronalda, Di Marije i društva, već ogromna količina nervoze u kojoj su Mourinhovi učenici prečesto posezali za grubim prekršajima na razini regularnosti. Stalni sukobi na terenu kulminirali su okršajem rezervnih igrača dvaju momčadi ispred tunela na samom završetku poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, imao je Real priliku za vodstvo. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ronaldo je odapeo jedan od svojih dalekometnih projektila s dvadeset i pet metara, na kratko je loptu odbio Valdes do Özila koji stopostotnu priliku ne pretvara u pogodak. Olakšanje navijačima Barcelone donio je pomoćni sudac koji je označio zaleđe. Ispalo je na kraju kako je to večeras bila i jedina Realova prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika šahovska bitka na San Bernabeu nastavila se i u drugom dijelu. Ključni trenutak susreta dogodio se u 61. minuta kad je na sredini terena Pepe oštro startao na Danija Alvesa. Sudac Wolfgang Stark je bez previše razmišljanja pokazao Portugalcu crveni karton. I tu je počeo cirkus.

Poludio je u tom trenutku i Jose Mourinho koji nije prestajao protestirati na sučevu odluku nakon čega je i on isključen. Portugalac se preselio desetak metara dalje od svoje klupe, u kavez iz kojega je slao ceduljice svojim pomoćnicima, ali nije više bilo pomoći. Od tog trenutka postojala je samo jedna momčad na terenu. Barcelona je preuzela potpunu kontrolu na terenu, a svoju dominaciju okrunila su u 77. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošao je brzonogi Afellay po desnom boku pored Marcela kao brzi vlak, ubacio u peterac a tamo se ispred Ramosa i Casillasa najbolje snašao vižljasti Messi koji vrhom kopačke loptu gura u mrežu.

Samo deset minuta poslije dogodio se najljepši trenutak utakmice, u kojem je Lionel Messi pokazao zašto je najbolji nogometaš današnjice. Argentinac je u stilu Maradone nanizao četiri igrača Reala i majstorski, na kraju antologijskog slaloma, gurnuo loptu pored nemoćnog Casillasa za konačnih 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi napomenuti i jedan nevjerojatan statistički podatak. Posjed lopte u večerašnjoj utakmici iznosi 72% u korist Guardioline ekipe, dok su domaćini ostali na skromnih 28%.

Realu u uzvratu za tjedan dana ostaje samoubilačka misija - napasti Barcelonu usred Camp Noua u lovu na dva gola zaostatka. Mourinho će možda napokon baciti u vatru sve što ima na lageru - Kaku, Benzemu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201104260812006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo