TRILER NA OPUS ARENI /

Dinamo preokrenuo u sudačkoj nadoknadi: Ristovski zabio za pobjedu u zadnjim minutama

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tijek dvoboja 2. kola HNL-a između Osijeka i Dinama mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.8.2024.
19:33
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Osijek - Dinamo

1-2

Osijek: Čavlina - Oremović, Mkrtčjan, Jelenić, Jurišić - Nejašmić, Soldo - Bukvić, Lima, Pušić - Matković

Dinamo: Nevistić - Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Pjaca, Baturina, Hoxha - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNL nam je u drugom kolu donio okršaj na Opus Areni između Osijeka i Dinama u kojem su slavili Plavi rezultatom 2-1.

Image
KAKVA ZAVRŠNICA U KRANJČI /

Lokomotiva u zadnjoj minuti sudačke nadoknade iz penala do boda s Hajdukom

Image
KAKVA ZAVRŠNICA U KRANJČI /

Lokomotiva u zadnjoj minuti sudačke nadoknade iz penala do boda s Hajdukom

Na samom početku utakmice navijači Osijeka bacili su brojne papire na teren nakon što su im poslužili za koreografiju te je sudac Duje Strukan prekinuo susret, ali i vrlo brzo nastavio s njim. Osijek je poveo na isteku 10. minute kada je Lima bio precizan. Bukvić je na lijevoj strani dao naprijed za Soldu, a ovaj poslao povratnu na koju je natrčao Pedro Lima i Bijelo-plavi su poveli iz prve prave prilike na utakmici. Dinamo je izjednačio u 21. nakon što je Mišić presjekao jednu loptu Mkrtčjana i dao naprijed do Hoxhe koji je s nekih sedam metara uspio loptu gurnuti kroz noge Čavlini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo si je mladi Matković u 32. minuti na desnoj strani otvorio lijevu nogu i gađao suprotni gornji kut, ali ipak nije bio precizan. Baturina je u 36. fantastično 'rasparao' obranu Osijeka i izbacio Pierrea-Gabriela samog pred Čavlinu, ali lopta je ipak bila malo prejaka za francuskog beka. Mogli su gosti i do preokreta u samoj završnici prvog poluvremena kada je Baturina izveo korner s lijeve strane, a lijepo glavom Ristovski s prve stative gađao suprotnu, ali lopta je ipak otišla pored gola.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U drugo poluvrijeme bolje je ušao Dinamo, a jedna dobra akcija gostiju završila je udarcem Ristovskog s ruba šesnaesterca preko gola. Jugović je ukrao jednu loptu na sredini terena i odmah dao prema naprijed za Pušića, a ovaj u izglednoj prilici ponovno nije bio precizan. Izlaskom Hoxhe i ulaskom Špikića, Pjaca je preselio na lijevu stranu i Dinamo se probudio. Pjaca je nekoliko puta sjajno prošao i pucao desnom nogom, ali ni on nije bio precizan.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Nakon cijelog niza zamjena s jedne i druge strane izgubila se organizacija igre, a Dinamo je do pobjede došao u petoj od najavljenih sedam minuta nadoknade. Piere-Gabriel je prošao po lijevoj strani, a na njegov ubačaj lijepo je na prvu stativu utrčao Špikić i u padu opalio s par metara te pogodio stativu. Na odbijenu loptu na drugoj stativu natrčao je Ristovski i pospremio ju u mrežu za veliko slavlje gostujućih navijača. Završilo je pobjedom Dinama 2-1, a Bijelo-plavi su tako ponovno pali u zadnjim minutama utakmice.

NAJAVA

Plavi su na otvaranju nove sezone uvjerljivo svladali Istru na Maksimiru 5-0, dok su Bijelo-plavi na svom terenu poraženi od Osijeka 2-1. Posljednji put su jedni protiv drugih igrali 11. svibnja pred kraj prošle sezone i slavio je Dinamo 1-0 na Maksimiru golom Ademija u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo