Dajte svoj glas

VELIKA ANKETA: Jeste li optimistični? Kako će proći Hrvatska na Euru u Francuskoj?

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju kreće u svoj peti nastup na europskim prvenstvima. Najveći dosadašnji uspjesi su četvrtfinala 1996. i 2008. godine, a sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj zanima mogu li Vatreni ove godine u Francuskoj napraviti koji korak dalje.

Izbornik Ante Čačić više je puta od preuzimanja dužnosti isticao kako želi da sadašnja generacija izađe iz sjene one koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Jasno je da to može napraviti samo ako izjednači ili nadmaši rezultat Bobana, Šukera i društva, a ključno je pitanje ima li Čačićeva momčad snage i kvalitete za to.

Pojedinci su jaki, imamo li momčad?

Mnogi ističu da je Hrvatska sastavljena od igrača Barcelone (Rakitić), Real Madrida (Modrić, Kovačić), Juventusa (Mandžukić), Intera (Perišić, Brozović) i da je takva momčad sposobna za najviši domet. Nije sporno da nam je reprezentacija sastavljena od jakih pojedinaca, ali jedno je papir, a drugo teren. A na terenu ova Hrvatska nije uvijek izgledala dobro i uvjerljivo, tako da treba biti oprezan s velikim najavama.

ante čačić mateo kovačić
Ante Čačić i Mateo KovačićFoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Mnoge će stvari biti jasnije već nakon nedjeljnog dvoboja protiv Turske na Parku prinčeva, a nas zanima kakvo je raspoloženje među našim čitateljima. Jeste li optimistični? Mislite li da se Hrvatska može boriti za sam vrh ili će završiti natjecanje već u ranoj fazi? Sudjelujte u našoj anketi, a rezultate ćemo objaviti u nedjelju, nekoliko sati prije velikog okršaja protiv Turske.

Povratak na Net.hr