Kramarić izjednačio u 83. / Vatreni će još čekati pobjedu protiv Francuza: Bez pobjednika na Poljudu!

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske

6.6.2022.
17:06
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1-1 na Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini.

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu. U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Najbolji hrvatski sportaš /

Bliži se 150. nastup Luke Modrića u dresu Hrvatske: Bilo je suza, veselja i ponosa!

Image
Najbolji hrvatski sportaš /

Bliži se 150. nastup Luke Modrića u dresu Hrvatske: Bilo je suza, veselja i ponosa!

Nastavljena je time dominacija Francuza u utakmicama protiv Hrvatske. Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske. Bila je ovo deveta međusobna utakmica i Hrvatska je treći put izvukla remi. Šest utakmica dobila je Francuska.

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija. Zlatko Dalić je tako počeo sa šestoricom novih te je u reprezentaciji debitirao Martin Erlić, dok je francuski izbornik Didier Deschamps napravio čak deset promjena u udarnom sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ

Hrvatska - Francuska = 1:1

90+3' Odlična prilika za Sučića! Imao je solidan kut s desne strane, ali nije najbolje udario loptu s unutarnjom stranom noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Kakva šansa za Francusku! Juranović skoro fatalno griješi, uposlio je Griezmanna, ali pravovremena reakcija Livakovića spašava Hrvatsku.

87' Opasan pokušaj Vlašića! Probao je snažnim udarcem u desnu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Žuti karton za Kimpembea.

83' GOOOOOOOOL! KRAMARIĆ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Prava drama na Poljudu. Sučić je brzo došao do gol šanse, lopta se odbija do Kramarića koji pada u šesnaestercu. Guida prvo svira bijelu točku, a onda se oglasila VAR soba. Nakon pregleda snimke pokazano je na bijelu točku!

79' Iz igre izlaze nositelji igre, Modrić i Kovačić, a ulaze Vlašić i Sučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Velika prilika Francuza, Griezmann je bio isturen na desnoj strani šesnaesterca. Tukao je desnicom, ali Livaković brani.

70' Tko će, ako ne kapetan... Modrić dolazi do prostora na dvadesetak metara od gola, tuče lijevicom, ali Maignan je bio spreman. Svakako odličan potez Modrića, koji je uputio tek drugi udarac Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Izašao je Budimir, ulazi Kramarić.

62' Zamjenu radi i Dalić. Izašli su Majer i Brekalo, a ušli Pašalić i Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Dvostruka zamjena Deschampsa. Izašli su Ben Yedder i Tchouameni, a ušli su Griezmann i Kamara.

52' GOL ZA FRANCUSKU! Rabiot je pobjegao Juranoviću u dubinu, a Ben Yedder rutinskim dodavanjem pronalazi veznjaka za vodstvo Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Lijepi potezi s obje strane. Najprije je Nkunku napravio nered ispred šesnaesterca Hrvatske, ali bio je okružen s previše naših igrača. Zatim je Hrvatska povukla kontru, Majer je ubacio, ali bez prave opasnosti.

46' Nastavila se utakmica na Poljudu. Bez zamjena i s jedne i s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Poluvrijeme na Poljudu! Francuska je za sada, nedvojbeno, kvalitetnija momčad.

Image
Foto: Pixsell

45' Dva kornera u nizu za Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Zaprijetio je i Tchouameni s tridesetak metrama. Uputio je snažni udarac, lopta je strmovito pala u desni kut Livakovića koji je opet bio precizan.

39' Velika prilika za Francusku! Diaby je istrčao s desne strane, pucao je prema golu Hrvatske, ali brani Livaković!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Ubacio je Juranović s lijeve strane, čekao se Guida. Međutim, ruka nije dosuđena.

34' Slobodni udarac za Hrvatsku, lopta je išla do Vide, ali oglasio se talijanski sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Gol za Francusku, ali pomoćni sudac diže zastavicu! Nkunku je predivnim lobom prebacio Livakovića, ali bio je u zaleđu.

25' Zvižduci dominiraju Poljudom. Kovačić je vodio loptu, a prema mišljenju publike, zaustavljen je prekršajem. Ipak, talijanski sudac kaže da je bio start na loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' Prvi žuti karton na utakmici. Vida grubim prekršajem ruši najboljeg igrača Bundeslige, Christophera Nkunkua.

20' Brozović nije bio oduševljen reakcijom Budimira. Naime, veznjak je bio sam na drugoj vratnici, ali Budimir ga nije uslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' Kakva prilika Vatrenih! Sjajna lopta Kovačića za Budimira. Napadač Vatrenih imao je situaciju jedan na jedan s Maignanom, ali dugo je oklijevao i Hrvatska završava samo s kornerom.

13' Sada je prilika bila kod gola Francuske! Kovačić je povukao kontru, odlično je podvalio Budimiru u prostor, ali napadač Osasune nije prvi došao do lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' Opasno je pred hrvatskim vratima! Diaby je dobio loptu u prostor, lijepo je prodao lažnjak i ubacio strmovito prema drugoj vratnici. Na svu sreću, samo je korner za Tricolore.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mateo Kovačić prema pisanju sportsalary.com zarađuje bruto plaću od oko 9 milijuna eura.

9' Ubacila je Francuska, ali Barišić je bio najviši u skoku.

7' Korner za Hrvatsku, izveo je Modrić. Pronašao je Majera na rubu šesnaesterca, ali perspektivni hrvatski veznjak nije dobro udario volej.

6' Još jedan napad Vatrenih - Brekalo je imao puno prostora na lijevoj strani, pokušao je ubaciti, ali Saliba blokira.

6' Lopta je došla do Budimira koji je tražio prostor kod šesnaest metara. Francuska obrana brzo neutralizira našeg braniča.

5' Francuzi se drže visoko, ali Hrvatska i dalje drži loptu u nogama.

3' Poletni početak Vatrenih. Visoko se stišće, a ubrzo dolazimo do posjeda.

1' Počela je utakmica na Poljudu!

20.40h - Momčadi su na terenu, sviraju himne i čeka se početak utakmice.

19.35h - Što se tiče Vatrenih, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za balans mladih snaga i iskustva. Tako će vezni red činiti Kovačić-Brozović-Modrić - Dalić tu nije vodio puno mudrosti i odabrao je svoja tri najbolja igrača. U napadu su Brekalo, Budimir i Majer, dok su u obrani Barišić, Vida, Erlić i Juranović.

19.30h' - Objavljeni su početni sastavi Hrvatske i Francuske. Za Francusku ne igraju najveće svijezde kao što su Karim Benzema, Kylian Mbappe, Paul Pogba i N'Golo Kante. Ipak, radi se svejedno o izvrsnom sastavu, a vrijedi istaknuti Christophera Nkunkua, koji je bio najbolji igrač Bundeslige.

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras na Poljudu igra protiv poznatih lica. U goste dolaze aktualni svjetski prvaci, Francuzi, a upravo su nam oni nanijeli bolni poraz u finalu Mundijala 2018. u Moskvi.

Francuska se pokazala kao posebno tvrd orah za Hrvatsku od osamostaljenja 1991. godine. Pobjeđivali smo razne velesile; Argentinu, Englesku, Njemačku, Španjolsku, ali Francuska ostaje neosvojiva za Vatrene.

Nikako da nam krene u Ligi nacija

Hrvatska igra drugu utakmicu Lige nacije, a u sklopu natjecanja nogometaši će odigrati čak četiri utakmice u jedanaest dana. Prva utakmica koju smo u petak igrali s Austrijom neće nam dati ogromni vjetar u leđa, reprezentacija Austrije nas je ponizila s rezultatom od 3:0.

Generalno gledajući, Hrvatska ima katastrofalni omjer u Ligi nacija. U 11 natjecateljskih utakmica pobijedili smo samo dvije, jednu smo odigrali neriješeno dok smo upisali čak osam poraza.

Prilika za popravljanje dojma nakon Austrije je večeras, a nema boljeg protivnika od Francuske. Tekstualni prijenos utakmice iz minutu u minutu pratite na RTL.hr.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo