KONFERENCIJSKA LIGA /

Hajduk bez velike igre do remija u Slovačkoj: Odluka pada za tjedan dana na Poljudu

Image
Foto: Luka MladinicPIXSELL

Tijek dvoboja između Ružomberoka i Hajduka mogli ste pratiti na portalu Net.hr

8.8.2024.
17:07
Luka MladinicPIXSELL
VOYO logo

Ružomberok - Hajduk

0-0

Ružomberok: Fruhwald - Gabriel, Maly, Mojžiš - Gomola, Luteran, Lavrinčik, Madlenak - Hladik, Chrien, Domonkos

Hajduk: Lučić - Moufi, Uremović, Prpić, Melnjak - Kalik, Krovinović, Pukštas - Sanyang, Livaja, Sahiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u Slovačkoj kod Ružomberoka u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige odigrao 0-0.

Image
STANDARDIZACIJA /

Splićani u osjetljivom razdoblju: 'Najvažnije za Hajduk je da porodiljne rane prođe neokrznut'

Image
STANDARDIZACIJA /

Splićani u osjetljivom razdoblju: 'Najvažnije za Hajduk je da porodiljne rane prođe neokrznut'

Domaćin je prvi zaprijetio u 4. minuti kada je udarac Lavrinčika završio u bloku. U 7. minuti vidjeli smo prvu pravu akciju Bijelih gdje se u šesnaestercu domaćina našao Sanyang, koji je u posljednji trenutak blokiran pa su hajdukovci dobili prvi udarac iz kuta, nakon kojeg su Slovaci otklonili opasnost. Livaja i Sanyang pokušali su u šesnaestercu Ružomberoka u 17. minuti prodati dupli pas, ali u posljednji trenutak odbija to obrana domaćina u korner. Samo minutu kasnije Slovaci su imali sjajnu priliku za vodstvo kada je Chrien ostao sam na šest, sedam metara ispred gola Hajduka, no poslao je loptu nebu pod oblake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti zatresla se mreža Slovaka nakon što se udarac Pukštaša s 13, 14 metara odbio od jednog domaćeg braniča i prevario Fruhwalda, no sudac je odmah opravdano poništio gol zbog zaleđa strijelca dok mu je Livaja upućivao loptu. I VAR je provjeravao gol i potvrdio odluku suca. Do kraja prvog dijela pravih prilika nije bilo ni pred jednim golom.

Image
Foto: Luka MladinicPIXSELL

Nastavak utakmice donio je jako skroman nogomet, tek smo malo uzbuđenja vidjeli u 59. minuti kada je išla dobra duga lopta za Livaju iza obrane Slovaka, no njihov golman pravovremenim izlaskom je otklonio opasnost. Odmah nakon toga vidjeli smo i prvi potez Gattusa koji je na teren poslao Trajkovskog i Perišića, a izvadio Kalika i Sanyanga.

U 73. minuti trener Hajduka u igru je gurnuo i Rakitića i Durdova a izvadio Livaju i Sahitija. U tom trenutku utakmica je i nakratko prekinuta za bakljade navijača. U 79. napokon smo dočekali i udarac vrijedan spomena kada je potegnuo Krovinović, ali mu brani to Fruhwald. Hajduk je bio opet opasan u 89. minuti kada je oštru loptu u šesnaesterac uputio Rakitić, no Melnjak nije dobro zahvatio loptu pa je to bio lagan zadatak za golmana Ružomberoka. U sudačkoj nadoknadi zaprijetili su i domaćini preko Kelemena čiji je udarac glavom bio lagan zadatak za Lučića.

Uzvratna utakmica je za tjedan dana na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli ligu otvorili pobjedom, Slovaci remijem

Hajduk je u novu sezonu HNL-a krenuo pobjedom 2-1 na Poljudu protiv Slaven Belupa, dok je Ružomberok u prvom kolu slovačkog prvenstva na domaćem terenu odigrao 1-1 protiv Banske Bystrice.

Pobjednik ide na bolje iz dvoboja Noaha i AEK-a

Pobjednik dvoboja Hajduka i Ružomberoka u play-offu Konferencijske lige igrat će s boljim iz dvoboja armenskog Noaha i grčkog AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noah je u prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige pobijedio AEK 3-1.

Levi Garcia, nogometaš s Trinidada i Tobaga, doveo je favorizirani AEK u vodstvo u 22. minuti. Do odmora je Noah uspio izjednačiti, a strijelac je bio Francuz Pinson u 33. minuti. Događaj utakmice zbio se u 67. minuti kada je domaći vratar Čančarević daleko ispucao loptu. Ona je prvi put tlo dodirnula na vrhu gostujućeg šesnesterca, a potom je preko vratara AEK-a završila u mreži.

Novi šok za AEK se dogodio u 97. minuti kada je Portugala Goncalo Gregorio postigao novi gol za Noah i konačnih 3-1. Cijelu je utakmicu u obrani AEK-a odradio hrvatski nogometaš Domagoj Vida.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo