[FOTO] NAPOLI - JUVENTUS 4:2: / Napolitanci uzeli 6. Kup u povijesti nakon lutrije jedanaesteraca

Image
Foto: Profimedia

Napoli je pobjednik Kupa Italije

17.6.2020.
23:06
Profimedia
VOYO logo

NAPOLI - JUVENTUS 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca

Napoli - Juventus Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Napolija šesti put u svojoj povijesti pobjednici su talijanskog Kupa nakon što su u Rimu u srijedu navečer, pred praznim tribinama stadiona Olimpico, pobijedili Juventus sa 4:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Image
Image

17th June 2020, Stadio Olimpico, Rome, Italy; Coppa Italia Final, Napoli versus Juventus; Alex Meret of Napoli makes a save from one of the extra-time penaly kicks from Dybala,Image: 532787690, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Nakon 90. minuta bez golova

Utakmica je nakon 90 minuta završila bez golova, pa je pobjednik razriješen udarcima s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Juventus su prva dva izvođača bila neprecizna. Udarac Paula Dybale je obranio sjajni rezervni vratar Alex Meret, dok je Danilo pucao preko gola. S druge strane Lorenzo Insigne i Matteo Politano su bili precizni, pa je Napoli poveo s 2:0.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] JESTE LI PRIMIJETILI ODVRATNU RONALDOVU NAVIKU? Ovo ga u potpunosti razotkriva: Kakvo ćete sad imati mišljenje o njemu?

Image

[FOTO] JESTE LI PRIMIJETILI ODVRATNU RONALDOVU NAVIKU? Ovo ga u potpunosti razotkriva: Kakvo ćete sad imati mišljenje o njemu?

Za Juve su potom zabili Leonardo Bonucci i Aaron Ramsey, ali to nije bilo dovoljno jer su Nikola Maksimović i Arkadiusz Milik bili precizni za Napoli i veliko slavlje "Partenopea".

Image
Image

Coppa Italia Final, Napoli versus Juventus; The Napoli players celebrate after Arkadiusz Milik scored the winning spot. Napoli v Juventus, Coppa Italia Final, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy - 17 Jun 2020,Image: 532790824, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Povijest se ponavlja, sjetimo se 2012. i trijumfa Napolija 2:0

Jedino prethodno finale Coppa Italia između ovih momčadi bilo je 2012. godine, a Napoli je pobijedio rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Edinsona Cavanija i Mareka Hamsika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Napoliju je ovo šesti naslov pobjednika Kupa u desetom finalu, dok je Juve u 19. finalu doživio šesti poraz ostavši na rekordnih 13 titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon završetka Kupa, nastavlja se Serie A, a prve utakmice su na rasporedu ove subote.

Image
Image

Coppa Italia Final, Napoli versus Juventus; Gennaro Gattuso coach of Napoli is tossed in the air as Napoli celebrates their penalty shoot. Napoli v Juventus, Coppa Italia Final, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy - 17 Jun 2020,Image: 532790839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Na ljestvici vodi Juventus s bodom više od Lazia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Milik donosi Napoliju Kup Italije - 4:2 za Juve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remsey zabija za 3:2 Napolija, gol je zabio za Juve. Milik puca za Kup Italije.

Maksimović prolazi pokraj Buffona - 3:1 za Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bonucci jedva zabija prvi penal za Juve. Meret je jedva svladan. 2:1 za Napoli.

Image
Image

Coppa Italia Final, Napoli versus Juventus; The Napoli players celebrate after Arkadiusz Milik scored the winning spot. Napoli v Juventus, Coppa Italia Final, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy - 17 Jun 2020,Image: 532790795, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Politano probija Buffona za 2:0. Buffon je pogodio stranu, ali to se ne broji. Imao ju je na ruci, ali ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Insigne je prevario Buffona u izboru strane i Napoli nakon prve serije vodi 1:0.

Danilo promašuje čitav gol nakon duge duge pripreme. Meret dobiva psihološki rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dybala puca prvi, Juve otvara seriju: Meret brani Dybali. Pročitao je stranu u koju će pucati Argentinac, onu lijevu svoju, našu desnu preko TV-a.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - 90. minuta je isteklo, pucat će se penali.

92' - Što su sad propustili zabiti Napolitanci, Buffon je obranio na crti šut, a onda Elmas na crti nije zabio. Elmas s metra i pol nije zabio, drže se za glavu igrači Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Tri minute je sudačka nadoknada do penala. Osim ako netko prije ne zabije.

85' - Pet minuta do kraja, još nema golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Kakva šansa za Napoli, Callejon je tukao glavom, ravno u ruke Buffonu.

72' - Politano preskače, ali Milik tuče loše iz prve i lopta odlazi preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Meret opet brani jedan udarac iz slobodnjaka. Dvadeset je minuta do isteka 90. Kako sad stvari stoje, gledat ćemo izvođenje jedanaesteraca.

68' - Politano odmah po ulasku sjajno puca, ali brani taj nezgodni udarac Buffon dolje lijevo svog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Douglas Costa izlazi kod Juvea, ulazi stoper u igru.

54' - Prazne su tribine ali se zato produkcija utakmice potrudila da animacijom na tribinama napravi lažnu i nepostojeću koreografiju sa crvenim zastavicama. Smiješno na kvadrat, bez navijača nema nogometa. No, moramo se naviknuti na to, neko je novo doba došlo, korona doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Bonucci, kapetan i Juventusov senator, čovjek koji s Juventusom ima već tri Kupa, prvi je požutjeli na utakmici jer je grubo prizemljio Fabiana Ruiza.

51' - Pet minuta u nastavku, Juve ima loptu u svojim nogama.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Ukoliko na kraju bude izjednačeno, odmah će se pristupiti izvođenju penala.

45' - POLUVRIJEME U RIMU

41' - Insigne je sad u prilici, ali Buffon opet brani. Korner za Napoli.

40' - Mertens je napravio dar-mar ali nije uspio i onda Demme sa 8 metara iz kosa, pred Buffonom, pucao, ali legendarni golman to brani. Napoli je sad u naletu, Buffon ima jako puno posla.

38' - Meret je pokupio za djelić nanosekunde ispred Ronalda. Izgledalo je kao da će Portugalac uspjeti kopačkom gurnuti loptu u mrežu, ali Meret mu je opet obranio, tj ovog puta pokupio, bio brži. No, vrijedi spomenuti kako je Dybala trenutno možda i najbolji igrač Juvea. Svugdje ga na terenu ima.

26' - Napoli nikako ne može ubrzati loptu prema naprijed. Juve se odlično brani.

18' - Evo i Napolija naprijed, ali posložen je u obrani Juve. Fabian Ruiz nešto pokušava, ali ništa od toga. Insigne je zatvoren.

10' - Juve ima inicijativu u prvih 10. minuta, Napoli se ne može sastati s loptom.

5' - Prva prilika na utakmici, Ronaldo je dobio loptu nakon što je Juve pročitao namjeru Napolitanaca, a onda i okušao udarac s nekih 12 metara iz dobre šanse malo s lijeva iz kosa, ali sjajno to brani Meret, te nagovješćuje da bi mogao biti dostojna zamjena za Ospinu. Puno ga je Napoli platio. Inače, odličnog vratara Ospine nema jer je protiv Intera u polufinalu natjecanja dobio treći žuti karton koji ga je udaljio iz konkurencije za ovu utakmicu.

3' - Sablasno izgleda prazan Olimpico, iako su se Talijani potrudili da onom svojom TV animacijom publike na stadionu barem malo uljepšaju sablasni ambijent. U tijeku je lažna, imaginarna koreografija s papirićima. Smiješno i tužno, moramo priznati. No, to je to post korona nogometno doba i moramo se navinkuti na to.

1' - Počela je utakmica. Prije početka bila je minuta šutnje za sve preminule od koronavirusa u Italiji.

U Italiji su utakmice Napolija i Juvea od velike važnosti i uvijek privlače pozornost tamošnje nogometne javnosti. Ipak se radi o dva velikana s vojskom navijača. Tako je i ovog puta. Hoće li Napoli uzeti 6. Kup u povijesti ili će Juve osvojiti svoj 14. naslov Kupa Italije?

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo