BARCELONA – INTER 2-0: / Katalonci dokazali moć i bez Messija, Rakitić sjajno asistirao u vrijednoj pobjedi

Image
Foto: AFP

Barcelona predvodi ljestvicu s 9 bodova ispred Intera sa 6 te Tottenhama i PSV-a koji imaju po bod

24.10.2018.
22:51
AFP
VOYO logo

U jednom od derbija večeri nogometne Lige prvaka Barcelona je na stadionu Camp Nou bez Lionela Messija pobijedila Inter sa 2-0 upisavši treću pobjedu u skupini.

Barca je nastupila bez svog najboljeg igrača koji je u zadnjem ligaškom susretu slomio ruku i pauzirat će najmanje tri tjedna. No i bez argentinskog majstora Barca je bila bolja i posve zasluženo je upisala pobjedu golovima Rafinhe (32) i Jordija Albe (84).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca se i dalje 'ljuti' na Inter

Inter je prije osam godina eliminirao Barcelonu u polufinalu Lige prvaka osvojivši potom preko Bayerna svoj treći i za sada posljednji europski naslov. Međutim, Barca je dobila sve četiri međusobne utakmice na Camp Nou uz razliku pogodaka 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je bolje krenuo u susret i gosti su prvi zaprijetili u 16. minuti preko Icardija koji nije najbolje reagirao na odličnu Perišićevu loptu. Dvije minute kasnije vidjeli smo opasnost i na drugoj strani, Clement Lenglet je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera, no Handanović je obranio.

Image
LEKO I THIERRY HENRY REMIZIRALI: /

Monaco pod francuskom legendom i dalje bez pobjede, Tottenhamu poništen nevjerojatan gol

Image
LEKO I THIERRY HENRY REMIZIRALI: /

Monaco pod francuskom legendom i dalje bez pobjede, Tottenhamu poništen nevjerojatan gol

U 32. minuti Barca je stigla do prednosti golom Rafinhe na asistenciju Luisa Suareza. Zanimljivo, pogodak je postigao igrač koji je u sastavu zamijenio Messija. Barca je u 71. minuti bila korak do drugog gola, no Coutinhov udarac je završio u okviru gola. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je David Alba u 84. minuti na asistenciju našeg Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica u kojoj su nastupila tri hrvatska nogometaša - Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za Barcu, baš kao i Marcelo Brozović za Inter. Ivan Perišić je igrao do 77. minute, dok Šime Vrsaljko nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je ovom utakmicom produžila niz bez domaćeg poraza u zadnjih 28 utakmica u LP ostvarivši pritom 26 pobjeda i dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


BARCELONA – INTER 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE!

90. minuta: Ponovno Handanović zaustavlja Suareza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83. minuta: GOOOOOL! Barcelona vodi 2-0. Rakitić asistencija, Alba gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: Uz posjed lopte koji je na strani Barcelone, trenutačno je španjolski prvak na 18 udaraca prema golu, od čega 9 u okvir. Kod Intera je to devet, odnosno dva.

75. minuta: Inter se nada...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71. minuta: Sreća sad za Inter. Suarez je testirao Handanovića, da, opet je bio siguran, ali slovenski vratar odbija loptu koja dolazi do Coutinha koji pogađa - okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66. minuta: Suarez je mudro išao gađati ispod živog zida Barcelone. Nije računao na mudrost Brozovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: Opet Handanović, sanjat će ga nogometaši Barcelone. Zaustavio je sad u vrlo izglednoj situaciji Lengleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Handanović sad zaustavlja Suareza koji si je sam otvorio prostor za udarac. Nije to bio loš pokušaj, ali slovenski vratar bio je na visini zadatka.

57. minuta: Dvojica Hrvata u istaknutim ulogama u velikoj utakmici. Na slici nedostaje treći koji je u igri - Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: Barcelona je potvrdila službenu brojku. Camp Nou je večeras pohodilo 86,290 navijača i jedan kralj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: Kakva šansa za Inter! Politano je dočekao proigravanje petom i opalio s nekih 12 metara, ali lopta odlazi iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Ter Stegen spašava stvar! Kontrolirao je Inter dulje vrijeme loptu, a onda je stigao ubačaj Politana s desne strane na drugu vratnicu. Sam je ondje bio Perišić, zabio bi to sigurno, ali Ter Stegen u padu čisti loptu ispred njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49. minuta: Baš kao i na početku utakmice, Inter je taj koji više stišće. Lete nogometaši gostujuće momčadi po cijelom terenu, vrše pritisak nadajući se kakvoj pogrešci igrača katalonskog kluba. Još je nisu dočekali...

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme! Politano umjesto Candreve.

45+2. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Barcelona ide na odmor s minimalnom prednošću od 1-0, ali ne bi bilo pošteno reći da gostujuća momčad nije imala šanse za promijeniti svoju nulu na semaforu.

45+2. minuta: Coutinho je imao slobodan udarac na nekih 18 metara. Dobro je naciljao, ali i pogodio Mirandu od kojeg lopta mijenja smjer, vara Handanovića, ali i odlazi pored njegove desne vratnice.

45. minuta: Natrčali su se sad hrvatski nogometaši u milanskoj momčadi. Brozović je došao do lopte, povukao pa uposlio Perišića. Sjurilo se lijevo krilo Intera u punom trku te ubacilo u šesnaesterac iz kojeg ispred Candreve čisti Alba.

38. minuta: Nije ovo bilo daleko od izjednačenja. Pique je išao izbaciti jednu loptu, a na nju je natrčao Vecino i iz prve, svom snagom opalio prema golu Ter Stegena. Prohujalo je malo iznad grede.

33. minuta: GOOOOOL! Barcelona vodi 1-0 nakon pogotka koji je na noge podigao i Lionela Messija. Prvijenac u Ligi prvaka zabio je Rafinha udarcem iz prve između dvojice gostujućih igrača. Sjajno ga je pronašao Luis Suarez.

27. minuta: Probudila se Barcelona. Suarez je ostavio petom loptu za Rafinhu koji puca, ali ponovno je Handanović na mjestu.

25. minuta: Gusto sad pred vratima Barcelone. Nered je radio Icardi koji je i danas sjajno raspoložen, Lenglet je bio u dvoboju s njim unutar kaznenog prostora. Bilo je tu potezanja, Icardi je pao, no ništa od najstrože kazne.

18. minuta: Vrhunska obrana Handanovića! Najviši u skoku bio je Lenglet, ali je slovenski golman briljantnom reakcijom sačuvao mrežu.

15. minuta: Probio je Perišić lijevu stranu, prizemnu loptu poslao pred gol Barcelonine momčadi prema Icardiju, no od svega ništa.

13. minuta: Koliko Lionel Messi nedostaje Barceloni? Sakrivaju li ove brojke istinu? Barcelona je bez njega u sastavu pobijedila u 20 od 26 utakmica u Ligi prvaka. Četiri poraza i dva remija ishodi su preostalih utakmica...

10. minuta: Kao i obično, Barcelona svoju igru gradi od noge do noge. Puno je tu dodavanja, zasad 'ploda' od toga nema.

7. minuta: Šansa za Icardija, ostaje 0-0.

3. minuta: Inter odmah na počektu pokušava iskoristiti činjenicu da je Barcelona bez svog najboljeg igrača. Jako su krenuli igrači iz milanskog kluba, udarac iz daljine okušao je i Ivan Perišić.

21:00 - Spremni? Krećemo! UTAKMICA JE ZAPOČELA!

20:45 - Još malo i krećemo!


LIVERPOOL - CRVENA ZVEZDA 4-0

Tekstualni prijenos ovog ogleda pratite .

19:55 - Barcelona i Inter potvrdili su startne postave, Rakitić igra za domaćina, Perišić i Brozović za milanski klub.

Camp Nou poprište je spektakl u kojem će se susresti Barcelona i Inter, ali i u kojem će nedostajati najvažnije lice Barceloninih uspjeha. Lionel Messi pauzirat će zbog ozljede ruke još neko vrijeme, a zahuktali Inter koji je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda sigurno će to pokušati iskoristiti.

U pitanju je ogled dviju momčadi koje su u uvodna dva kola ovog natjecanja skupila maksimalnih šest bodova pobjedama protiv Tottenhama i PSV-a, time i napravile lijepu prednost u borbi za nokaut fazu Lige prvaka.

Moćna statistika Barce

Ono što hrabri Barcelonu pred početak utakmice svakako je podatak da više od pet godina ne znaju za poraz pred svojim navijačima u Ligi prvaka. U nizu su od 27 takvih utakmica među kojima je čak 25 pobjeda. Posljednji koji je njihov stadion Camp Nou napustio u slavljeničkom raspoloženju bio je Bayern u svibnju 2013. Spomenuti niz od 27 utakmica bez poraza Barca je izgradila uz zastrašujuću razliku pogodaka 85-13.

Ono što, pak, hrabri Inter svakako je njihov aktualan niz i činjenica da će Messi biti dio publike. Ivan Rakitić s jedne strane, one domaće, te Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko (na klupi) u dresu Intera dodatan su začin za ovaj spektakl...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo