BILO JE NAPETO U MAKEDONIJI / Dinamo jedva svladao Škupi. Ademi krasno zabio, Modri su teško oštećeni za gol, a šou je ukrao - kamerman

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pa krenimo s izvještajem. Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija

26.7.2022.
19:41
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Što reći osim da je Dinamo danas i opasno živio, i propustio pregršt zicera i zamalo primio nekoliko golova i bio teško oštećen za pogodak… Hrabri su bili Makedonci i odigrali su dobru utakmicu i nekako je prava šteta što im je, barem iz našeg kuta gledišta, gotovo cijeli šou ukrao kamerman, o čemu možete čitati niže u tekstualnom prijenosu utakmice.

Pa krenimo s izvještajem. Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije. Poslije 2-2 u Zagrebu Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1-0 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica i ukupni pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je jedini strijelac u Skoplju bio Dinamov kapetan Arijan Ademi. U trećem pretkolu Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Image
OKRŠAJ U SKOPJU /

Modri se u Makedoniji bore za treće pretkolo Lige prvaka, pogledajte kako izgleda dvoboj sa Škupijem

Image
OKRŠAJ U SKOPJU /

Modri se u Makedoniji bore za treće pretkolo Lige prvaka, pogledajte kako izgleda dvoboj sa Škupijem

Neuvjerljiv Dinamo u prvom dijelu

Pomalo sporo je Dinamo otvorio utakmicu, ali nije dugo trebalo te je hrvatski prvak počeo prijetiti. Prvo su u istoj, 13. minuti, pokušavali Ivanušec i Špikić, a u još se boljoj situaciji našao Bruno Petković koji je pet minuta kasnije pokušao glavom. Škupi nije bio samo nijemi promatrač pa je tako domaćin u 21. minuti mogao napraviti štetu Dinamu. Ubacio je Alvarez, ali je udarac Abdula bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena još je Dinamo imao dvije odlične prilike, a domaćin jednu i to nakon što je Dinamo dominirao tijekom prvih 45 minuta, ali je nerijetko hrvatski prvak ipak izgledao plaho na terenu.

U 35. minuti je Špikić morao brže i bolje reagirati, ali je iz odlične šanse naciljao suparničkog igrača. U 41. je još bliže golu bio Škupi. Cephas se sjurio prema Livakoviću te je pucao tik pored vratnice. Dinamo je na pladnju imao vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Petković je išao sam prema suparničkim vratima, a kada je pokušao driblati domaćeg vratara bio je zaustavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Brzi gol u nastavku i sporna situacija

No, Dinamo je poveo odmah na startu drugog dijela. Pogodak je pripremio Luka Menalo, koji je ušao u igru na startu nastavka, a Ademi je mirno naciljao za 1-0 hrvatskog prvaka.

Samo tri minute kasnije Menalo je bio i strijelac, no pogodak je poništen zbog suđenog zaleđa, a Dinamova oluja samo se nastavila i nakon toga. Opet je radila veza između Petkovića i Menala, ali domaćin se nekako uspio spasiti novog primljenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve do kraja Dinamo je strahovao od potencijalnih produžetaka te je propustio ranije postići novi, drugi pogodak čime bi definitivno slomio suparnika. Osim prilika Dinama prijetio je i Škupi, ali hrvatski prvak je ipak sačuvao jedan pogodak viška u ovom dvoboju.

U trećem pretkolo Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. Nakon domaćih 3-0 Ludogorec je u uzvratu poražen kod irskog Shamrock Roversa s 1-2. Skoro cijelo drugo poluvrijeme Ludogorec je odigrao s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će 2. kolovoza prvo gostovati u Bugarskoj, dok se uzvrat na maksimirskom stadionu igra sedam dana kasnije.

------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIGA PRVAKA, DRUGO PRETKOLO, SKOPJE, STADION TOŠE PROESKI, 21:00

ŠKUPI - DINAMO 0:1

SASTAVI:

Shkupi: Naumovski - Sheji, Dželil, Margvelašvili, Brdarovski - Alvarez, Faustin, Putita - Cephas, Adetunji, Hamidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Ljubičić, Perić, Lauritsen, Ristovski - Mišić, Ademi - Oršić, Ivanušec, Špikić - Petković.

--------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE. Što reći osim da je Dinamo danas i opasno živio, i propustio pregršt zicera i zamalo primio nekoliko golova i bio teško oštećen za pogodak... Hrabri su bili Makedonci i odigrali su dobru utakmicu i nekako je prava šteta što im je, barem iz našeg kuta gledišta, gotovo cijeli šou ukrao kamerman.

90' + 8' - Evo još se igra, ne znamo iz kojeg razloga, ali igra se. U zadnjem napadu je i vratar Naumovski došao dati svoj napadački obol utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 6' - Ušao je Gojak. Dobit će par sekundi samo, da i on osjeti malo teren.

90' + 5' - Za kraj evo da čovjek zapečati, ako smo dobro čuli kamermanu je nešto palo ili je nešto netko bacio u njegovoj blizini. Nadamo se da je čovjek u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - "Back to back" izmjena, Ristovski za Moharramija. Dohvatili su se igrači Dinama i Škupija nakon jednog prekršaja, bilo je naguravanja, grubih riječi, Oršić je u toj gužvi nespretno pao preko Menala. Petković i Sheji su dobili kartone. Malo radosti i veselja za one pakosne.

90' - S tribina se začulo "ajde bre", a Cephas je onda prošao po lijevoj strani, opet je Ljubičić zaplivao, ali centaršut su dobro odbili igrači Dinama. Igrat će se još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Bit ćemo slobodni primijetiti kako Petkoviću vrlo dobro leži igra na lijevom krilu, gdje igra veći dio drugog poluvremena. Dobro navlači igrače, lijepo ih rola, dijeli lopte i nekoliko je puta s te pozicije sjajno centrirao. Sada eto, ako mu se prohtje, može argumentirano tražiti da igra i tamo.

86' - Nije se izvještio kamerman u ovih gotovo 90 minuta, nadamo se da će mu ovo biti škola, bez obzira na to što utakmice Škupija, navodno, gotovo nitko u Makedoniji ne gleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Dinamo ima kontrolu nad igrom, samo trebaju paziti na kontranapade jer Škupi ima vrlo brze ofenzivce i već su probijali nekoliko puta.

82' - Pohvale eto za kolegu s HTV-a koji prenosi utakmicu, nije lako raspoznavati igrače s ove udaljenosti i koncentrirano pratiti susret s ovako turbulentnom kamerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Ademi je dobio udarac u gležanj, nadamo se da nije nešto opasno. Baturina je ušao.

78' - Auuuu, Queven je opalio s velike distance i Livkaović nije mogao do lopte, ali na sreću ona je otišla malo kraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Presječe nas kada vidimo da Dino Perić leži. Jedan je od igrača koji su najviše skloni ozljedama. Ležao je neko vrijeme, ali se na kraju pridigao i moći će nastaviti.

71' - Oršić je šutirao s lijeve strane iskosa iz kaznenog prostora, ali njegov udarac otišao je pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Čačić škrtari s promjenama. Možda računa da će biti prekida, ali opet zašto ne probati potvrditi rezultati i mirno susret privesti kraju.

69' - Gotovo dvije minute trajao je prekid jer su dvojica igrača Škupija ostala ležati na zemlji. Ništa im nije, ali su svi malo predahnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Rasplamsalo se. Cephas je protutnjao po desnoj strani i dao u sredinu na peterac, tamo je glavom pokušao s peterca jedan igrač Škupija, ali obranio je Livaković. Pohvale za kamermana, dobro je ispratio akciju.

64' - Sve su mu priredili i on je zapucao. Akciju po desnoj strani završio je Ristovski centaršutom na peterac, gdje je Petković pokušao nogom i promašio cijela vrata.

61' - Kamerman se u ovim trenucima baš muči, lopta se brzo kreće s polovice na polovicu, igrači gube lopte, a on ne zna gdje bi snimao. Ali barem je nekako otjerao one noćne leptire s leće.

60' - Malo su sada Makedonci preselili pred vrata Dinama, ali uglavnom zbog par kornera. Ništa ozbiljno nisu napravili.

55' - Lauritsen dobiva žuti karton jer je grubo uletio u noge igraču Škupija.

52' - Odmah nova šansa, Petković je opet sam bio na lijevoj strani i opet centrirao na Menala na drugoj stativi, ali ovaj je malo zakasnio, da nije bio bi gol.

50' - Menalu je poništen gol zbog zaleđa, a zaleđa nije bilo. Petković je dao sjajnu loptu u for za Melanlu s lijeve strane, bio je Menalo u najmanju ruku u ravnini s obranom, ispred nije bio. Gol je na kraju poništen, a nije trebao biti. VAR-a u ovoj fazi nema i sve ovisi o sucima.

47' - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ademi, a tko će drugi!!! Menalo je dobio loptu na desnoj strani i odlično je zapazio Ademija kod peterca, dao mu je loptu, ovaj je smirio i sjajno zabio za vodstvo Modrih. Sada taj rezultat treba ili sačuvati ili pokušati povisiti.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i kako smo rekli, nadamo se da će biti bolje za Dinamo. Menalo je ušao, Špikić je izašao. Možda ne bi bilo loše da Drmić uđe uskoro. Samo kažemo ovako.

Kraj prvog dijela. Nadamo se boljem nogometu u nastavku i da će netko dojaviti kamermanu da malo smanji doživljaj. Srećom, u prvom dijelu nije bilo spornih situacija sa zaleđima, bit će jako zanimljivo vidjeti kako će s ovom kamerom prikazati je li bilo nedozvoljene situacija.

45' + 2' - Petkoviću dragi! Dinamo je imao sjajnu kontru, Petković je bio u jedan na jedan šansi i išao je driblati. Izgubio je loptu i na kraju su je izbili. Prestrašno. Sramotno je da napadač ovako završava tako veliku šansu.

45' - Igrat će se još četiri minute. Sada je Alvarez ušao u kazneni prosto Dinama i dao je dobru loptu na peterac, Dinamovi igrači su to jedva izbili. Škupi je bolji!

40' - Auuuuuu, protutnjao je po desnoj strani Cephas pored Ljubičića i ušao sam u kazneni prostor, pucao je i prošlo je pored Livakovića, ali srećom u gol-aut. Bilo je vrlo blizu i najbolja šansa do sada za Makedonce.

37' - Hamidi napušta igru zbog ozljede, Sedloski šalje na teren Giorgijeva.

35' - Jaooooo! Dinamo je propustio sjajnu šansu. Loptu je na peterac glavom dao Petković, zaplivao je Naumovski, do lopte je došao Špikić i spetljao se.

33' - Igrači Škupija su si sami skuhali problem. Petković je okrznuo njihova igrača laktom i ovaj je pao kao da ga je teretni vlak pogodio. Epilog je bio žuti karton za Abdullu zbog prigovora.

30' - Pola sata igre je za nama, Dinamo je bio nešto bolji, iako Škupi tu i tamo itekako dobro prijeti. Queven je sada, evo, šutirao, ali preko gola Livakovića. Što se kamermana tiče, situacija se ne mijenja previše, osim što mu se oko uređaja tu i tamo motaju noćni leptiri.

27' - Dinamo već negdje dvije minute izvodi korner, prvo je jedan igrač Škupija ležao, onda se otezalo s izvođenjem. Na kraju od svega nije bilo ništa.

25' - Ne znamo, evo, što reći, Dinamo s ovako lošom igrom, u kojoj se puno lopti gubi na sredini terena, u kojoj se akcije nikako ne uspijevaju odigrati do kraja i to protiv Škupija, teško može protiv jačih protivnika u Ligi prvaka koji slijede. Ako uopće slijede.

21' - Uf, sjajno je centrirao Alvarez iz slobodnjaka s lijeve strane, lopta je odsjela na glavi igrača Škupija na petercu, ali otišlo je preko grede.

18' - Petković je sada tukao glavom nakon centaršuta Oršića s lijeve strane, ali nije baš najbolje zahvatio loptu i obranio mu je vratar Škupija.

17' - Igrač Škupija nagazio je Petkovića na centru i dobio je žuti karton i još je žestoko protestirao.

16' - Hamidi je sada iz okreta šutirao s desne strane kaznenog prostora, ali pogodio je u Livakovića.

14' - Uuuu, dobro je prijetio Dinamo. Nakon kornera je neki igrač Dinama glavom zahvatio loptu, kamera je jako visoko i nismo vidjeli tko je to bio, ali obranio je vratar. U nastavku akcije je Perić bio u dobroj šansi da glavom zakuca, ali je promašio.

13' - Prva šansa na utakmici. Ivanušec je sjajno primio loptu na sredini kaznenog prostora i pokušao je iz poluvoleja opaliti, ali pogodio je blok. Kasnije je šutirao i Špikić, ali neprecizno.

10' - Nažalost za sada je na utakmici najzanimljiviji šou koji izvodi kamerman. Priznajemo da je dosta izazovno pratiti utakmicu na ovaj način, a da nas pritom ne zaboli glava. Čovjek radi nagle pokrete, i to katkada u krivom smjeru od kretanja lopte...

5' - Nema nekih aktivnosti na terenu, traje nekakvo ispipavanje snaga. No, ako kojim slučajem niste u prilici gledati utakmicu na TV-u, možda je i bolje. Naime, kamere na stadionu Toše Proeski su dosta visoko postavljene i glavni kamerman nije baš vješt s opremom, stalno zumira i odzumirava sliku, i sustavno trza kameru. Oku je veoma neugodno to što radi.

1' - Počela je utakmica, navijača nema puno, stadion je poluprazan, ali čuje se pjesma domaćih navijača. A kako imamo prilike vidjeti Čačić je odlučio na klupi ostaviti Josipa Drmića koji je u sjajnoj golgeterskoj formi i od prve minute ide s Petkovićem.

--------------

Dinamo će u Makedoniji gostovati na nacionalnom stadionu "Toše Proeski" jer Škupijev Čair ne zadovoljava sve UEFA-ine uvjete za Ligu prvaka. Njihov nacionalni stadion inače prima 33 tisuće navijača, a tamošnji mediji pišu kako bi večeras 20 tisuća navijača trebalo bodriti Škupi na putu prema senzaciji.

Valja dodati kako Dinamo večeras neće imati podršku Bad Blue Boysa. Razlog je divljanje navijača prošle sezone u Sevilli, zbog čega su Modri kažnjeni s 30 tisuća eura i jednom gostujućom utakmicom bez navijača.

Dinamo je u Skopje stigao u ponedjeljak sa 22 igrača, a zbog ozljeda izostalo je podosta važnih imena. Ante Čačić tako neće moći računati na Josipa Šutala, Boška Šutala, Mahira Emrelija, Teophile-Catherinea i Marka Bulata. No, na popis je upao donedavno ozlijeđeno Antonio Marin, te treći vratar Ivan Nevistić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo