VIDEO: / Dinamo saznao veliku vijest!

'Ples kuglica' u sjedištu UEFA-e odredio je da će prva prepreka na putu Dinamovih ovosezonskih ambicija i misiji da se konačno plasira u Ligu prvaka biti Neftçi, prvak Azerbajdžana.

20.6.2011.
11:22
VOYO logo

U podne je u središtu Europske nogometne federacije u Nyonu održan ždrijeb 1. i 2. pretkola Lige prvaka.

Dinamo je za prvog protivnika dobio prvaka Azerbajdžana Neftçi, najpopularniji i najpoznatiji klub te države iz glavnog grada Bakua. Hrvatski prvak će prvu utakmicu 2. pretkola odigrati u Maksimiru 12. ili 13. srpnja, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću više nikada reći gdje ne bih želio ići. Kada sam nedavno bio na utakmici sreo sam Igora Mitreskog koji je prije igrao u Cottbusu s Marijom Cvitanovićem i prijatelji smo pa mi je rekao da igra u Neftçiju. Radi se o klubu koji u sastavu ima pet Brazilaca i tada su pregovarali s Aleksandrom Hlebom", izjavio je nakon ždrijeba trener Dinama Kruno Jurčić i dodao:

"Mi želimo ići u Ligu prvaka i ništa to ne mijenja na stvari. Morat ćemo se više potruditi nego možda protiv nekih drugih momčadi, no naš cilj je jasan. Ovo je jedan od onih klubova u kojima je gazda jako bogat i htio sam takve izbjeći. Volio bih da drugu utakmicu igramo kod kuće, ali to nje možemo promijeniti. Obzirom na pripreme koje traju dosta kratko, ta prva utakmica zapravo je trebala biti u sklopu tih priprema, no sada se stvari mijenjaju. Ne samo da moramo dobiti kod kuće, nego moramo ići na stvaranje prednosti za uzvrat", izjavio je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neftçi je najpopularniji i najpoznatiji azerbajdžanski klub koji dolazi iz glavnog grada Bakua. Osnovan je 1937. godine, a može se pohvaliti sa šest naslova prvaka Azerbajdžana i četiri osvojena kupa. Otkako je 2009. godine kontrolu nad klubom preuzeo Sadyg Sadygov, uspjeli su privući neka zvučna imena kao što su Emile Mpenza, Igor Mitreski i Slavčo Georgievski. Utakmice igraju na nacionalnom stadionu Tofik Bakhramov, koji može primiti 30.000 gledatelja.

U Nyonu je odrađen i ždrijeb 1. pretkola Europske lige, a Varaždinci će igrati protiv Lusitansa iz Andore, a ako prođe čeka ga moldavski Iskra-Stal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split će se u natjecanje uključiti u 2. pretkolu, a za protivnika je dobio slovenske Domžale.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106180036006 arti-201106180303006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo