PRESSICA IZBORNIKA / Dalić na konferenciji potvrdio loše vijesti: 'Otpali su Brozović i Vrsaljko, a evo tko će ih zamijeniti'

Uoči prijeteljskih utakmica izbornik Zlatko Dalić održao je pressicu, a Net.hr je bio na licu mjesta.

21.3.2022.
9:53
VOYO logo

Ispred hrvatske nogometne reprezentacije prva je akcija u 2022. godini, nastup na pripremnom turniru u Dohi na kojem će "Vatreni" odmjeriti snage sa  Slovenijom (26. ožujka) i Bugarskom (29. ožujka). Okupljanje aktualnih svjetskih nogometnih doprvaka je danas u Zagrebu, a dan kasnije reprezentacija putuje u Dohu. Uoči prijeteljskih utakmica izbornik Zlatko Dalić održao je pressicu, a Net.hr je bio na licu mjesta.

Uživo tijek pressice Zlatka Dalića

U uvodu pressice Dalić je odmah otkrio kako na raspolaganju neće imati dvojicu važnih igrača, Brozovića i Vrsaljka. "Veselim se ovo okupljanju i utakmicama nakon četiri mjeseca pauze. Kao što sam rekao, igrat ćemo s trojicom otraga obje utakmice. Isprobat ćemo to da imamo još jedan dodatak u taktičkom planu i vjerujem da ćemo odigrati dvije dobre utakmice te da ćemo imati velike koristi od toga. S inicijalnog popisa su otpali Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda te oni ostaju u klubovima na rehabilitaciji. Šteta, žao mi je zbog toga i zato smo aktivirali pretpozive Mili Škoriću i Nikoli Mori. Pet igrača dolazi sutra direktno u Dohu, a ostali dolaze večeras u Zagreb. Motiv je velik u ove dvije utakmice. Da odigramo dobro, da se ponovno podružimo i da se pripremimo za četiri teške utakmice u lipnju i, naravno, Svjetsko prvenstvo koje dolazi", rekao je Dalić na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bit će malo opuštenije'

Zatim je kazao kako će u Dohi ipak biti malo opušteniji i da neće forsirati dečke.

"Sigurno ćemo dozirati igrače. Ima nas 25 i cilj je da svi igraju pa ćemo u te dvije utakmice napraviti dvije ekipe, svaku za jednu utakmicu. Ne želimo previše opteretiti igrače jer su u klubovima pod napornim ritmom tako da ćemo svakako nastojati rasporediti snage. Nema ih smisla opterećivati", pojasnio je Dalić i zatim nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svako okupljanje reprezentacije unosi i veliki pritisak i malo nervoze. I ovaj put je bitan rezultat, ali bit će malo opuštenije, da se igrači malo opuste, ali svakako da želimo dvije pobjede. Bit će zajedničkih večera, izaći ćemo zajedno van da ovi dečki koji nisu s nama od početka osjete tu našu atmosferu i zajedništvo. No, ne smijemo zapostaviti i natjecateljski dio... Uvijek su dobri rezultati bitni zbog atmosfere i bodova koji će nam možda trebati u rejtingu za jakosne skupine na Svjetskom prvenstvu", veli Dalić.

Otkrio je i koji dvojicu igrača intenzivno prati te tko bi se u skoroj budućnosti mogao priključiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, ovaj put su to Brozović i Vrsaljko. Uvijek će biti taj problem. Svakako pratimo ostale igrače, osobito iz mlade reprezentacije. Nadam se da će Bišćan napraviti s njima dobar rezultat, a za šest mjeseci će netko od njih sigurno doći u obzir. Prvenstveno Stanišić, Šutalo, njih pratimo i oni će dobiti ono što zaslužuju. Sve u svoje vrijeme. Računam na još neke igrače da se pokažu. Imamo širinu koju dugo, dugo nismo imali i dobro smo popunjeni na svakoj poziciji. Imamo spoj iskustva i mladosti, ovi koji dolaze su nova snaga, ali bez starijih i iskusnijih to neće ići. Ne žurimo s nekim zaključcima", izjavio je Dalić.

'Petkovića trebam kao napadača'

Na kraju se dotakao i Brune Petkovića koji ponovo nije na popisu, ali Dalić na njega računa i dalje, no pod određenim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim. Nadam se da će se vratiti i da će do lipnja biti pravi i da shvati moju poruku da ovo kako sad igra nije na nivou i da može puno, puno bolje. Mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji. Što se Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme", komentirao je Dalić.

Komentirao je i vratare te je rekao da će jednu utakmicu braniti Dinamov, a jednu Osjekov vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednu utakmicu će braniti Ivaković, a jednu Ivušić. To je plan. Za Grbića sam rekao da ako do šestog mjeseca ne bude branio u klubu ja ga nemam pravo pozivati u reprezentaciju. Golman ako je na klupi, onda nije u pravom stanju za reprezentaciju. Žao mi je zbog toga, ali ne moramo mi strahovati zbog golmana i tu nemamo problema. Svima želim da u klubovima budu u prvoj ekipi i da igraju", zaključio je Dalić.

-----------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se okupljaju Vatreni

Inače, u srijedu će hrvatska vrsta odraditi prvi trening u Dohi, u petak su na programu službene novinarske konferencije, a prvi nastup imat će u subotu protiv Slovenije na stadionu Education City. Ogled protiv Bugarske je u utorak, 29. ožujka.

Image
STVARNO NEMA SREĆE /

Vrsaljko otpao za akciju Katar? Zlatko Dalić pozvao dvojicu novih igrača za obračune sa Slovenijom i Bugarskom

Image
STVARNO NEMA SREĆE /

Vrsaljko otpao za akciju Katar? Zlatko Dalić pozvao dvojicu novih igrača za obračune sa Slovenijom i Bugarskom

Hrvatski strateg Zlatko Dalić je turnir u Dohi zamislio kao "team building" kako bi se momčad još više zbližila uoči vrhunca sezone, Svjetskog prvenstva koncem godine. Dalić je najavio i kako će u Dohi isprobati i igru s tri igrača u zadnjem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Probat ćemo sustav 3-5-2 jer nekolicina igrača u klubovima'

"Dosad smo igrali u formaciji 4-2-3-1 ili 4-3-3 i to je bilo dobro ili jako dobro, a sad ćemo probati sustav 3-5-2 jer nekolicina igrača u svojim klubovima igra u tom sustavu. Ponavljam, to ne znači da ćemo promijeniti sustav igre u nadolazećem razdoblju," najavio je Dalić prilikom predstavljanja popisa igrača.

Slovenija i Bugarska testirat će trenutačnu formu hrvatskih reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Htjeli smo jače protivnike, ali nije se poklopilo. Ne zbog nas, nego zbog drugih. Protivnici nisu top razina, na koju smo dosad naučili, ali moći ćemo isprobati neke stvari i ostvariti pobjede te prikupiti bodove za drugu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za Svjetsko prvenstvo”, istaknuo je Zlatko Dalić.

Dalić je još jednom prije 14 dana prokomentirao priključivanje stožeru Marija Mandžukića i pojasnio njegovu ulogu u reprezentaciji Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjere za uigravanje i team building

“Svi znamo njegov karakter, energiju, volju, pristup. Može biti primjer mladima, pomoći će im savjetima. Očekujem puno od njega, prati talijansku ligu, potpuno se aktivirao, to je dobitak za reprezentaciju i mene kao izbornika. Želim da bivši reprezentativci dođu u reprezentaciju ako imaju ambiciju baviti se trenerskim poslom. To je velika snaga za mene, kad su iza mene Mandžukić, Olić, Ćorluka, Ladić, Mrmić”.

Hrvatska i Slovenija su do sada igrale deset puta međusobno, a Slovenija je slavila samo jednom i to na startu kvalifikacija za SP 2022. godine. U Ljubljani je bilo 1-0, a pobjednički pogodak postigao je Sandri Lovrić u 15. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalih devet susreta, Hrvatska je slavila šest puta, a tri utakmice su završile bez pobjednika.

Hrvatska je protiv Bugarske odigrala sedam utakmica - jednu prijateljsku i šest kvalifikacijskih, ostvarivši pritom četiri pobjede, jedan poraz i dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo