Kakav spektakl /

Real nevjerojatnim preokretom prošao u finale gdje se sprema vječni klasik protiv Liverpoola

Image
Foto: profimedia.hr

Real Madrid i Manchester City susrest će se na Santiago Bernabeu u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Tekstualni prijenos pratite na RTL.hr od 21 sat

4.5.2022.
15:42
profimedia.hr
VOYO logo

Liverpool je u utorak preskočio Villarreal, a danas mu se pridružio i Real Madrid koji je na Santiago Bernabeu nakon produžetaka sa 3-1 pobijedio Manchester City nadoknadivši poraz 3-4 iz prve utakmice.

City je poveo u 73. minuti golom Riyada Mahreza, no Real je u sudačkoj nadoknadi golovima Rodryga (90, 91+2) okrenuo rezultat i izborio produžetak. Karim Benzema je iz kaznenog udarca u 95. minuti postavio konačnih 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to još jedna sjajna predstava, ne toliko razigrana i efikasna utakmica kao prošlotjedni okršaj na Etihadu. Međutim, daleko dramatičnija i napetija.

Image
MAJSTOR /

La liga objavila video i poručila: 'Plešite kao što pleše Luka Modrić'

Image
MAJSTOR /

La liga objavila video i poručila: 'Plešite kao što pleše Luka Modrić'

Uspavanka u prvom dijelu

Real je krenuo bolje i već u četvrtoj minuti Karim Benzema je imao izglednu situaciju. Carvajal je ubacio, ali je Benzema ovog puta bio neprecizan glavom. Četiri minute kasnije Luka Modrić i Aymeric Laporte su "požutjeli" zbog međusobnog koškanja. Hrvatski kapetan je čak dobio lagani šamar, no Daniele Orsato nije smatrao kako bi Španjolac trebao dobiti crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti je zaprijetio Vinicius no loše je pucao. Prvu ozbiljniju priliku City je imao u 20. minuti. Kevin De Bruyne je uposlio Bernarda Silvu koji je pucao, ali je njegov udarac obranio Thibaut Courtois.

Uslijedila je nova prilika domaćina, Toni Kroos je pucao iz slobodnog udarca, no lopta je od zida završila u korneru. U 40. minuti je uzvratio Phil Foden, ali je belgijski vratar bio još jednom siguran pa u prvom dijelu nije bilo golova.

Već u prvoj minuti nastavka Real je imao sjajnu priliku, no Vinicius Junior nije najbolje reagirao na odlično dodavanje Carvajala. Pritisak Reala mogao je donijeti promjenu rezultata i u 50. minuti. Vinicius je lijepo prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Modrića koji je odmah pucao, no njegov udarac je blokirala gostujuća obrana.

Preokret Reala pokrenuo Rodrygo, a dovršio neuništivi Benzema

Pogodak smo napokon vidjeli u 73. minuti. Bila je to lijepa akcija Engleza. Gundogan je dodao Bernardu Silvi, a ovaj produžio do Riyada Mahreza koji je pogodio u prvi kut Courtoisovog gola. Bio je to sedmi gol alžirskog igrača ove sezone u LP čime je postao najefikasniji igrač Citya u Ligi prvaka u nekoj od sezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City je mogao sve zaključiti u 87. minuti, no Mendy je s crte gola skinuo udarac Grealisha. Kada se već činilo kako će City u finale, ukazao se Rodrygo postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi za nevjerojatan preokret. Prvo je u 90. minuti pogodio za 1-1 na Benzeminu asistenciju, a potom dvije minute kasnije Carvajalov ubačaj glavom pretvorio u 2-1 i produžetak.

Nevjerojatan Realovo preokret nastavljn je i u dodatnom periodu. U petoj minuti produžetka Dias je zakasnio na jedan start oborivši Benzemu u kaznenom prostoru, a Orsato nije imao dvojbi pokazavši na bijelu točku. Benzema je bio siguran za 3-1. Bio je to 43. pogodak sjajnog francuskog napadača u 43 nastupa ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City se mogao vratiti u život u 104. minuti, no Fernandinho je zakasnio na sjajan ubačaj Cancela.

Uživo

Real Madrid - Manchester City 3:1 (ukupno 6:5)
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Nacho, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Valverde, Vinicius, Benzema

Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, Rodri, De Bruyne, Silva, Mahrez, Foden, Gabriel Jesus

123' GOTOVO JE! Real se još jednom spasio i nevjerojatnim preokretom prošao u finale Lige prvaka gdje ga čeka Liverpool

Tekst se nastavlja ispod oglasa

122' Real se grčevito brani i dalekim ispucavanjima troši vrijeme. Jednu dugu loptu zagrlio je Courtois.

120' Igrat će se tri minute nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

114' Igrači Manchester Cityja postali su jako nervozni. Požutjeli su Zinchenko i Greilish u kratko vrijeme

112' Anceloti gasi pokušava vratiti svježinu svojoj momčadi. Izlaze Militao i Vinicius, a ulaze Vaquez i Vallejo

105'+2 Velika šansa za Engleze. Fernandinho se našao u sjajnoj prilici, ali ne uspijeva postići pogodak. Kraj je prvog produžetka

104' Kapetan Benzema napušta igru, ušao je Ceballos

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' Gooool! Benzema siguran s bijele točke i to je 3:1 za Real. Nevjerojatan preokret Reala i nevjerojatan niz Karima Benzeme!

93' Camavinga je fino prošao, pronašao Rodryga, a on Benzemu koji pada s Diasom u duelu. Talijanski sudac pokazuje na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' Počeo je drugi dio. Na samom početku prvog produžetka uletio je navijač u teren, a Orsato je kratko prekinuo utakmicu.

90'+4 City je u nokdaunu! Nova velika šansa za Real. Opet se Rodrygo našao u izglednoj situaciji na rubu peterca, ali potpuni preokret ovog puta sprječava Ederson

90'+1 GOOOOOOL! Kakav preokret! Real je mačka sa sedam života. Nakon još jednog ubačaja opet je u skoku najviši Rodrygo i to je 2:1

90' Šest minuta nadoknade će se igrati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Gool! Real ne odustaje! Benzema vratio loptu u peterac nakon jednog centaršuta, a Rodrygo natrčava i sprema iza leđa Edersona

88' Nova šansa Grealisha! Zaljuljao je cijeli zadnji red španjolske momčadi i po podu gađao suprotni kut, ali Courtois se spustio u špagu i kopačkom odbio loptu pokraj vratnice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Kakva šansa Grealisha! Projurio je pored obrane Reala, zaobišao vratara, ali Nacho čisti s crte

84' Nakon pogotka utakmica se razvodnila. Mijenjaju i Anceloti i Guardiola

74' Izlaze Modrić i Casemiro, ulaze Camavinga i Asensio

73' Gooool! Sijevnula je kontra Cityja. Nekoliko brzih dodavanja i Englezi su se našli pred vratima Reala gdje je neumoljiv bio Maharez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' De Bruyne napušta igru, a ulazi Gundogan

69' Izlazi Kroos, a ulazi Rodrygo. Real baca karte u napad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Real uglavnom pronalazi put do Cityjevog kaznenog prostora preko Viniciusa. Ovog puta ubacio je u kazneni prostor, ali nije pronašao Benzemu

52' Nakon prodora Viniciusa lopta dolazi do Modrića, a on iz poluvoleja lijevom nogom puca u blok

50' Novi pokušaj Jesusa i nova obrana Courtoisa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Realu treba pogodak za produžetke ili dva za prolazak u finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Igrat će se dvije minute nadoknade

42' Benzema bježi obrani Cityja, ali opet nema mirnoće u realizaciji. Ovaj promašaj ne ulazi u službenu statistiku, jer je ipak označeno zaleđe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Dobar udarac Fodena, ali Courtois je prvo ime Reala na susretu. Belgijanac još jedno dobro brani.

38' Nakon desetak minuta bez ozbiljnijih prijetnji City je zaradio korner no obrana Reala čisti

27' Kroos iz slobodnog udarca pogađa Mahareza, a lopta odlazi pokraj Edersonovih vrata

23' Period bolje igre Engleza. Sada je Jesus okušao udarac s ruba kaznenog prostora, ali lopta prolazi malo preko vrata

20' De Bruyne je pronašao Bernarda Silvu koji silovito puca u prvi kut, ali belgijski vratar upisuje još jednu spektakularnu obranu

15' Evo i Cityja. Pucao je De Bruyne, ali Courtois siguran

12' Lijepa akcija Reala, Valverde je uposlio Benzemu, ali je udarac Francuza završio daleko na tribinama

8' Zakuhalo se na terenu. Modrić i Laporte su ušli u naguravanje, a igrač Cityja je udario rukom u lice kapetana hrvatske reprezentacije. Sudac im je obojici pokazao žuti karton

2' Prva prilika na utakmici. Carvajal prošao i ubacio u sredinu gdje vreba Benzema no Francuz puca preko vrata

0' Počela je uzvratna utakmica Reala i Cityja. Milijuni ljudi pred TV ekranima diljem svijeta očekuju još jedan spektakl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Manchester City pokušati će izboriti drugo uzastopno finale nogometne Lige prvaka u srijedu navečer. S druge strane stoji Real Madrid, osvajač četiri Lige prvaka u posljednjih deset godina.

Građani su slavili s 4-3 u prvom susretu koji je bio jedna od najboljih utakmica sezone. Finale Lige prvaka u Parizu već je osigurao Liverpool, koji je sinoć porazio Villareal s 3-2 i prošao dalje s ukupnih 5-2.

U ovom društvu City sigurno ima daleko najmanje europskog uspjeha. Nisu nikada osvojili najviši rang europskog natjecanja, dok je Realu to pošlo za rukom trinaest puta, s čime su rekorderi natjecanja. Liverpool je izborio svoje deseto finale, a osvojio ih je šest.

Čak četiri strijelca za City

Četiri različita igrača zabijalo je za City u prvoj utakmici. Kevin de Bruyne i Gabriel Jesus doveli su City do ranog vodstva od 2-0 nakon samo jedanaest minuta.

Ne treba puno nagađati tko je uzvratio udarac. To je, naravno, bio Karim Benzema, koji je i najbolji strijelac Lige prvaka s četrnaest pogodaka. Phil Foden je vratio na 3-1 za City, ali Vinicius je divnim prodorom došao do drugog pogotka za Kraljevski klub nakon samo dvije minute.

Ipak, Bernardo Silva je zabio eurogol za 4-2, a Benzema je upotpunio utakmicu s upamtljivom panenkom pri izvođenju kaznenog udarca. Sigurno je da uzbuđenja neće nedostajati ni večeras, stoga pratite tekstualni prijenos utakmice na RTL.hr.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo