VATRENI PROTIV GAUČA: / Susret u četvrtak bit će njihov peti međusobni ogled, ovako je to izgledao do sada

Image
Foto: AFP

Od posljednje utakmice prošle su četiri godine

20.6.2018.
9:40
AFP
VOYO logo

Argentina i Hrvatska do sada su igrali međusobno četiri puta, a "Vatreni" su ostvarili jednu pobjedu uz dva poraza i remi. Pritom je samo jedna utakmica bila službena.

Jedinu službenu utakmicu ove dvije reprezentacije odigrale su u posljednjem kolu u skupini na SP 1998. u Francuskoj. I prije tog dvoboja obje selekcije su izborile prolazak u osminu finala, a Argentina je pobjedom 1-0 (Pineda) osvojila prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona u prvom dvoboju

Hrvatska je u Francuskoj na koncu bila treća, dok je Argentina ispala u četvrtfinalu od Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboj Hrvatska i Argentina odigrale su 4. lipnja 1994. kada je tadašnji svjetski doprvak predvođen Diegom Maradonom gostovao u Zagrebu kod momčadi koja je tada još uvijek bila u nastajanju. Po jakoj kiši utakmica je završila bez pogodaka. Preostala dva prijateljska dvoboja Hrvatska i Argentina su igrale na neutralnim terenima, Hrvatska je pobijedila 3-2 u ožujku 2006. u Baselu, a Argentina sa 2-1 u Londonu u studenome 2014.

Modrićev debi

Hrvatska je u Baselu ostvarila pobjedu na početku priprema za SP 2006. u Njemačkoj. Bila je to utakmica u kojoj su u prvih šest minuta pala tri gola. Povela je Hrvatska preko Ivana Klasnića u trećoj minuti, a tri minute kasnije bilo je 2-1 za Argentinu. Izjednačio je Carlos Tevez u 4. minuti, a u šestoj je Lionel Messi doveo argentinsku vrstu u vodstvo. Izjednačio je Darijo Srna u 52. minuti, a pobjedu našoj ekipi donio je Dario Šimić u posljednjim trenucima susreta. Bila je to utakmica u kojoj je u 'kockastom' dresu debitirao Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja hrvatsko-argentinska utakmica igrana je u studenom 2014. u Londonu, a Argentina je slavila 2-1. Hrvatska je povela protiv svjetskog doprvaka, no Argentinci su u nastavku došli do pobjede. Anas Sharbini je doveo Hrvatsku u vodstvo u 11. minuti, a rezultat su okrenuli Ansaldi (49) i Messi (57 - 11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji susreti Hrvatske i Argentine:

4. lipnja 1994. Zagreb: Hrvatska - Argentina 0-0

26. lipnja 1998. Bordeaux: Argentina - Hrvatska 1-0 (Pineda 36)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. ožujka 2006. Basel: Argentina - Hrvatska 2-3 (Tevez 4, Messi 6 / Klasnić 3, Srna 52, Šimić 90)

12. studenoga 2014. London: Argentina - Hrvatska 2-1 (Ansaldi 49, Messi 57-11m / Sharbini 11)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo