VATRENI ODUŠEVILI SVIJET: /

Mega utjecajni Goldman Sachs Hrvatsku vidi u finalu!

Image
Foto: AFP

'Šanse hrvatske momčadi potaknute su ispadanjem Španjolske s turnira, a model predviđa da će pobijediti Englesku u polufinalu'

3.7.2018.
16:29
AFP
VOYO logo

Hrvatska igra sjajan nogomet na SP-u iako, ruku na srce, u osmini finala protiv Danske i nije baš pružila neku posebno dobru predstavu, kako je i sam izbornik Zlatko Dalić priznao. Međutim, ostavili su Vatreni srce na terenu, posljednji atom snage i na krilima čudesnog Danijela Subašića plasirali se među osam najboljih. Za polufinale igramo sa Rusijom, što je bio možda i najbolji ždrijeb, gledajući ostale reprezentacije.

ŠOKIRALI MIOČIĆA: ‘Skoro sam otkazao obranu pojasa. Nazvao sam trenera i rekao mu da se zbog njih ne mogu boriti’

Svi hvale Vatrene

Svjetski mediji uglavnom hvale igru Vatrenih, izbornika Dalića i njegove poteze, a Hrvatska je postala jedan od favorita natjecanja. Tako investicijska banka Goldman Sachs predviđa kako će Hrvatska doći do finala. Na temelju milijun mogućih varijacija izračunali su kako će u finau igrati Hrvatska i Brazil, piše Business Insider.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"U početku je predviđao konačni rezultat između Brazila i Njemačke, pri čemu se očekivalo da će Brazil napokon pobijediti. Kako je priča završila drugačije, 'Goldman' je promijenio mišljenje kako bi predvidio da će Engleska u finalu suočiti protiv Brazilaca, a Selecao će slaviti. Sada, međutim, Goldman ponovno mijenja predviđanje i to je loša vijest za navijače Engleske. Brazil će i dalje osvojiti Svjetsko prvenstvo, predlažu modeli banke, no to će to učiniti nauštrb Hrvatske - koju banka očekuje pobijediti Englesku u polufinalu natjecanja", piše spomenuti medij.

Brazil - svjetski prvak?

"Brazil zadržava svoje mjesto na vrhu tablice vjerojatnosti i kao pobjednik u najvjerojatnijoj finalnoj utakmici protiv Hrvatske", napisao je u petak Goldmanov tim, kojeg vodi Jan Hatzius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šanse hrvatske momčadi potaknute su ispadanjem Španjolske s turnira, a model predviđa da će pobijediti Englesku u polufinalu", ističe Goldmanov tim zadužen za predviđanja i simulacije istog.

U nedjelju je Španjolska izgubila od Rusije, što je bio jedan od najvećih iznenađenja turnira, događaj koji značajno mijenja Goldmanove prognoze. Engleska će prema prognozama pobijediti Kolumbiju u utorak i Švicarsku u četvrtfinalu, prije njihovog poraza od Hrvata. S druge strane, Brazil će se suočiti s Francuskom u polufinalu.

Zanimljivo je kako uoči prvenstva Goldman Sachs nije davao puno šansi Hrvatskoj. Naime, predviđali su kako Hrvatska neće proći skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo