MAN. CITY I INTER U ČETVRTFINALU LP / Čudesni Erling Haaland zabio pet komada i potopio Gvardiola i ekipu, Nerazzurri se provukli u Portugalu

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Manchester City - RB Leipzig i kretanje rezultata na susretu Porto - Inter mogli ste pratiti na portalu Net.hr

14.3.2023.
23:02
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon uvjerljive 7-0 pobjede na svom Etihadu protiv Leipziga, a zvijezda večeri bio je Erling Haaland koji je postigao pet golova.

Image
RAPSODIJA U PLAVOM /

Pogledajte kako je čudesni Erling Haaland u samo dvije minute zabio dva gola i bacio Gvardiola i ekipu na koljena

Image
RAPSODIJA U PLAVOM /

Pogledajte kako je čudesni Erling Haaland u samo dvije minute zabio dva gola i bacio Gvardiola i ekipu na koljena

Prvi susret osmine finala, kada je Leipzig bio domaćin, završio je 1-1, a sva neizvjesnost oko toga tko će proći dalje nestala je u prvom poluvremenu. Vodio je City tada 3-0, a sve je golove postigao Haaland, u 22. iz jedanaesterca, 24. minuti te nadoknadi prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom startu drugog poluvremena City je zabio nova tri gola. Prvo je strijelac bio Ilkay Gundogan u 49. minuti, a potom je nova dva, u 53. i 57., dao Haaland. Sve je okončano golom Kevina De Bruynea u 92. minuti.

Haaland ispisao povijest

Do ove utakmice Norvežanin je ove sezone u Ligi prvaka postigao pet golova, a u ovom susretu mu je trebalo manje od sat vremena za istu brojku. Isto tako, Haaland je postao treći igrač u povijesti Lige prvaka koji je na jednom susretu dao pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njega je to uspjelo Brazilcu Luizu Adrianu dok je igrao za Šahtar (protiv Bate Borisova) te Argentincu Lionelu Messiju u dresu Barcelone (protiv Bayera).

Uraganski početak

Žestoko je City odmah stisnuo suparnika te je u prvih deset minuta imao dvije dobre prilike. U trećoj minuti zaprijetio je Gundogan, dok je u desetoj Norvežanin Haaland izdržao sve duele sa suparnicima, na nogama je ostao i unatoč odgurivanju, ali u samoj završnici nije uspio svladati suparničkog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada Haaland nije zabio u tom trenutku sve je naplatio do kraja prvog poluvremena jer je u tih tridesetak minuta tri puta pogađao mrežu Leipziga.

U 22. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćina nakon što je lopta pogodila u ruku Henrichsa u gostujućem šesnaestercu. Vratar Leipziga Blaswich je pročitao stranu i bio blizu obrane, ali udarac Haalanda je bio precizan i točan za 1-0 Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Samo dvije minute kasnije vodstvo je povećano. Sjajno je s 20-ak metara pucao Kevin de Bruyne. Lopta je pritom žestoko uzdrmala gredu, a na odbijenu loptu najbrže i najbolje je reagirao Haaland koji je glavom pogodio za 2-0.

Leipzig je tek nakon drugog primljenog pogotka počeo djelomično razmišljati o napadu, ali do kraja prvog dijela još se jednom zatresla mreža njemačke momčadi. U nadoknadi je opet zabio robusni norveški napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City se nije zaustavljao ni u drugom poluvremenu pa je već do 54. minute bilo 5-0. U 49. minuti, nakon lijepe akcije s Grealishom, strijelac je bio Gundogan, dok je u 53. neumorni Haaland zabio još jednom, četvrti puta ove večeri.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Potpuno raspadnuto izgledao je Leipzig od samog starta drugog poluvremena, a dodatno ga je dotukao još jednom Haaland u 57. minuti. Bio je to njegov peti gol na utakmici za 6-0 nakon čega ga je trener Josep Guardiola odlučio izvaditi s travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlaskom Haalanda je stao i City. Domaćin je odlučio primiriti napade, potpuno se zadovoljio ogromnim stečenim vodstvom. No, ipak je sve završilo na pravi način, sjajnim pogotkom De Bruynea u 92. minuti kada je majstorski naciljao s 20-ak metara za konačnih 7-0. Time je City izjednačio svoju rekordnu pobjedu u europskim natjecanjima. Prije četiri godine je s identičnih 7-0 pobijedio Schalke.

Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji kao ni bilo tko drugi u njegovoj momčadi nije mogao zaustaviti Haalanda i društvo ovog utorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerazzurri izdržali

U drugoj utakmici nogometaši Intera su izborili četvrtfinale odigravši 0:0 u uzvratu s Portom i tako sačuvali prednost (1:0) iz prve utakmice.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović za Inter je igrao od 80. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je šesti klub koji je izborio četvrtfinale. Večeras je to uspjelo i Manchester Cityju, a prošlog tjedna su među osam ušli Chelsea, Milan, Bayern i Benfica.

Liga prvaka, osmina finala

Manchester City - RB Leipzig 7:0 (Haaland 22' (p), 24', 45' + 2', 54', 57', Gundogan 49') (8:1)

Manchester City: Ederson, Stones, Akanji, Dias, Ake, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan, Bernardo, Grealish, Haaland

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig: Blaswich, Henrichs, Orban, Gvardiol, Raum, Laimer, Kampl, Haidara, Szoboszlai, Werner, Forsberg

Porto - Inter 0:0 (0:1)

90' + 5' Kraj i u Portugalu, Inter je sačuvao prednost iz prve utakmice i prošao u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' Gotova je utakmica, Manchester City je u četvrtfinalu.

90' + 2' GOOOL Manchester City zabija i sedmi gol. Strijelac je De Bruyne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Već se jako dugo ništa zanimljivo nije dogodilo. Leipzig ni ne pokušava zabiti utješni pogodak.

76' Brojne promjene spustile su tempo utakmice. Na Etihadu se samo čeka kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' U igru je sada u momčadi Leipziga ušao i drugi bivši dinamovac, Dani Olmo, koji je zamijenio Szoboszlaija.

63' Haaland je s ovih pet pogodaka izjednačio rekord Lea Messija i Luiza Adriana koji su također zabili pet golova u jednoj utakmici Lige prvaka. Da je ostao u igri možda bi i srušio rekord, no Guardiola ga je odlučio povući s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Po tri promjene igrača u svakoj momčadi.  Kod Cityja u igru ulaze Alvarez, Phillips i Gomez, a teren napuštaju peterostruki strijelac Haaland, Rodri i Stones. U momčadi Leipziga ulaze Poulsen, Silva i Simakan, a van idu Werner, Forsberg i Haidara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' GOOOL Novi pogodak Cityja i opet zabija Haaland. To mu je već peti gol u utakmici. Kako igra ovaj momak, nevjerojatno...

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

54' GOOOL Kakav potop Leipziga, Haaland je zabio i četvrti gol, City vodi 5:0. Nakon kornera je njegov prvi udarac obranio Blaswic, ali bio je prvi i na odbijenoj lopti i pospremio je u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' GOOOL Nijemci nisu izdržali ni pet minuta u nastavku. Gundogan odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca zabija za 4:0!

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 3' Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' + 2' GOOOL City vodi 3:0. Haaland je zabio i treći gol!

39' I još jedna odlična obrana Blaswicha, sada je skinuo Gundoganov udarac.

38' Velika obrana Blaswicha. Rodri je proigrao Bernarda Silvu, a on odlično puca, no golčman Leipziga još bolje brani.

33' Mogao je Leipzig smanjiti. Ederson je pogriješio i predao Nijemcima loptu, a Wener pucao, ali neprecizno.

31' Haaland ponovno prijeti. Snažno je pucao u prvi kut, ali Blaswich brani.

24' GOOOOL Leipzig na koljenima, Haaland je zabio novi gol, već je 2:0. Udarac de Bruynea je odsjeo na gredi, a na odbijenu loptu natrčava Haaland i glavom je posprema u mrežu za 2:0. OVDJE možete pogledati taj gol.

21' GOOOL Haaland je zabio iz penala, City vodi 1:0. Pogodak možete pogledati OVDJE.

14' Prvi pokušaj Leipziga, ali nije to bilo opasno. Raum je ubacio, a Ederson bez poblema uhvatio loptu.

11' Ufff, kako je ovo opasno bilo. ake je poslao sjajnu loptu Haalandu, a on se sjurio prema golu i pokušao gurnuti loptu pored Blaswicha, ali Leipzigov golman sjajno brani.

8' City i dalje kontrolira utakmicu i pritišće, ali Nijemci su disciplinirani i uspijevaju otkloniti sve opasnosti pred vlastitim golom.

4' Novi pokušaj Cityja. Nakon kornera Rodri puca glavom, a Gvardiol blokira.

3' City je vrlo brzo kreirao i prvu opasnu priliku. De Bruyne je ubacio, a do lopte stigao gundogan koji puca iznad gola.

1' Počele su utakmice. Detaljnije ćemo pratiti dvoboj u Manchesteru, ali ćemo vas izvještavati o svim najvažnijim događajima u utakmici Porta i Intera.

_______________________________________________________________________________

19. 40 Stigli su sastavi za utakmicu Cityja i Leipziga. Gvardiol kreće od prve minute. U drugoj utakmici Marcelo Brozović je ostao na klupi Intera.

________________________________________________

U srijedu s početkom od 21 sat igraju se dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. U jednoj se u Manchesteru sastaju Manchester City i njemački RB Leipzig, a u drugoj u Portugalu Porto i talijanski Inter.

Prva utakmica Cityja i Leipziga završena je bez pobjednika (1:1), a jedini pogodak za njemačku ekipu postigao je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

U prvoj utakmici drugog večerašnjeg para, Inter je u Milanu dugo lomio Porto i na kraju ga slomio golom u finišu Romelua Lukakua, s tim da su gosti imali dvije odlične šanse, po jednu u svakom poluvremenu, ali Onanu nisu uspjeli svladati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo