MAN CITY - TOTTENHAM 4-3: / Spursi su se plasirali u polufinale; drama nad dramama na Etihadu

Image
Foto: AFP

Spursi su izborili plasman u svoje prvo polufinale LP

17.4.2019.
22:53
AFP
VOYO logo

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-3 (prva utakmica 0-1, ukupno 4-4)

MANCHESTER CITY: Ederson - Mendy, Laporte, Kompany, Walker - D.Silva, Gundogan, De Bruyne - Sterling, Agüero, B. Silva

TOTTENHAM: Lloris - Vertonghen, Sanchez, Alderweireld - Rose, Winks, Sissoko, Trippier - Alli, Eriksen - Son

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Liverpoola i Tottenhama polufinalisti su Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica četvrtinala u srijedu. Liverpool je u gostima kod Porta pobijedio s 4-1 i s ukupnih 6-1 prošao dalje, dok je u Manchesteru City slavio protiv Totenhama s 4-3, ali im to nije bilo dovoljno jer je Tottenham u prvoj utakmici u Londonu slavio s 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je čudesno, u 21. minuti palo pet golova

U utakmici punoj preokreta u Manchesteru strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73).

U Manchesteru je utakmica počela kao da se radi o rukometu, a ne nogometu jer su čak četiri gola pala u prvih 11 minuta. Krenulo se golom Sterlinga već u 4. minuti, kada je napadač Citya s 16 metara precizno pogodio lijevi kut vrata gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, potom se ukazao Južnokorejanac Son, koji je prvo u 7. minuti znalački iskoristio pogrešku obrane Citya za 1-1, a u 10. minuti je preciznim udarcem u same rašlje zabio svoj drugi gol u samo tri minute. Golijada se nastavila u 11. minuti kada je Bernardo Silva uz puno sreće zabio za 2-2, ali uz puno sreće jer je lopta pogodila braniča i prevarila vratara Llorisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
LIVERPOOL U POLUFINALU LIGE PRVAKA: /

Redsi promarširali Portom i izborili obračun s moćnom Barcelonom

Image
LIVERPOOL U POLUFINALU LIGE PRVAKA: /

Redsi promarširali Portom i izborili obračun s moćnom Barcelonom

U 21. minuti City vodi s 3-2 nakon ubačaja de Bruynea na drugoj je vratnici Sterling, koji lako postiže svoj drugi gol na utakmici. U 59. minuti Aguerro snažnim i preciznim udarcem pogađa za 4-2 na oduševljenje prepunog Etihada.

Tottenham se nije predavao

No, Tottenham se nije predavao i u 73. minuti Španjolac Llorente nakon kornera tijelom ubacuje loptu u mrežu za 4-3, što je rezultat koji je goste vodio u polufinale. Taj gol se dugo provjeravao VAR-om jer se činilo da je Llorente igrao rukom, ali je napokon ipak priznat. U 93. minuti Sterling postiže gol za prolaz i veliko slavlje, ali ga turski sudac i VAR poništavaju zbog igranja rukom u samom začetku akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


94' - City je zabio gol vrijedan polufinala, pa je nakon gledanja VAR-a gol poništen. Što se sad to dogodilo?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Sudačka nadoknada u Manchesteru je 5 minuta.

84' - Van Dijk je šest minuta prije isteka 90. zabio za 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Padaju golovi i u Portu sad. Firmino je zabio za 3-1 Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Gol je potvrđen! Sada je City u problemima. Čeka nas 15 brutalnih minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Lopta je pogodila Llorentea u ruku, sad se to jasno vidi. Sada je sve na Cakiru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Llorente je zabio gol za 4-3, sada Tottenham prolazi dalje! Ipak, sudac gleda VAR, pričekat ćemo još s potvrdom gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - City i dalje napada na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Militao iz Porta smanjuje na 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Salah je zabio za 2-0 Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - GOOOL, Utakmica iz snova na Etihadu. Kevin De Bruyne je dodao loptu koju je unutar kaznenog prostora pokupio Sergio Aguero i s desne strane pucao, te zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Opet City napada, opet odlična prilika. De Bruyne je tukao s nekih 15 metara, odlično to skida vratar Spursa. Korner je za Građane.

50' - Kakva šansa za City sad, prava akcija Manchestera, sve je dovedeno na šest, sedam metara od gola. Guardiola sad gestikulira uz aut liniju. Prvo je Lloris odlično skinuo Sterlingov udarac s desetak metara, a onda je i jedan odbijanac sa nekih 5, 6 metara. Opasno su živjeli Spursi...

46' - Počinje drugo poluvrijeme

45' - Gotova su prva poluvremena: Još uvijek se oporavljamo od viđenog na Etihadu. Gledali smo nevjerojatno poluvrijeme, u prvih 20 minuta palo je čak pet pogodaka! U ovome trenutku nemoguće je procijeniti koja momčad ima više šanse za prolazak u polufinale Lige prvaka, i u tome je dodatna čar ovog dvoboja.

37' - Uzvraća City. Aguero je dobio loptu na osam-devet metara od gola, čuvao ga je Alderweireld, Argentinac je zapucao iz okreta, a obrambeni igrač mu je blokirao udarac.

35' - Igra se grub nogomet, Son je sad bio u dobroj poziciji.

28' - Ritam igre u Manchesteru je sad pao, ima dosta prekršaja. Očekivano...

26' - U sjeni golijade na Etihadu, pao je gol u Portu. Sadio Mane stavio je točku na i potvrde Liverpoolovog plasmana u polufinale Lige prvaka. Ukupni rezultat je 3-0.

21'- GOOOL, kao da smo prozvali Građane, tribine Etihada se tresu, 3-2 je za domaće. Ovo je totalni nogomet, kao da smo takvo što i najavili! Sada je išao odličan ubačaj u šesnaesterac Tottenhama, a iako se činilo da ga nitko neće stići, iz drugog plana na drugoj je stativi naletio Sterling i zakucao loptu u mrežu! 3-2!

20' - Posjed lopte 69 % za City. Ali, rezultat im ne odgovara, polufinale im nije u rukama.

11' - Evo gola Cityja za 2-2. Bernardo Silva našao se na dobroj poziciji na desnoj strani terena, ispred njega je bio samo Rose. Silva je pucao i pogodio Rosea u nogu, a odbijanac je prevario Llorisa za pljesak stadiona! Obrane su katastrofalne, nitko ne pokriva svojeg igrača. Zato i toliko golova.

10' - GOOOL, što se to događa u Manchesteru? Spursi su zabili za 2-1, Son igra utakmicu života. City sad mora zabiti tri gola.

7' - GOOOL, stiže odgovor Tottenhama, i to kakav! Sad City mora zabiti dva gola da bi se vratio u igru. Briljantan povratak Spursa. Nije bio Son u zaleđu...

4' - GOOOOL: Sterling je zabio nakon sjajne akcije Građana. Nisu Londončani markirali u obrani i Stelring je zabio za anuliranje gola prednosti Tottenhama.

1' - Počele su obje večerašnje utakmice. Vežite se, polijećemo!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo