Idol Dinamovih navijača je postao trener u Njemačkoj!

Legendarni napadač Dinama, čovjek kojeg su navijači Modrih obožavali Kujtim Shala, postao je novi trener njemačkog regionalnog ligaša SVN Zweibrückena, koji se natječe u četvrtoj njemačkoj ligi (Regionalliga Südwest).

Bio je idol Bad Blue Boysa, i ostao je legenda, velika legenda. Jedan od najomiljenijih igrača Dinama u povijesti, kultni napadač Kujtim Shala, postao je trener u njemačkom niželigašu SVN Zweibrückenu. Shala je, tako, preuzeo momčad koja se natječe u četvrtom razredu njemačkog nogometa (Regionalliga Südwest), a vodit će ju zajedno s bivšim nogometašem Guidom Hoffmanom kojeg su u SVN Zweibrückenu angažirali prije dva tjedna.

Shala se još prije okušao kao trener, točnije vodio je momčad FC Hochstätt Türkspora, te kasnije i u KF Prištini u kosovskoj Superligi. 2008. godine, izabran je za izbornika Kosova. Ali, napustio je tu funkciju kada im je FIFA dopustila odigravanje neslužbenih dvoboja u siječnju 2013.

//www.youtube.com/embed/z0es7iNHVQc

Vrijedi istaknuti kako je Shala nastupio u legendarnoj prvoj utakmici naše reprezentacije nakon osamostaljenja protiv SAD-a, 17. listopada 1990.

Povratak na Net.hr