MODRI UPISALI VAŽNU POBJEDU / Dinamo rutinski nadigrao Slaven, Oršić zabio fatastičan gol, ali još je ljepša Šutalova asistencija

Image

Momčad Zorana Zekića u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac prema golu i to je podatak koji najbolje oslikava igru Slaven Belupa

20.3.2022.
16:53
VOYO logo

U pretposljednjoj utakmici 28. kola Prve HNL Dinamo je kao gost u Koprivnici svladao Slaven Belupo s minimalnih 1-0 (1-0). Gosti su do pobjedničkog pogotka stigli u 20. minuti, a strijelac je bio Mislav Oršić. Pobjeda je Zagrepčanima privremeno donijela tri boda prednosti u odnosu na Osijek koji će od 17.05 sati gostovati u Šibeniku.

Dvoboj u Koprivnici protekao je u Dinamovoj nadmoći koja nije bila materijalizirana velikim brojem prilika, iako se mreža Slaven Belupa zatresla već u 9. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepu akciju odigrali su Bruno Petković i Komnen Andrić, razmijenili dodavanja nakon čega je Petković svladao domaćeg vratara Ivana Suška, ali je na intervenciju VAR-a pogodak poništen. Naime, u začetku akcije Mislav Oršić je primio loptu u nedopuštenom položaju.

Image

Krasan gol Oršića

Dinamo je drugi put zatresao mrežu u 20. minuti. Petković je dugom loptom prebacio domaću obranu i izbacio Mislava Oršića "oči u oči" s vratarom Suškom. Oršić ga je vagao i na kraju poslao loptu u mrežu pokraj njegove lijeve noge. U trenutku kad je pogodak postignut, pomoćni sudac je podigao zastavicu čime je dao do znanja da je Oršić bio u zaleđu. No, ako VAR nije donio ništa dobroga Dinamu u 9. minuti, u momčadi hrvatskog prvaka su sigurno bili zahvalni što je tehnologija u uporabi, jer je poništila odluku pomoćnika Marija Zebeca i pokazala da je Oršić ovoga puta bio u dozvoljenom položaju te je njegov deseti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena još je jednom Petković bio u ulozi asistenta, kad je u 36. minuti uputio upotrebljivu loptu Komnenu Andriću, ali ju Dinamov napadač nije uspio zaustaviti pa je dobra prilika propala.

Image

Sumorna završnica

Momčad Zorana Zekića u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac prema golu i to je podatak koji najbolje oslikava igru Slaven Belupa. Koprivničani su na prvi udarac prema Livakoviću čekali do 55. minute. Kolumbijac Hansel Zapata je dobio dobru loptu i oslobodio si prostor za udarac u kaznenom prostoru. No, njegov pokušaj lijevom nogom nije bio precizan pa nije bilo potrebe za intervencijom Dinamovog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu ni Dinamo nije uspio opasnije zaprijetiti. Najopasnija je bila situacija iz 53. minute kad je Oršić imao slobodan udarac sa 20-ak metara, a loptu je poslao pokraj vratnice.

Konačna statistika je pokazala šest udaraca Dinama, tri unutar okvira, od kojih je jedan završio u mreži, dok su domaćini imali četiri udarca u drugom poluvremenu, ali nijedan nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš pratilo je oko 3000 gledatelja, a sudio je Mario Zebec iz Cestice.

UŽIVO

GRADSKI STADION KOPRIVNICA, PRVA HNL, 28. KOLO, SUBOTA, 20. OŽUJKA 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:1

Sastavi:

Slaven Belupo: Sušak - Božić, Paracki, Soldo - Kvržić, Caimacov, Marina, Goda - Brković, Zapata - Hoxha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Ristovski, Šutalo, Theophile-Catherine, Franjić - Mišić, Gojak - Špikić, Petković, Oršić - Andrić.

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE.

90' - Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Još je malo ostalo do kraja, a intenzitet igre polako jenjava.

81' - Malo se sada digao Slaven, pokušavaju nešto na silu stvoriti, ali ne ide im. Dinamova obrana dosta je čvrsta i organizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Petković je odlično po lijevoj strani prošao i centrirao, a onda je na drugoj vratnici Menalo ostao milimetar prekratak za bolji šut glavom i lopta ide kraj gola.

67' - Voljeli bismo da imamo što za izdvojiti, ali utakmica je zaista slabog tempa i nema previše akcija, sve se svodi na to da Dinamo kontrolira loptu, pokušava stvoriti napad, naleti na blok i onda sve ispočetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Ulazi Ademi i Tolić, kapetan Dinama se konačno vraća i bit će mu ovih pola sata dovoljno.

55' - Zapata je imao sjajnu šansu za šut, ali je pucao preko gola. Ovo je bila najbolja i prva šansa Belupa na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Oršić je imao slobodni udarac na dvadesetak metara od gola i to gotovo na sredini, ali je pucao u bliži kut vratara i još je promašio.

52' - Nema neke razlike u odnosnu na prvi dio, Dinamo i dalje dominira, stišće domaćina, ali izostaje realizacija i neke konkretne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG DIJELA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 3' - Hoxha je bio u sjajno jedan na jedan šansi s Livakovićem, ali je Franjić u zadnji moment izbio loptu.

45' - Igrat će se još pet minuta, zbog VAR-provjera i ozljeda Slavenovih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Nema značajnijih promjena u igri, Dinamo dominira i polako gradi napade. Slaven je potpuno jalov.

36' - Petković je dao odličnu okomitu loptu u for Andriću i to s velike distance s desnog krila, ovaj je uspio primiti loptu, ali si je nabio prejak for i otišlo je u ruke golmanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Marina dobiva žuti karton zbog baš pregrubog starta.

30' - Pola sata igre je za nama, Dinamo je superiorniji, ali svakako bi mogli malo podići tempo i riješiti utakmicu u nekoj ranijoj fazi. Belupo nije imao niti jednu opasnu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Prisilna zamjena kod Slavena, izašao je Božić zbog povrede, a ušao je Krstanović. Bit će malih rošada sad.

20' - GOOOOOOOOL! ORŠIIIIĆ! Prekrasnu je loptu dobio po zraku od Šutala koji je lob-passom prebacio cijelu obranu na centru. Oršić se sjurio i zatim elegantno matirao vratara u jedan na jedan situaciji.

20' - Opet gol i opet je poništen, u zaleđu je navodno bio Oršić, a na snimci se čini da je Oršić bio u dozvoljenoj poziciji.

13' - Oršić je sjajno povukao po lijevom krilu zatim je centrirao u sredinu na rub kaznenog prostora, od tamo pak Petković prima loptu i odigrava majstorski dupli-pass s Andrićem i hladnokrvno zabija. Akcija je bila u devetoj minutim, ali na kraju je gol poništen jer je Oršić bio u nedozvoljenoj poziciji i to nakon nekoliko minuta pregledavanja snimke. Ako je zaleđa uopće bilo, ono je bilo milimetarsko.

9' - Gol za Dinamo, ali ide na provjeru.

6' - Dinamo za sada ima kontrolu lopte, ali dosta sporo se lopta kreće po terenu i morat će se malo podići tempo, nekako izvući igrači Slavena koji su u kompaktnom bloku i čekaju šansu iz kontre.

1' - Počela je utakmica, a kao što možete primijetiti trener Kopić nema na raspolaganju Arijana Ademija i Luku Ivanušeca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo