USUSRET ČETVRTFINALU / Lovren nahvalio Gvardiola: 'Joško je daleko bolji nego što sam ja bio s 20'

Image

Brazil i Hrvatska u petak će odmjeriti snage, a danas u 15.15 minuta po hrvatskom vremenu o susretu će na konferenciji za medije govoriti Dejan Lovren i Mateo Kovačić

7.12.2022.
15:03
VOYO logo

Osmina finala je iza nas, još jedna pobjeda u lutriji jedanaesteraca je ugrađena u legendu o Hrvatima čeličnih živaca, a ispred Vatrenih je najveći mogući izazov – Brazil.

Izabranici Zlatka Dalića će u petak od 16 sati izaći će na crtu moćnom i dobro raspoloženom Seleçãu i tražiti svoj put do novog polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

Image
SVI U JURIŠ /

Stižu Hrvati: Ovo je stadion na kojem će Vatreni u epskom ogledu pokušati srušiti moćni Brazil

Brazilci su prvi favoriti Svjetskog prvenstva te im kladionice daju velike šanse da nakon dvadeset godina ponovno dignu šampionski trofej no u tom ogledu će i Vatreni imati što za reći. Zasigurno naše reprezentativce čeka težak ispit, jer u osmini finala su na krilima oporavljenog Neymara Brazilci demolirali Južnu Koreju za samo 35 minuta koliko im je trebalo da postignu četiri pogotka.

'To je zastrašujuće'

"Brazil je najmoćnija i najbolja reprezentacija na turniru. Kad pogledate igrače, širinu i kvalitetu, to je zastrašujuće. Pred nama je velik ispit, momčad koja se nadigrava i koja ima toliko dobrih igrača, trebat ćemo dobro krenuti u utakmicu. Nemamo se čega bojati, moramo ući s puno vjere i samopouzdanja i tražiti priliku. Želimo uživati, igramo protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu, ali naravno, nećemo se predati, pokušat ćemo se odmoriti i pripremiti, dati maksimum", kazao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u utorak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski nogometaši i izbornik iznimno respektiraju Vatrene usprkos pojedinim natpisima u njihovim medijima. Ipak, svjesni su uloge favorita koja im stvara i veliki pritisak s obzirom na to da su se na posljednjih par prvenstava spoticali uglavnom u ovoj fazi natjecanja.

Kova i Lovren spremni za Brazil

"Ne mogu preuzeti odgovornost za 20 godina. Ja sam glavni zadnje četiri godine. Imamo lijepu povijest i to nam stvara veliki pritisak. Mi smo zemlja koja strastveno voli nogomet. Da, postoji pritisak, ali sanjanje je dio svačijeg života. Dobro je sanjati. Čak i ako ne možemo pobijediti, jer je samo jedan pobjednik, nećemo prestati sanjati", poručio je izbornik Brazila, Tite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil i Hrvatska u petak će odmjeriti snage, a danas u 15.15 minuta po hrvatskom vremenu o susretu će na konferenciji za medije govoriti Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

Na putu do četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatska reprezentacija je primila samo dva gol, jedan od Kanade, a jedan od Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim "Vatrenih" dva gola su primili i Brazilci, Nizozemci, te Englezi, Argentina je primila tri, Francuska četiri, a Portugal pet. Najmanje pogodaka na putu do plasmana među osam reprezentacija svijeta primio je Maroko, samo jedan i to u pobjedi 2-1 protiv Kanade.

Hrvatska obrana s "ministrima" Joškom Gvardiolom i Dejanom Lovrenom odradila je sjajno posao u prve četiri utakmice. Međutim, "Vatrene" sada čeka jedan od najvećih favorita za svjetski naslov, Brazil predvođen Neymarom, Viniciusom Juniorom i Richarlisonom. Posla će biti napretek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepo vas je vidjeti sve nakon 15 dana, nadam se da ćemo se opet vidjeti za 15 dana," kazao je Lovren u punoj dvorani za medije u hrvatskom kampu u Dohi, osvrnuvši se potom na pitanje koje mu "nije leglo" prije dva tjedna.

"Nisam se naljutio, možda sam shvatio na krivi način, pa sam odgovorio možda neprimjereno. Zadovoljan sam s ekipom to je najvažnije. Sam za sebe sam najveći kritičar, nitko mi ne treba objašnjavati kada igram dobro ili loše. Bitno je da je ekipa zdrava i vesela," kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je naglasio kako je Brazil favorit u susretu koji slijedi za dva dana.

"Brazil je favorit i bili su prije ovog svjetskog prvenstva. Realno kada pogledaš njihove igrače imaju dvije kvalitetne ekipe. Mi nemamo problem s tim, cijenimo ih," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Zenita se prisjetio svojih prvih nastupa u reprezentaciji, te otkrio dijeli li savjete Jošku Gvardiolu.

"Kada sam bio klinac pratio sam korake Josipa Šimunića, Roberta Kovača i drugih. Gledao sam i pratio što rade, upijao sve što su mi govorili. Možda su oni bili malo žustriji prema meni. Pokušavam pričati s Joškom, dajem mu pozitivne savjete. Sluša, upija i mislim da je on daleko ispred mene kada sam ja imao 20 godina, to je pokazao na ovom svjetskom prvenstvu i nije niti čudo da se svi klubovi otimaju za njega. Nadam se da će i on za 20 godina pričati kako sam mu ja davao savjete."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je period u kojem je izbivao iz nacionalne vrste.

"Bio sam frustriran kada nisam mogao pomoći i igrati. Volim biti tu i pomagati reprezentaciji, davati sve od sebe. Bio je to dosta dug period od četiri mjeseca kada nisam igrao, ali uspio sam to savladati. Borio sam se sa sobom, psihički, ali vjerovao sam se da ću se vratiti. Uvijek kažem da iza takvih stvari stoje razlozi, bilo pozitivni ili negativni, ali to me ojačalo," kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i kako zaustaviti Brazil ?

"Jednostavno, treba zaustavuiti svih 11 igrača. Imaju opasnu ekipu, indvidualni su fantastični, igraju u najboljim klubovima svijeta. Međutim, mi smo spremi na njihovu borbu. Što se tiče portugalskog, razumijem neke riječi, igrao sam u Lyonu, Southamptonu, Liverpoolu i sada Zenitu, svugdje ima Brazilaca mojih prijatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih se dana mnogo pisalo o brazilskoj proslavi gola protiv Koreje plesom. Lovren nema ništa protiv toga.

"Mogu raditi što god žele, sve ima svoje granice. Znam da Brazilci žive uz pjesmu i ne vidim niša loše u tome," poručio je hrvatski stoper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo