VIDEO: / Ovacije u Londonu! Pogodite tko je zabio!

Engleski nogometni klub Chelsea prvi je polufinalist FA Cupa. Momčad Roberta Di Mattea je u četvrtfinalu na Stamford Bridgeu s 5-2 bila bolja od drugoligaša Leicester Cityja...

18.3.2012.
17:53
VOYO logo

Priča utakmice bio je Španjolac Fernando Torres koji je nakon 1541 minute, odnosno 25 sati i 41 minute konačno zatresao suparnički mrežu. Pojačanje Chelseaja vrijedno 50 milijuna funti je nakon postizanja svog prvog, a Chelseajevog trećeg gola na utakmici, bilo iznimno sretno, baš kao i navijači kluba koji su pogodak proslavili kao da je riječ o osvojenom naslovu prvaka Europe.

Urlik Stamford Bridgea nije se utišao dobre 2-3 minute, a to je Španjolac popratio pljeskom i zahvalom. Bio je to 51. Torresov udarac prema suparničkim vratima otkako je posljednji put zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je postigao prvi u 67. za 3:0, Torres je postigao i drugi 18 minuta kasnije za 4:1. Asistent kod oba pogotka bio mu je Raul Meireles. Prije Španjolca, golove za Chelsea, u prvom poluvremenu, postigli su Gary Cahill (12) i Salomon Kalou (18). Cahill je nakon postignutog pogotka podigao dres, a na majci ispod njega je izrazio podršku Fabriceu Muambi koji je na subotnjoj utakmici Tottenhama i Boltona kolabirao i trenutno se nalazio u kritičnom stanju.

Kalou je pak pogotkom, uz igrača Manchester Cityja Sergija Agüera, postao jedini nogometaš s Otoka koji je ove sezone postigao barem jedan pogodak u Premiershipu, Carling Cupu, FA Cupu i europskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolac Torres je najbolju utakmicu u dresu Chelseaja zaključio asistencijom za Meirelesa u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bio je to Portugalčev pogodak za 5:2. Golove za goste zabijali su Jermaine Beckford i Ben Marshall.

Nogometaši Liverpoola drugi su polufinalisti engleskog FA Cupa. To su izborili pobjedom 2:1, u utakmici igranoj na Anfieldu, protiv Stoke Cityja. Mreže su prvih 20-ak minuta mirovale, a onda je Luis Suarez postigao prekrasan pogodak. Urugvajac je u 23. minuti prvog dijela zabio za vodstvo Liverpoola gromovitim udarcem u sami donji desni kut Stokeova gola s otprilike 22 metra. Vodstvo je, doduše, trajalo svega tri minute. Nakon manje od 180 sekundi od primljenog gola, Stoke je uzvratio preko Petera Croucha, bivšeg igrača Redsa. Bio je to prvi pogodak Croucha svome bivšem klubu u jubilarnom 10. nastupu protiv istog. Zabio je visoki Englez svojim najjačim oružjem - glavom. S rezultatom 1-1 se otišlo na predah, a onda je u nastavku Stewart Downing zabio svoj drugi pogodak za Liverpool. Igrala se 57. minuta utakmice kada je 27-godišnji Englez donio Redsima, pokazalo se na kraju, plasman u polufinale FA Cupa. S nekih 18 metara je Downing proparao mrežu gostiju. Zanimljivo, i prvi je pogodak za Liverpool Downing postigao u FA Cupu (Oldham 5-1). Utakmica 29. kola engleske nogometne lige između Aston Ville i Boltona, koja je trebala biti odigrana u utorak, odgođena je zbog kritičnog stanja u kojem se nalazi Boltonov veznjak Fabrice Muamba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premierliga i Aston Villa su se složili da se utakmica odigra nekog drugog dana. Misli saveza, klubova i svih igrača su uz Fabricea Muambu i njegovu obitelj", stoji u priopćenju internetske stranice Premiershipa. Podsjetimo, Muamba je kolabirao u utakmici četvrtfinala FA Cupa, igranoj u subotu, protiv Tottenhama, nakon čega je hitno prebačen u londonsku bolnicu gdje se bori za život. Da nije bilo brze liječničke intervencije, Boltonov veznjak vrlo vjerojatno ne bi imao ni priliku dobiti životnu bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo