[FOTO] OSIJEK - HAJDUK 2:0: / Moćne Bjeličine trupe pomele Splićane za prvo mjesto HNL-a; VAR drama u prvom dijelu

Image

Osijek pobijedio Hajduk u Gradskom vrtu

6.2.2021.
16:54
VOYO logo

Prva HNL: 20. KOLO - Gradski vrt: Osijek

OSIJEK - HAJDUK 2:0

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Miloš, Silva, Škorić, Lončar - Žaper, Brlek - Bohar, Bočkaj, Kleinheisler - Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK (4-3-3): Kalinić, Todorović, Vušković, Simić, Mujakić, Jurić, Nejašmić, Atanasov, Gyurcso, Jakoliš, Umut Nayir


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nogometaši Osijeka su u subotu poslijepodne u Gradskom vrtu s 2:0 pobijedili Hajduk i zasjeli ponovno na 1. mjesto ljestvice HNL-a. Bijelima je ovo bio deseti poraz u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mujakić povlačio Bočkaja

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica, a možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Hajduk ostao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić, koji je povlačio rukama za dres Bočkaja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] UZBUDLJIVO JE U GRADSKOM VRTU: Osijek i Hajduk u žestokom obračunu

Image

[FOTO] UZBUDLJIVO JE U GRADSKOM VRTU: Osijek i Hajduk u žestokom obračunu

Osijek je s igračem više zabio dva gola,a strijelci su bili Laszlo Kleinheisler (59) i Ramon Mierez (89).

Otkako je Nenad Bjelica preuzeo Osijek, momčad ima devet pobjeda u devet domaćih prvenstvenih utakmica, uz gol razliku 17-2. Dodajmo i kako Osijek u posljednjih šest domaćih utakmica nije primio gol (Dinamo, Šibenik, Varaždin, Istra, S. Belupo, Hajduk), a postigao ih je deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njegovog kolegu na suparničkoj klupi, Talijana Paola Tramezzanija bio je to već treći poraz u pet susreta otkako je preuzeo splitski sastav.

VAR situacija u prvom dijelu

Osijek je već u trećoj minuti mogao do vodstva. Nakon Simićeve pogreške, Mierez se našao u dobroj šansi, no obranio je Kalinić. Osam minuta kasnije Hajduk je umalo ostao s igračem manje. Simić je na centru izgubio loptu, Mierez je krenuo prema vratima, no Simić ga je povukao za dres i napadač Osijeka je pao. Sudac Ivan Bebek je pokazao žuti karton za Hajdukova stopera, a svoju odluku je provjerio pregledavši tv snimku ostavši dosljedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je najbliže golu bio u 30. minuti kada je Atanasov pucao, ali pored gola. Možda i ključni trenutak dogodio se u 51. minuti kada je gostujući branič Nihad Mujakić isključen zbog drugog žutog kartona nakon što je prvog zaradio u posljednjoj minutu prvog dijela.

Kleinheisler zabio golčinu, Mierez stavio točku na i

Osam minuta kasnije domaćin je poveo sjajnim pogotkom Kleinheislera. Bohar ga je proigrao na 18 metara od suparničkih vratiju, varkom se Mađar oslobodio Jurića i onda neobranjivim udarcem desnom nogom naciljao gornji lijevi kut ispruženog, ali nemoćnog Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Mierez pogotkom u 89. minuti. Argentinski napadač je pobjegao obrani Hajduka i mirno zabio pokraj Kalinića.

Kasnije se sastaju Lokomotiva i Rijeka. U nedjelju su na rasporedu dva susreta, sastaju se Šibenik - Varaždin, te Istra 1961 - Dinamo, a kolo u ponedjeljak zatvaraju Slaven Belupo i Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je pobjedom protiv Hajduka ponovo preuzeo vrh ljestvice sa 45 bodova, tri više od Dinama, dok je Hajduk ostao na petoj poziciji sa 23 boda.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI: Osijek - Hajduk 2:0 (Kleinheisler 59, Mierez 89) Lokomotiva - Rijeka (17:15)

U nedjelju: Šibenik - Varaždin (15:00) Istra 1961 - Dinamo (17:05)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak: Slaven Belupo - Gorica (18:00)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Gotova je utakmica.

90' - Igrat će se još 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOOOL: Mierez zabija za 2:0 Osijeka. To mu je 12. gol u sezoni.

89' - U samoj završnici smo utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Nova izmjena u Hajduku. Dolček ulazi, van će Todorović. Posljednja, peta Tramezzanijeva izmjena.

86' - Vušković je pucao i pogodio Škorića u glavu, lopta je poprilično ošamutila kapetana domaćih koji je na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Mierez prvo gura Dimitrova, a onda i pada. Bebek daje žuti karton bugarskom stoperu. Osam je minuta do kraja.

79' - Pilj mijenja Brleka, Gutieri ulazi umjesto Bočkaja, a u igru će i Josip Vuković, i to umjesto lakše ozlijeđenog Žapera. Sad strateški potezi trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Bez previše akcije u posljednjih nekoliko minuta. S Osijekove klupe u igru će Gutieri i Pilj... Žaperu se ukazuje pomoć na terenu.

75' - Žuti karton sada je zaradio Ramon Mierez.

73' - Tri izmjene smo sada vidjeli. Dvije Hajdukove. Najavljena se sad i događa. Za Hajduk ulazi Dimitrov i Diamantakos, a vani su Nejašmić i Jakoliš. S druge strane, Jugović je zamijenio Kleinheislera.

70' - Bočkaj je sada zatvorio jednu potencijalno opasnu Hajdukovu kontru, pa je isto učinio i Simić s druge strane. Žestoko se igra.

67' - I dalje se čeka nova Hajdukova promjena. Tramezzani sprema rješenja, samo je pitanje kada će ih uvesti.

66' - Osijek i dalje ima loptu u svojim nogama.

59' - GOOOL - Kakva bomba Laszla Kleinheislera, kakav je to bio udarac, prekrasan pogodak nakon duge, duge akcije. Bomba za 1:0 s nekih 18 metara nakoj lijepo izrađene akcije za prostor za ovaj maestralni udarac.

51' - Mujakić ide van iz igre, dobio je drugi žuti. Uf, kako je Mujakić zadržao Bočkaja. Rukama...

49' - Jurić je pokušao Gyurcso nabrzaka ubaciti iza obrane Osijeka, ali predaleko je to.

47' - Prvi pokušaj Osijeka u drugom dijelu i bio je vrlo dobar, opasan. Kleinheisler je prebacio loptu na drugu stranu na Bohara, koji je ipak bio u malo nepovoljnoj poziciji pa je pucao iskosa iz blizine, a Kalinić mu je dobro zatvorio kut i obranio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+2 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Dvije minute će se još igrati.

44' - Žuti karton Mujakića nakon starta nad Bočkajem, ružan start na Bočkajev zglob. Mujakić je zakasnio na tom startu. Sve je u redu s Bočkajem. Posljednja minuta je prvog dijela. Upravo će on izvesti taj slobodni udarac. Spreman je Marko Linić iz Rijeke pokazati koliko će se još igrati u prvom dijelu. Visoka lopta u šesnaestercu, Mujakić to izbacuje.

42' - Udarac iz kuta za Osijek. Kalinić gura igrača ispred sebe, zaustavljena je igra. Bjelica je viknuo Bebeku da Mierez ima pravo stajati u pet metara. "Sviraj kazneni udarac i riješio si stvar". Traje rasprava Bjelice i Bebeka.

40' - Hajduk sad ima posjed, kreira polagano svoje napade, kao da čeka da prođe prvi dio.

35' - Deset ukupno prekršaja u prvih 35. minuta, igra je dosta tečna.

34' - Fantastična prilika za Osijek!

30' - Najbolja šansa za Hajduk do sada! Gyurcso je fantastično petom ostavio loptu za Atanasova koji je okušao udarac, potegnuo sa 17 metara iz odlične situacije. Bio je ipak na kraju malo neprecizan, lopta je prohujala pored lijeve stative Ivušićeva gola. Pljesak splitske klupe.

30' - Mujakić se za sad jako dobro nosi s Bočkajem. Ubačaj Atanaosa skroz s lijeve strane na nekih 10 metara od gola, čiste to Osječani. Hajduk iz prve odmah naprijed, Jurić traži povratnu loptu ali Atanasov mu se ispriječio.

24' - Sudar Simića i Brleka. Brlek je ostao ležati nakon jednog ubačaja s lijeva, Brlek je bio u skoku i očito dobio udarac.

18' - Splićani su se opustili i zaigrali nešto malo bolje. Korner za Hajduk, prvi uopće na današnjoj utakmici. Gyurcsino ubacivanje našlo je Umuta Nayira, ali lopta odlazi daleko od Ivušićeva gola.

16' - Evo sad šanse za Bijele. Dobra prijetnja Hajduka. Jurić je dobio loptu i uz malo sreće pucao, Ivušić brani.

14 ' - Pada Nayir u kaznenom prostoru Hajduka, Splićani su skočili, Bebek odmahuje rukom, igra se dalje. Zahuhtava se na travnjaku.

13' - Nema isključenja! U TV-prijenosu se jasno čulo da je VAR-soba u kojoj su Marin Vidulin i pomoćnik Igor Krmar rekla Bebeku da isključi Simića jer Vušković kasnije ne bi mogao stići Miereza u njegovom bijegu, a ovaj im je odgovorio da bi to mogao ali na kraju nije tako postupio, pa je kazna za Simića ostala samo žuti karton.

11' - Žuti karton za Simića! Uh, sada je napravio Hajdukov stoper opet veliku pogrešku i prekršio Miereza po izgubljenoj lopti. Bjelica je opet kod četvrtog suca, a Bebek ide pogledati situaciju na ekran. Što će se dogoditi?

10' - Prvih deset minuta proteklo je u terenskoj inicijativi domaćih, vidi se kako je Osijek bolja momčad, a kako Hajduku nedostaje tečnosti u kreiranju. Prilika Miereza iz treće bila je dobra, ali mreže u Gradskom vrtu i dalje miruju.

7' - Bili su sada i Hajdukovi igrači malo pred vratima Ivušića, no Atanasov koji vosoko stoji i Gyurcso nisu si dobro iskreirali prostor za neki pokušaj. Gyurcso potom radi prekršaj na Kleinheisleru pa sudac Bebek daje loptu domaćem sastavu.

5' - Boharov ubačaj s lijeve strane ostao je u bloku Hajduka. Lopta je u početku stalno na polovici gostiju, konstantni pritisak Bjeličine momčadi.

4' - Osijek je krenuo žestoko, Tramezzani igra 4-3-3, Bohar je sad na lijevoj strani pokušao ubaciti u peterac, ali čisti to obrana Hajduka. Osijek napada, Škorić je visoko nazad, kratko sa Silvom prema Bočkaju, Simić dva puta mora skočiti. Igor Silva još jednom. Visok je intenzitet u početnim minutama susreta.

3' - Prva prilika na današnjoj utakmici. Mierez je tukao ravno u ruke Kalinića.

1' - Počela je utakmica.

14.14 - Nenad Bjelica zaigrat će s ofenzivnim kartama. Bohar, Bočkaj, Kleinheisler - Mierez tvorit će ofenzivni dio s povremenim pomacima i izmjenama u formaciji, ovisit će to i o tijeku i događanjima u utakmici. Kapetan Škorić predvodit će obramben dio momčadi Osijeka.

13.40 - Stigli su i sastavi obje momčadi današnjeg derbija, splitski strateg napravio je dvije izmjene u odnosu na Istru. Nadamo se pravom nogometu, a evo i igrača koji će početi susret. Hajdukov trener Tramezzani ostavio je na klupi kapetana Caktaša kao i Jaira. Najvažnija vijest u domaćem sastavu povratak je Igora Silve, koji je propustio prve tri prvenstvene utakmice Osijeka zbog ozljede na pripremama.

Image

06.02.2021., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

S druge strane, na gol Hajduka vraća se Lovre Kalinić, a Jradi će također utakmicu započeti s klupe, ako dobije priliku. Mladi Nejašmić i Atanasov kreću u veznom redu, a naprijed je trojac Jakoliš, Nayir i Gyurcso.

OSIJEK: Ivušić - Miloš, Silva, Škorić, Lončar - Žaper, Brlek - Bohar, Bočkaj, Kleinheisler - Mierez

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Vušković, Simić, Mujakić, Jurić, Nejašmić, Atanasov, Gyurcso, Jakoliš, Umut Nayir

Osijek Nenada Bjelica želi nastaviti svoj pozitivni niz u HNL-u. Protivnik im je splitski Hajduk, ove sezone momčad iz sredine ljestvice sa strelicom prema dolje, gledajući na formu, brojke, pobjede i rezultate...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo