VIKEND DERBIJA / Diljem Europe ove nedjelje igraju se najvatreniji okršaji, a evo kako su završili oni subotnji

Image
Foto: Profimedia

Samo za najveće sladokusce, jer nema većeg gušta od divljeg derbija

7.4.2024.
12:46
Profimedia
VOYO logo

Nedjeljni raspored paklenih derbija otvorit će Rangers i Celtic 439. Old Firm okršajem. Utakmica počinje u 13 sati, a Plavci iz Glasgowa ove sezone još nisu slavili u najvećem škotskom derbiju. Sada je ulog ogroman, do kraja regularnog dijela prvenstva ostala su tek dva kola, a zatim slijedi pet utakmica u doigravanju za prvaka. Razlika je minimalna, tek jedan bod dijeli velike rivale…

Image
DEBAKL PARIŽANA /

PSG kiksao protiv fenjeraša na svom Parku prinčeva

Image
DEBAKL PARIŽANA /

PSG kiksao protiv fenjeraša na svom Parku prinčeva

Sofija će od 13.45 biti domaćin vatrenog derbija između Levskog i CSKA. Iako Levski ima mizerne šanse za prvo mjesto na kraju sezone, CSKA se nalazi na trećem mjestu i dalje tinja nada da mogu prestići Ludogorets. Ipak, domaćini ovog derbija sigurno im neće tek tako prepustiti bodove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaj Hrvata

Od 14.30 na De Kuipu se sastaju Feyenoord i Ajax. I dok Ivanušecu i ekipi realnost ostaje drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka, Ajax se i dalje bori za što bolja mjesta koja vode u Europu na jesen, a poseban će to biti dvoboj zbog Hrvata koji nastupaju za obje momčadi.

Za sladokusce

Veliki Sjeverozapadni derbi igrat će se na Old Traffordu gdje će Manchester United ugostiti Liverpool. Crveni vragovi ne igraju sezonu iz snova, ali derbi je sasvim nešto drugo. U dva dosadašanja dvoboja u sezoni 2023./2024. Liverpool nije slavio u susretima ovih momčadi, ali sada im gori pod nogama u borbi za naslov i sigurno je da nas očekuje prava nogometna poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

Rashford, Curtis Jones

Uzbudljiva borba za titulu vodi se i u Belgiji, gdje će prvoplasirani Anderlecht gostovati kod ljutog rivala Club Bruggea. Brugge se zasad nalazi dosta daleko od prvog mjesta ljestvice, ali pobjedom u ovom derbiju itekako bi zakomplicirali situaciju i njihov san o naslovu postao bi ostvariva priča.

Hrvati i Grci kreću u isto vrijeme

Jadranski derbi između Rijeke koja je u naletu, te Hajduka koji je u krizi, igra se od 19.30 pred ispunjenim tribinama Rujevice. Četvrti je to Jadranski derbi ove sezone, a Rijeka u pobjedama vodi s 2-1. U isto vrijeme svoj će okršaj započeti AEK i PAOK u napetom prvenstvu Grčke. Bit će to sigurno vrlo zanimljiv dvoboj klubova osnovanih od strane grčkih izbjeglica koji su u Atenu, odnosno Solun pristigli iz Turske tijekom Grčko-turskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend derbija upotpunit će Galatasaray i Fenerbahče u borbi za trofej. Iako se već grčevito bore za svaki bod u prvenstvu koji bi im mogao donijeti naslov, Galata i Fener će u Sanliurfi igrati za pokal Superkupa, onog koji je već trebao biti odigran u Saudijskoj Arabiji, ali je odlukom klubova odgođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pakleno je bilo i u subotu

Bitka za Rim otišla je na stranu Vučice koja je bila nominalni domaćin susreta na Olimpicu. De Rossijeve trupe slavile su pogotkom Mancinija iz 42. minute i tako se približile četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka, dok će se Tudor i Lazio dobrano morati potruditi kako bi ulovili jedno od mjesta koje vodi u europska natjecanja iduće jeseni.

Na stadionu Jose Alvalade drugi put su ovog tjedna mačeve ukrstili Sporting i Benfica. Nakon što je Sporting u uzvratnoj utakmici Kupa obranio prednost i ušao u finale, sada su na domaćem travnjaku u sudačkoj nadoknadi utakmice srušili najvećeg rivala Benficu i tako napravili veliki korak ka osvajanju naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radujemo se ovim nogometnim poslasticama. Samo za najveće nogometne sladokusce...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo