VELIKI PREOKRET U REALU: / Kako bi Modrić sasvim slučajno mogao spasiti karijeru omraženom srpskom napadaču

Image
Foto: Profimedia

Trebao je biti napadač koji će garantirati više od 20 golova po sezoni, ali na kraju je odigrao tek 770 minuta i upisao skromna dva gola

26.5.2020.
10:00
Profimedia
VOYO logo

Mladi srpski reprezentativac, Luka Jović, na korak je od toga da ga se proglasi jednim od najgorih pojačanja u povijesti Real Madrida. Ne bi vjerojatno bilo toliko drame oko Jovića da Zinedine Zidane prošloga ljeta nije inzistirao na njemu i platio ga nestvarnih 60 milijuna eura.

Trebao je Jović naslijediti Karima Benzemu, trebao je biti napadač koji će garantirati više od 20 golova po sezoni, ali na kraju je odigrao tek 770 minuta i upisao skromna dva gola. Već se tjednima govori kako će Jović već ovoga ljeta napustiti Real, odnosno da ovi već intenzivno tragaju za novim napadačem, među kojima se spominju i Erling Haaland te Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na kraju Marca piše kako bi Jović ipak mogao ostati u klubu i da će nekako pokušati promijeniti mišljenje Zidaneu. "Da je koštao jeftinije, bilo bi ga lakše staviti na prodaju. Ovako, dobit će novu priliku. Razlog je i što će Real teško ovog ljeta dovesti Haalanda ili Mbappea pa će Jović dobiti još jednu godinu za dokazivanje", navodi to Marca.

Image
Foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

January 26, 2020, Valladolid, LEON, SPAIN: VALLADOLID, SPAIN - JANUARY 26: Luka Jovic, of Real Madrid on the bench during La Liga football match played between Real Valladolid and Real Madrid at Jose Zorrila stadium on January 26, 2020 in Valladolid, Spain., Image: 494911958, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Slučaj s Modrićem

Zatim Marca naglašava kako bi se Real trebao prisjetiti svog slučaja s Lukom Modrićem. Hrvat je prve sezone u Realu imao dosta problema s prilagodbom, ali dali su mu prostora i na kraju je igrajući za Kraljeve postao najbolji igrač svijeta. Istina, Modriću su u klubu bili nešto naklonjeniji za razliku od Jovića, koji je već gotovo omražen među pristalicama Reala zbog nedavnih ispada tijekom pandemije koronavirusa i činjenice da je prešutio klubu tešku ozljedu koju je zadobio u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jović mora znati da počeci u Madridu često nisu jednostavni. U svlačionici ima dva dobra primjera, a jedan mu je jako blizak. Riječ je o Luki Modriću. Njegova prva sezona je bila bolje od ove njegovog srpskog imenjaka, ali je mjesecima patio kako bi se prilagodio momčadi. Kasnije je postao jedan od ključnih igrača. Drugi primjer je Karim Benzema koji je stigao u Jovićevim godinama (21), slabo zabijao u prvoj sezoni, imao problema i izvan travnjaka, ali je sve prebrodio", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo