KAKVA ZAVRŠNICA U KRANJČI /

Lokomotiva u zadnjoj minuti sudačke nadoknade iz penala do boda s Hajdukom

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tijek dvoboja između Lokomotive i Hajduka mogli ste pratiti na portalu Net.hr

11.8.2024.
17:16
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Lokomotiva - Hajduk

1-1

Lokomotiva: Šubarić - Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac - Smakaj, Fetai - Sušak, Mudražija, Goričan - Čop

Hajduk: Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak - Pukštas, Rakitić - Sanyang, Krovinović, Kalik - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BURNO NA POLJUDU /

Slučaj Perišić digao hajdukovce na noge: 'Gattuso je s tim sve rekao'

Image
BURNO NA POLJUDU /

Slučaj Perišić digao hajdukovce na noge: 'Gattuso je s tim sve rekao'

Lokomotiva i Hajduk u nedjelju su u 2. kolu HNL-a na Kranjčevićevoj odigrali remi (1-1). Ono što je izgledalo kao dosadna utakmica bez prilika, pretvorilo se u pravu dramu, a Lokosi su izjednačenje izvukli iz penala u zadnjoj minuti sudačke nadonade.

Obje su momčadi čvrsto krenule u utakmicu, konkretnijih prilika na početku nije bilo. Međutim vidno je Lokomotiva vladala igrom na početku te izborila četiri kornera u prvih desetak minuta, no nisu ozbiljnije zaprijetili vratima Hajduka. Prva velika prilika došla je u 13. minuti kada se Mudražija našao unutar pet metara pa pucao, ali je Lučić to obranio. Dao je Hajduk odgovor sedam minuta kasnije, kada je Krovinović poslao dugu loptu Livaji koji je odmah opalio po golu, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila je agresivno Lokomotiva i u 23. minuti kada je Čop mogao do prvijenca u novoj sezoni, ali je lopta otišla pokraj gola. Novu je sjajnu priliku imao Hajduk u 31. minuti kada je Livaja s 25 metara uputio udarac prema Šubariću, ali je to otišlo pored gola. Samo pet minuta nakon ponovno je Hajduk zaprijetio golu Lokosa, kada je Pukštas opalio po golu, ali je udarac blokirala obrana domaćina, no lopta se odbila do Moufija čiji je udarac zatim obranio Šubarić. Zaprijetila je Lokomotiva u 41. minuti kada se ponovno Mudražija našao ispred gola Bijelih, ali ih je opet od mogućeg pogotka spasio Lučić.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/93613270-5806-11ef-aae5-eab514dc9f21/original

U istom se tonu nastavio i drugi dio utakmice, niti jedna momčad nije kreirala konkretne šanse sve do 53. minute kada je Livaja imao novu priliku za pogotkom, ali je iskosa pucao pokraj gola. Umalo je Hajduk došao do prvog pogotka u 63. minuti kada se Trajkovski našao u kaznenom potezu i pucao prema golu, ali je Šubarić to uspio obraniti, međutim nedugo nakon realizacije sudac je digao zastavicu i označio zaleđe. Odgovor na šansu Bijelih dali su Lokosi samo dvije minute nakon kada je Čop opalio loptu, a junak Hajduka opet je bio Lučić koji je obranio novi pokušaj domaćina.

Šubarić je u 72. minuti spasio vrata Lokomotive kada je obranio novi udarac Livaje, a onda je ponovno samo minutu kasnije novu priliku imao Moufi koji je sam sebe spetljao i nezgodno spustio loptu pa probao pucati, no preslabo je to bilo za Šubarića koji je bez većih problema obranio udarac. Prvi gol na utakmici pao je u 81. minuti kada je Pukštas sjajno dodao prema Livaji koji je proslijedio loptu Trajkovskom koji je slomio Šubarića i pospremio loptu u gol. Uspjela je Lokomotiva u sedmoj minuti sudačke iznuditi udarac s bijele točke, a udarac je izrealizirao Čop koji je zatresao mrežu Bijelih i izjednačio.

Bijeli su u 1. kolu HNL-a slavili, dok su Lokosi doživjeli pravi debakl

U 1. kolu HNL-a Hajduk je na Poljudu protiv Slaven Belupa upisao prvu pobjedu u novoj sezoni hrvatskog prvenstva rezultatom 2-1. Ipak Lokomotiva je doživjela pravi debakl u gostovanju kod Rijeke gdje je momčad Željka Sopića pobijedila 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo