MAJSTOR / Veliko priznanje za našeg Livija: Našao se na listi najboljih igrača svijeta, iza sebe je ostavio velika imena

Image
Foto: Profimedia

The Guardian je složio listu 100 najboljih igrača svijeta

24.1.2023.
22:37
Profimedia
VOYO logo

Dominik Livaković odradio je briljantno Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je kroz cijelu godinu bio sjajan u dresu Dinama. Ponovno je postao prvakom Hrvatske te je u Europi pokazao svu raskoš svog talenta.

Image
DRUGI SU IZA BAYERNA /

Leipzig demolirao Schalke i zakucao ih za dno Bundeslige: Gvardiolu 90 minuta, Olmo postigao pogodak

Image
DRUGI SU IZA BAYERNA /

Leipzig demolirao Schalke i zakucao ih za dno Bundeslige: Gvardiolu 90 minuta, Olmo postigao pogodak

Sada je stigla nagrada za njegove sjajne igre: Popularni i ugledni The Guardian uvrstio je Livakovića na listu 100 najboljih igrača u 2023. godini. Listu su sastavljala velika imena poput legendarnog desnog beka Intera i Brazila Maicona te čuvenog turskog trenera Fatiha Terima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza našeg Livija ostala su imena poput Manuela Neuera, Nicolasa Otamendija, Leroya Sanea, Thiaga Silve, Aleksandra Mitrovića kao i Huga Llorisa. Livi se našao na 71. mjestu, a Guardian je objavio tek 30 imena s dna tablice.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Majstor zanata

O svemu se oglasio i Dinamo, koji je oduševljen postignućem našeg golmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš sjajni vratar i reprezentativni čuvar mreže Dominik Livaković, otkako se spustio zastor Svjetskog prvenstva u Kataru, ne prestaje primati komplimente i pohvale na račun svojih izvedbi, a još jedna ovog je puta stigla od Britanaca.

Naime, ugledni britanski list The Guardian početkom svake godine objavljuje popis najboljih 100 nogometaša svijeta. Popis se kreira od 2017. godine, a tradicionalan izbor u izvornom obliku nosi jednostavni naziv "The 100 Best Footballers in The World."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardian je danas objavio listu 30 nogometaša u svom izboru, počevši od najniže rangiranih prema više rangiranima, dakle od 100. do 70. mjesta ljestvice. Posebno veseli činjenica da se na popisu našlo upravo i ime Dominika Livakovića. Ne samo to, Livaković je i u konkurenciji nogometaša koji dolaze iz europskih velikana poput Bayerna, Reala i Manchester Uniteda zauzeo visoko, u ovom slučaju najviše moguće mjesto na popisu, 71. poziciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo