IZ SEDMOG POKUŠAJA / Prije 40 godina uzeli su duplu krunu, a sada su prekinuli dugačak post nakon ruleta jedanaesteraca

Image
Foto: profimedia

Dugo su čekali na ovaj trenutak

7.4.2024.
8:29
profimedia
VOYO logo

Nogometaši Athletic Bilbaa osvojili su ovosezonski španjolski Kup Kralja nakon što su s ukupnih 5-3, nakon jedanaesteraca, u finalu u Sevilli svladali Mallorcu.

Image
DEBAKL PARIŽANA /

PSG kiksao protiv fenjeraša na svom Parku prinčeva

Image
DEBAKL PARIŽANA /

PSG kiksao protiv fenjeraša na svom Parku prinčeva

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, kao i nakon 120 minuta, a potom su Baskijci bili uvjerljivi u udarcima s bijele točke. Svi izvođači Athletica, Raul Garcia, Muniain, Vesga i Berenguer su bili precizni, dok je kod Mallorce promašio Radonjić, a udarac Morlanesa je obranio vratar Athletica Agirrezabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Athletic je tako po 24. put u povijesti osvojio Kup Kralja. Uspješnija je od Athletica samo Barcelona koja je 31. put bila pobjednik, dok madridski Real ima dvadeset naslova. Prije ovog slavlja Athletic je posljednji put Kup Kralja osvojio u sezoni 1983./84. te je nakon toga izgubio čak šest finalnih susreta u nizu.

Mallorca ostaje na jednom naslovu, a ovo je tom klubu bio treći poraz u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenulo je dobro po autsajdere

U 21. minuti ovosezonskog finala, nakon kornera i velike gužve u šesnaestercu Athletica, Dani Rodriguez je pronašao malu rupu u svemu te neobranjivo pogodio za 1-0 Mallorce.

Na seviljskom stadionu bilo je daleko više navijača Atheltica koji su nakon toga nosili svoje miljenike prema izjednačenju. Napadala je baskijska momčad te je izjednačila u 50. minuti. Nakon odlične asistencije Nice Williamsa jednako je lijepo pogodio Oihan Sancet za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do kraja produžetaka Athletic je bio bolja momčad te je mogao finale riješiti i ranije, ali ni jednu šansu nije realizirao. Kada se već tada nije dogodilo baskijsko slavlje jest nakon jedanaesteraca koji su tako zaustavili negativan niz od šest uzastopnih poraza u finalima Kupa. Od sezone 1983./1984. kada su uzeli duplu krunu, Baski nisu osvajali niti ligu, a niti Kup, jedino su u međuvremenu došli do dva trofeja Superkupa.

Image
Foto: profimedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo