PLAVI PROTIV PLAVIH / Večeras nas čeka pravi spektakl na Maksimiru: Evo kako bi Dinamo mogao istrčati pred prepunim tribinama

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U utorak od 18:45 sati, na Maksimiru gostuje Chelsea

6.9.2022.
9:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo će u utorak od 18:45 sati na prepunom Maksimiru ugostiti veliko nogometno ime - Chelsea. Bit će to prvi test Modrih u novoj sezoni Lige prvaka, a kultno klupsko natjecanje otvaraju protiv vjerojatno najjače ekipe u skupini, u kojoj su još Red Bull Salzburg i Milan.

Image
DAT ĆE SVE OD SEBE /

Dinamo bi pozitivnim rezultatom protiv Chelseaja okrenuo pravo bogatstvo: Evo koliko vrijedi pobjeda u LP

Image
DAT ĆE SVE OD SEBE /

Dinamo bi pozitivnim rezultatom protiv Chelseaja okrenuo pravo bogatstvo: Evo koliko vrijedi pobjeda u LP

Bit će to fantastična utakmica, ulaznice su se rasprodale dok ste rekli "keks", što jasno pokazuje kakva nas atmosfera čeka na Maksimiru. Susret je najavio i trener Modrih, Ante Čačić, koji veli da će mu to biti najveća utakmica u karijeri, barem onoj klupskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra nas čeka jedna utakmica koju smo silno željeli. To je nagrada za osvajanje prvenstva, jer da nema toga ne bi se izborili za Ligu prvaka. Ulazak u LP je velika satisfakcija, za mene kao trenera i moje igrače. Vjerujem da ćemo profitirati natjecanjem u LP, igrači će napredovati. Naravno, nakon izvlačenja sam odmah rekao da nismo favoriti u nijednoj utakmici, ali ćemo u svakom susretu tražiti svoju šansu. Pred punim tribinama ćemo učiniti sve da limitiramo kvalitete Chelseaja i tražimo svoju priliku. Ovo nije eliminacijska utakmica, ali moramo učiniti sve da budemo svoji", rekao je Čačić.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Moguće su 'varijacije na temu'

A najavio je strateg hrvatskih prvaka i moguće promjene u formaciji, odnosno, mogao bi se malo prilagoditi taktici Thomasa Tuchela i njegova Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Gledajte, razmišljamo o svemu. Bitno je kako se igrača ponaša, nekad se braniš sa šestoricom kada igraš s četiri otraga. Moramo učiniti sve da limitiramo Chelsea. Želimo doći do dobrog rezultata. Moguće su varijacije na tu temu", komentirao je u najavi utakmice Ante Čačić.

Dakle, postoji nekoliko opcija. U kvalifikacijskim utakmicama Čačić je igrao u 4-2-3-1 formaciji, ali danas ne bi čudilo kada bi postavio nešto više igrača u posljednju liniju. Računajući da Chelsea igra s trojicom u obrani, ne bi čudilo kada bi se na istu stvar odlučio i Čačić. Tuchel je najavio da nema Thiaga Silve, a The Sun pretpostavlja da bi mogli istrčati u varijanti 3-4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, Perić, Šutalo, Ljubičić - Mišić, Ademi - Oršić, Baturina, Ivanušec - Petković

Varijacija na temu s trojicom u obrani: Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić - Moharrami, Mišić, Ademi, Ljubičić - Baturina - Oršić, Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea (3-4-3): Mendy - Fofana, Koulibaly, Chalobah - Chilwell, Jorginho, Loftus-Cheek, James - Sterling, Mount, Havertz

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo